12 novembris, 2009

SINGLU APSKATS (09.11.-15.11.) 2.DAĻA

Memory Tapes – „Graphics” [free download; 09/11/2009]
AMG rating: 8/10



Klāt arī jaunākais pienesums no vēl viena no šī gada spožākajiem debitantiem – amerikāņu producenta Deiva Houka, kas ierakstās gan kā Memory Tapes, gan kā Memory Cassette, gan arī kā Wierd Tapes. Nedēļas sākumā savā blogvietā Houks piedāvāja par velti lejupielādēt dziesmas „Graphics” saīsināto versiju. Uz pusi garāko albuma versiju meklējiet viņa debijas platē „Seek Magic”.

Augustā par nedēļas singlu kļuva šīs plates pirmais singls „Bicycle”, ko tolaik salīdzināju ar New Order daiļradi, pieminot arī Friendly Fires vārdu. Jaunākais „Graphics” ir nedaudz dinamiskāks un elektroniskāks, raisot tiešas asociācijas ar citu 80’to gadu monstru – Depeche Mode skanējumu, joprojām saglabājot arī šī gadu desmita ietekmes un tendences. IZCILA ir vieta pēc 1:30 – izteikti depešmodiska un smagnēja, kas liek domāt, ka varētu veiksmīgi iekļauties arī kādā nedēļas nogales karstajā miksā. Tiesa, man vairāk simpātiska šķiet pagarinātā albuma versija. Vispār – būtu tā kā pēdējais laiks noklausīties arī visu albumu...

Singlu lejupielādēt var šeit:
http://weirdtapes.blogspot.com/2009/11/graphics-single.html


Vitalic – „Poison Lips” [Different; 09/11/2009]
AMG rating: 7/10

Ja neskaita Nedēļas Singlu, šonedēļ atkal labākās dziesmas ierindojamas elektroniskās mūzikas lauciņā. Lūk, vēl viens gana baudāms darbs no AMG labi zināmā, bet topos līdz šim nebijušā franču dīdžeja Paskāla Arbēza jeb Vitalic.

Šis 33 gadus vecais dīdžejs ar mūziku nodarbojas jau kopš 90’to gadu vidus, kad arī klajā nāca pirmie viņa singli, taču debijas albums „Ok Cowboy” (hmm, vai Radiohead ietekmē?) gan iznāca tikai 2005.gadā. Man par lielu pārsteigumu nupat uzzināju, ka tāds prestižs mūzikas mēdijs kā pitchfork.com šai platei piešķīris ĻOTI augstu novērtējumu – 8.6 no 10.

Septembrī iznāca otrais Vitalic studijas darbs „Flashmob”, savukārt „Poison Lips” ir tā otrais singls (pirmais „Your Disco Song” paslīdēja garām AMG uzmanībai, taču īpašu sajūsmu arī neizsauc). „Poison Lips” ir ļoti veiksmīgs disco-pop skaņdarbs ar pulsējošu basu, tech-house atgādinošiem sintezatora efektiem un elektronizētu vokālu no meitenes vārdā Bridžita.



The Soft Pack – „Answer To Yourself” [Heavenly; 09/11/2009]
AMG rating: 6/10

Pat vairs neatceros, kas un kad man rekomendēja šo singlu, bet The Soft Pack ar „Answer to Yourself” jau labu laiku atrodas AMG fonotēkā, taču tā arī līdz galam nav spējis uzrunāt.

The Soft Pack ir jauna grupa no Sandjego, ASV, kura vēl pērn bija pazīstama ar nosaukumu The Muslims. Apsaukājušies rasistiski noskaņoti cilvēki, puikas apvainojās un nosaucās par The Soft Pack. Starp citu, jau pavasarī ar šādu nosaukumu grupa sešos koncertos iesildīja slavenos Franz Ferdinand viņu Lielbritānijas tūrē. Savukārt vasarā Ziemeļamerikas tūrē bija White Lies iesildītāji.

2010.gada februāri iznākšot The Soft Pack debijas albums, bet šobrīd veikalos atrodams tā pirmais singls – pancīgs un enerģisks garage rock stilā ieturēts skaņdarbs „Answer To Yourself”.

Video nav oficiāls un nav arī ļoti veiksmīgi piemērots, baudiet vienkārši dziesmu:



The Cribs – „We Share The Same Skies” [Wichita; 09/11/2009]
AMG rating: 6/10

Brāļu Džārmenu un nu jau arī The Smiths leģendārā ģitārista Džonija Māra kopīgā grupa The Cribs piedāvā otro singlu no albuma „Ignore The Ignorant”. Lai cik tas nebūtu skumji un lai ko neteiktu NME (8/10), fakts ir tāds, ka kopš Māra pievienošanās The Cribs, grupa ir ieguvusi talantīgu un eksellentu ģitāristu, taču zaudējusi savu kādreizējo asumu. Es gan nekad neesmu bijis liels The Cribs fans, bet 2007.gada albums „Men’s Needs, Woman’s Needs, Whatever” ir vismaz klasi augstāks par jaunāko veikumu. Diemžēl. Taču „We Share The Same Skies” noteikti nav no sliktākajām singla izvēlēm.



Sugababes – „About a Girl” [Island; 09/11/2009]
AMG rating: 4/10


Vai kāds vēl atceras 2000.gada rudeni un dziesmu „Overload”? Tajā laikā pie mūzikas durvīm parādījās jauna meiteņu grupa ar nosaukumu Sugababes, kas uzreiz izpelnījās AMG uzmanību, pateicoties faktam, ka beidzot kāda meiteņu grupa izklausījās oriģināli, gaumīgi, turklāt pašas sarakstīja savas dziesmas. Meitenēm bija aptuveni 16 gadi, sauca viņas – Šiobana Donagija, Mutja Buena un Keiša Bukanana. Ir pagājuši deviņi gadi, Sugababes izdod jaunu singlu, bet miniet, cik no trim pieminētajām meitenēm patlaban ir Sugababes sastāvā? Pareizi. NEVIENA.

„Overload” gan noteikti nav mans pats mīļākais Sugababes skaņdarbs, jo šādu godu stabili izpelnās singls „Run For Cover”, kas iznāca 2001.gada pavasarī, taču tālāk pavisam noteikti un neatgriezeniski sākās tas, ko latviski dēvē par „braukšanu auzās”. Ar atsevišķiem sīkiem uzplaiksnījumiem.

Vispirms 2001.gadā grupu pameta mana Sugababes favorīte Donagija (starp citu, pamanījās arī izdot pasakainu singlu „Overrated” 2003.gadā, sekoja vēl viens veiksmīgs skaņdarbs „So You Say” 2007.gadā, bet... pēc tam meitene pazuda. Tāpat jāpiebilst, ka tieši Donagija ir autore pieminētajam „Run For Cover”, kas zīmīgi norāda, kur lielā mērā slēpās Sugababes 1.posma atslēga!), kuru nomainīja Heidi Reindža, sekoja komerciālā izlaušanās ar otro albumu „Angels With Dirty Faces”, kas laikam jāuzskata par pēdējo daudzmaz sakarīgo Sugababes albumu.

2005.gadā grupu pamet aziāte Mutja Buena, kuras vietu ieņem Amelle Berabā, un viens pēc otra seko trīs absolūti garlaicīgi un saštancēti albumi „Taller In More Ways”, „Change” un „Catfights and Spotlights”, kas gan, protams, ir komerciāli pietiekami veiksmīgi, jo... Nē, nezinu, kāpēc! Jau SEN es nesaprotu tīņus, jo es arī 13 gados labprātāk klausījos Radiohead. Sliktākajā gadījumā Džo Kokeru.

Šoruden grupu pameta arī pēdējā tās sākotnējā sastāva dalībniece Keiša Bukanana, kuru jau nomainījusi kāda Džeida Jūena. Nu tagad ir pilns komplekts – trīs garkājainas un trūcīgi ģērbtas tumšmates, kas droši varētu piedalīties arī kādā tīņu seriālā. Ko vēl vairāk vajag? Āā, pareizi, mazliet mūzikas. Bet tam ir domāti augstas klases producenti. Pirmais singls „Get Sexy” jau aizkļuva līdz Apvienotās Karalistes singlu topa 2.vietai, nešaubos, ka veiksmīgs būs arī šis. Un tad jau varēs izdot albumu, ko mammām decembrī palikt zem eglītes savām jūsmojošām atvasītēm. PERFEKTI!

Es jau ieliktu labprāt to video šeit, bet Island Records turpina uzskatīt, ka viņu videoklipi ir ŪBERĪPAŠI un tos nekādā gadījumā NEDRĪKST embedēt. DIES PASARG, uzmanieties, lai brīdī, kad to skatāties, bez Jums istabā nebūtu vēl kāds!!! Piesies Jums vēl autortiesību pārkāpumu!


Weezer – „(If You're Wondering If I Want You To) I Want You To”
[Polydor; 09/11/2009]
AMG rating: 4/10


Amerikāņu slavenais power-pop ansamblis Weezer ir no tām grupām, par kurām es parasti izvairos kaut ko rakstīt. Lieta tāda, ka šo grupu es iepazinu vien 2001.gadā ar slaveno singlu „Hash Pipe” un tam sekojošajiem albumiem, bet par Weezer karjeras spožākajiem mirkļiem tiek uzskatīti grupas 90’to gadu ieraksti. Nu, vainīgs – neesmu dzirdējis, turklāt pieļauju, ka 2009.gadā arī šīs plates neskanēs TĀ, kā tās skanēja pirms 10-15 gadiem.

Sākot ar 2005.gada albumu „Make Believe” Weezer vairāk izpelnās nievas un vīpsnājumus. Jāsaka, diezgan pelnīti. Kā rakstīja kāds mūzikas žurnālists, šķiet, mediķiem vajadzētu beidzot ieviest oficiālu medicīnisko terminu „Pītera Pena sindroms”. Un ne tik daudz šoreiz Maikla Džeksonsa sakarā, cik Weezer solista Rivera Kuomo. Dažreiz tas ir interesanti un smieklīgi, dažreiz tā ir par daudz...

„(If You're Wondering If I Want You To) I Want You To” ir pirmais singls no nesen iznākušā grupas septītā studijas albuma „Raditude”. „Not so much...,” kā teiktu kāds slavens Kazahstāns žurnālists.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru