14 maijs, 2009

DMS - Ceturtdiena, 14.maijs

1)Detachments – “Fear No Fear” [Thisisnotanexit Records]

Šī vakara DMS dziesma numur viens pieder jaunajai britu grupai Detachments!

Jau aizvakar, piedāvājot Parallels miksu Detachments fantastiskajam singlam “The Flowers That Fell”, stāstīju par savu jaunatklāto mīlestību – kvartetu no Londonas Detachments, kuru debijas albums (un arī plašāka informācija internetā!!) vēl tikai gaidāms.

Intereses pēc parakājos amazon.co.uk interneta veikalā un atklāju, ka pagājušā gada jūlijā uz tā paša leibla Thisisnotanexit Records iznākusi plate “Fear No Fear” ar trim šīs dziesmas versijām. Miksus neizdevās iegūt, bet oriģinālu gan. Un LIELS bija mans pārsteigums, gaidot kaut ko no Joy Division, Interpol, White Lies vai Editors, es sagaidīju teju vai uz acid-house pusi ieturētu elektroniskās mūzikas šedevru… :o Jā, melns šis skaņdarbs ir bezgala, nedaudz atsauc kaut ko no Placebo 2003.gada albuma “Sleeping With Ghosts” (konkrētāk – dziesmu “Something Rotten”), bet vairāk tieši vokāla izmantošanas ziņā. Ellišķīgs, bet tapēc arī vilinošs darbs!

Dziesmu iespējams noklausīties grupas oficiālajā MySpace lapā, tikai parullējiet uz leju nedaudz – šķiet, septītais gabals no augšas ir “Fear No Fear”
http://www.myspace.com/detachments


2)Little Boots – “New In Town” (The Golden Filter remix) [679]


Jau pirmdien “Different Music Selection” izlasē iekļāvu ņujorkiešu apvienības The Golden Filter remiksu Empire of the Sun dziesmai “We Are The People”, tagad kārta arī Little Boots dziesmai “New In Town”. Karstākie producenti uz doto brīdi? Iespējams.

Little Boots ir mana vecuma britu jaunā mūziķe, kas AMG prātu satricināja pašā gada sākumā, pateicoties savam debijas singlam “Stuck on Repeat”, ko es joprojām uzskatu par vienu no labākajiem gabaliem 2009.gadā. Pavisam drīz (jūnijā) gaidāms Little Boots (īstajā vārdā – Viktorija Hesketa) debijas albums, ko pavada arī pirmais CD singls – “New In Town”.

Jāsaka, ka es neesmu sajūsmā par izteikti popsīgo “New In Town” oriģinālu, kas tālu atpaliek no elektrizējošā “Stuck on Repeat”, taču šis remikss ir lielisks! Atkal jau jāsaka – The Golden Filter ir izdevies šo kompozīciju pavērst pilnīgi citā gaismā – daudz naksnīgākā un intīmākā. Singls (kurā iekļauts arī minētais mikss) oficiāli iznāk aiznākamnedēļ – 25.maijā.




3)The Field – “The More That I Do” (Foals remix) [Kompakt]


Pieminētajā 25.maijā iznāks arī zviedru mūziķa Aleksa Vilnera jeb The Field jaunākais albums “Yesterday and Tomorrow”, kas būs turpinājums kritiķu ārkārtīgi slavētajam 2007.gada ierakstam “From Here We Go Sublime”.

Jau pagājušajā nedēļā kā jaunumu jums piedāvāju šī albuma pirmo singlu – “The More That I Do” oriģinālajā versijā, bet tagad pie apvāršņa parādījies ļoti baudāms šī skaņdarba rīmeiks. Turklāt to veidojuši britu indie-rock apvienība Foals, kurus mēs atceramies pēc viņu lieliskā pagājušā gada albuma “Antidotes” un tā vēl lieliskākajiem singliem “Red Socks Pugie” un “Olympic Airways”.

Starp citu, šis remikss lejuplādējams par baltu velti iekš nme.com lapas:
http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&title=fields_foals_remix&more=1&c=1&tb=1&pb=1


4)The Gossip – “Heavy Cross” (Fred Falke remix) [Columbia]


Jūnijā klajā nāks arī ilgi gaidītais eksplozīvās amerikāņu rokgrupas The Gossip ceturtais studijas albums “Music For Men” (interesants nosaukums, ņemot vērā grupas solistes Betas Dito seksualitāti…) un kopā ar to arī jaunākais singls “Heavy Cross”.

Šis remikss ir kā radīts deju zālēm un pozitīvisma radīšanai. Manuprāt, perfekts ieraksts arī mājas ballītēm, ko noteikti tuvākajā nākotnē pārbaudīšu kādā AMG pasākumā. Miksa autors ir neviens cits kā franču dīdžejs Freds Falke, ar kuru AMG arī vienmēr bijušas siltas attiecības. Noteikti arī šis viņa darbs tiks atskaņots visai bieži AMG tuvākā mēneša laikā.




5)Department of Eagles – “No One Does It Like You” [4AD]

Visbeidzot – šī ir pirmā reize, kad AMG “Citādās Mūzikas Izlasē” iekļūst kāda dziesma, galvenokārt pateicoties savam videoklipam…

Department of Eagles ir duets no Ņujorkas, par kuru līdz šim nebija sanācis dzirdēt, taču grupa drīzumā gatavojas izlaist jau savu trešo studijas albumu. Interesanti, ka viens no šī dueta dalībniekiem ir Daniels Rosens – grupas Grizly Bear līderis. Interesanti, jo arī Grizzly Bear pavisam drīz laidīs klajā savu jaunāko albumu, kura pirmais singls bija atrodams arī AMG aprīļa Top 20.

Videoklipu veidojis kaliforniešu producents Patriks Dotrijs. Jā, jā, tas pats Patriks Dotrijs, kas veidoja arī slaveno Depeche Mode videoklipu viņu pēdējam singlam “Wrong”. Intervijā mūzikas mēdijam pitchforkmedia.com viņš pastāstīja, ka šī ideja, kura tagad redzama Department of Eagles videoklipā sākotnēji bijusi iecerēta Arcade Fire videoklipam (gan neminēja, kuram tieši). Taču kanādieši tomēr pārdomāja un atteicās no Dotrija pakalpojumiem, uzskatot šo projektu par pārāk dārgu… Nezinu, kas tieši tur tik dārgs (varbūt pats Patriks Dotrijs?), bet ideja patiešām ļoti aizkustinoša. Lai gan Dotrijs intervijā kategoriski noliedza, ka klips būtu iecerēts kā pretkara kampaņa, man kā pacifistam tas ļoti iet pie sirds. Ceru, ka Jums arī.

P.S.Pats singls promo versijā iznāca jau pagājušā gada rudenī. Ja pareizi sapratu, tad pirms albuma relīzes, iznāks arī šī singla CD versija. Cerēsim, jo dziesma patiešām laba!



Tas viss šai dienai! Tiekamies jau rīt, kad savilksim galus un sastādīsim nedēļas baudāmākās mūzikas izlasi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru