11 maijs, 2009

DMS - pirmdiena, 11.maijs

Visbeidzot vasarīgas vakara noskaņas radīšanai trīs gabali izlasei "Different Music Selection"!

1)Burial & For Tet - "Moth"

Ja labi atceraties 2007.gadu mūzikā, tad noteikti atausīs atmiņā arī Burial vārds un vispār stils dabsteps kā tāds. Protams, ne jau pirms diviem gadiem radās šis interesantais un savdabīgais mūzikas novirziens, taču tieši 2007.gada nogalē tika izdots Burial (tolaik vēl pilnīgi anonīma cilvēka!) otrais albums "Untrue", kas burtiski vai plēsa pušu sirdis mūzikas kritiķiem visās pasaules malās. Atzinīgi albums tika novērtēts arī AMG nometnē. Pērn Burial tomēr beidzot atzinās, ka viņam ir arī identitāte. Vārds puisim ir Viljamss, uzvārds Bevans. Nāk viņš no Dienvidlondonas.

Konkrētais skaņdarbs ir fantastisku noskaņu radošs, minimālistisks dubstep sajaukums ar house mūziku, kas to, protams, padara jo interesantāku. Tapis sadarbībā ar vēl vienu britu - Kīranu Hebdenu a.k.a. Four Tet, kuru vairāk pazīstam kā electro un techno producentu. Šeit tad arī, acīmredzot, izskaidrojums faktam, kapēc "Moth" ir tik attālu no dubstep skaņas. Vienā vārdā - baudiet!



P.S."Moth/Wolf Club" izdots kā dubultais A-puses singls uz 12" vinila. Tiesa, ļoti limitētā skaitā un man jau vairs šo plati nekur interneta veikalos sameklēt neizdevās... Turklāt plates vāciņš ir pilnībā melns un uz tā nav NEVIENA uzraksta. Tapēc daudzviet cilvēki jauc, kura ir dziesma "Moth", bet kura - "Wolf Club". ŠIS IR "MOTH"!

Vēl šovakar "Citādās Mūzikas Izlasei" ieteikšu:

2)Friendly Fires – „Jump In The Pool (Thin White Duke remix)”

Jauns remikss pagājušā gada lieliskajam Friendly Fires singlam "Jump In The Pool" (AMG gada topā iekļuva labāko 20niekā!), tā autors arī mums ļoti labi pazīstamais angļu dīdžejs un producents Stjuarts Praiss jeb Thin White Duke. Pieejams tikai MP3 formātā. Paklausīties iespējams šeit:
http://hypem.com/track/809139/Friendly+Fires+-+Jump+In+The+Pool+Thin+White+Duke+Remix

3)Empire of the Sun – „We Are The People (The Golden Filter remix)”

Jaunākais singls šī gada vieniem no labākajiem debitantiem - Austrālijas duetam Empire of the Sun - nāca klajā jau pagājušonedēļ, bet uzmanību tam pievēršam šodien. Par pašu oriģinālu parunāsim rīt, bet šis ir par baltu velti pieejamais ņujorkiešu apvienības The Golden Filter remikss. Lejuplādēt iespējams šeit:
http://stereogum.com/archives/mp3/the-golden-filter-remix-empire-of-the-sun_067141.html


Tas viss šim vakaram. Vēl novērtēsim jaunāko Bloc Party remiksu albumu - "Intimacy Remixed", bet ar pārējiem mūzikas jaunumiem tiekamies jau rīt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru