13 novembris, 2009

NEDĒĻAS SINGLS (09.11.-15.11.)

SINGLE OF THE WEEK

Girls – „Laura”

Release date: 09/11/2009
Label: Fantasy Trashcan
AMG rating: 8/10


Ļoti jocīgi sanāk – vasaras beigās, kad aktuāls bija Girls singls „Hellhole Ratrace”, šī dziesma AMG tika novērtēta visai viduvēji, toties šobrīd „Hellhole Ratrace” manā skatījumā ir šedevrs, kas ir viena no gada veiksmīgākā albuma kulminācijas brīdis. Toties tad ļoti fantastisks likās skaņdarbs „Laura”. Jau grasījos iekļaut kādā no DMS izlasēm, kad uzzināju, ka „Laura” būs plates trešais singls un iznāks novembra sākumā.

Kas tie tādi Girls, izstāstīju Jums jau albuma recenzijā, šobrīd tikai varu piebilst, ka visas prognozes ir piepildījušās – Girls šobrīd ir viena no pieprasītākajām jaunajām indie blicēm, un teju katru otro nedēļu pienāk ziņas, ka Girls atkal paplašina savu koncertturnejas grafiku, bet grupas debijas albums nudien, izskatās, iekļūs AMG 2009.gada labāko albumu Top 20.

„Laura” iesākas kā tipisks 90’to gadu britpop stila skaņdarbs, kas mierīgi varētu atrasties kādā no Blur agrīnajiem albumiem. Savukārt brīdī, kad sāk dziedāt Kristofers Ouvens, šo dziesmu jau rodas vēlēšanās pārcelt uz kādu Pulp albumu. Galu galā arī uzrodas Beach Boys un vispār saulaino 60’to gadu noskaņas, un kur nu vēl lieliskais 3.pantiņa teksts „You’ve been a bitch / I’ve been an ass / I don’t want to point the finger / I just know I don’t like it”. Mīļi.


Pārējie šīs nedēļas singli aspkatīti šeit:
http://amgmusic.blogspot.com/2009/11/singlu-apskats-0911-1511-1dala.html

un šeit:
http://amgmusic.blogspot.com/2009/11/nedelas-singlu-apskats-2dala.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru