14 maijs, 2009

ALBUMS - Maximo Park - "Quicken The Heart"

MAXIMO PARK – „Quicken The Heart”

Release date: 11/05/2009
Label: Warp Records
AMG rating: 7/10


Tuvojas vasara, kas nozīmē, ka tuvojas arī neskaitāmie rokfestivāli. Domāju, ka Maximo Park šogad varētu būt viena no pieprasītākajām grupām. Kā divi pierādījumi maniem vārdiem varētu kalpot fakti, ka 1)tieši Maximo Park uzaicināti atklāt šī gada Glāstonberijas festivālu, 2)grupa izdevusi vienu varen dejojamu un pozitīvu albumu.

Tas bija vēl tālajā 2005.gadā, kad, pateicoties dziesmai „Going Missing” (5.vieta AMG topā 2005.gada Jūlijā), es pirmoreiz uzzināju par šāda kvinteta no Ņūkāslas esamību. Tolaik, kopā ar Hard-Fi, Bloc Party, Kaiser Chiefs un Editors, arī šī grupa tika uzskatīta par vienu no lielākajām britu cerībām. Kas vēl kopīgs šīm visām grupām? Tas, ka kritiķi, lielākoties, norēja (dažām vairāk, dažām mazāk ; dažām pamatoti, dažām nepamatoti) šo grupu otros albumus, kas, starp citu, visi iznāca 2007.gadā.

Maximo Park gadījumā es kritiķus pilnībā spēju saprast. Es gan nepievienojos viņu viedoklim, jo 2007.gada grupas albums „Our Earthly Pleasures” man joprojām šķiet melodiskāks un izstrādātāks nekā debijas ieraksts „A Certain Trigger” (2005). Taču otrajā platē bija jaušami centieni iekarot lielāku auditoriju (gan ne TIK izteikti kā, piemēram, Editors), kas 99% gadījumu mūzikas apskatniekiem nepatīk.

Ja par otro albumu es, kā jau minēju, lielos mūzikas specus spēju saprast, tad pavisam noteikti mūsu viedoklis krasi atšķiras par Maximo Park trešo studijas ierakstu „Quicken The Heart”. Atkal jau jāpiemin Bloc Party (lai gan muzikāli starp šīm abām grupām ir visai maz kopēja), jo pērn, kad klajā nāca šīs grupas trešais albums, es to bez šaubām nosaucu par labāko Bloc Party karjerā, kurā ļoti veiksmīgi tika apvienots pirmā albuma raupjums un enerģiskums ar otrās plates melodiskumu un bagātīgo skaņu sienu.

Vēl uzskatamāk tas ir vērojams Maximo Park albumā „Quicken The Heart”. Būtībā tā pat ir atgriešanās pie saknēm, proti, pie debijas plates. Šeit nav ne miņas no liricisma, kas brīžiem pārāk uzkrītoši spiedās cauri „Our Earthly Pleasures”. Šis ir gandrīz vai tipisks 2000’to gadu post-punk ieraksts, par kuriem briti sajūsminājās vēl pirms dažiem gadiem. Tomēr iemesls, kāpēc šī plate no AMG saņem akurāt par vienu balli vairāk nekā „A Certain Trigger”, ir tas, ka šeit ir krietni vairāk līdz-dziedamu un dejojamu vasaras festivālu himnu. Kaut vai aktuālais singls „The Kids Are Sick Again” un kur nu vēl negaidīti lieliskie „A Cloud of Mystery” (ļoooti ceru, ka iznāks kā singls!) un „Let’s Get Clinical”.

Patiešām patīkams ieraksts, kas droši pretendē uz šīs nedēļas labākā albuma titulu. Katrā ziņā, ja es dzīvotu Lielbritānijā, Maximo Park būtu manā šīs vasaras obligāti apskatāmo grupu sarakstā. Starp citu, pagalam bēdīgi ar tiem kritiķiem nav – arī NME un Clash žurnāli šo albumu slavē (interesanti, ka tieši ar šiem abiem žurnāliem parasti mums stipri atšķiras viedokļi...). Turklāt par tiem pašiem iemesliem, kāpēc arī es „Quicken The Heart” vismaz šajā nedēļas nogalē noklausīšos ne vienu reizi vien... Rekomendēju arī Jums!
***
Video: Maximo Park - "A Cloud of Mystery" live at Zion Club (attēls labs, skaņa švaka, bet man ļoti patika šī uzstāšanās):

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru