17 jūnijs, 2009

SINGLI - Trešdiena, 17.Jūnijs

The Gossip - "Heavy Cross"

Release date: 15/06/2009
Label: Columbia
AMG rating: 8/10


Elektroniskā mūzika ar rokmūziku 2009.gadā ir sadraudzējusies vēl vairāk kā pirms diviem gadiem, kad tādas grupas kā !!! un The Klaxons savienoja šķietami neiespējamo – reivu ar ģitārām. Jau pavasarī Yeah Yeah Yeahs pamatīgi pārsteidza, turklāt pozitīvā ziņā, izdodot ar disko elementiem piesātināto singlu „Zero”. Šonedēļ to pašu izdarījuši YYY tautieši The Gossip.

Par The Gossip gari un plaši Jums stāstīju 2006.gadā, kad klajā nāca joprojām slavenākais grupas singls „Standing In The Way Of Control”, kas tā gada decembrī izcīnīja 3.vietu AMG rokmūzikas topā. Divus mēnešus vēlāk singls tika pārizdots Lielbritānijas tirgū un sasniedza vēl augstāku – otro – vietu AMG topā 2007.gada februārī. Lai arī vietu trijniekā vēlāk nopelnīja arī trešais albuma singls „Jealous Girl” (2007.gada augustā), tomēr tādu rezonansi kā homoseksuāļu manifests „Standing in the Way of Control” šī dziesma nesasniedza.

Protams, kas gan būtu The Gossip bez tās harizmātiskās līderes Betas Dito, kura uz pārējo rokgrupu vokālistu fona izceļas ne tikai ar savu atklāti pausto homoseksuālo orientāciju (nesen pat publiski apvainoja Keitiju Periju, ka tā ar dziesmu „I Kissed a Girl” vien vēlas pievērst sev čaļu uzmanību (kuram puikam tad nepatīk skatīties uz divām meitenēm, kas bučojas?!) un tādējādi necienīgi izturas pret patiesajām lesbietēm... :D), bet arī ar pamatīgajiem apaļumiem un, kas laikam tiešām svarīgi, – ārkārtīgi spēcīgu balsi.

Jaunākais singls, kā to norādījuši arī vairāki citi mūzikas žurnālisti, ir pierādījums, ka The Gossip ir arī daudzas citas spēcīgas dziesmas, ne tikai „Standing in the Way...”. Šis pozitīvais disko-roka skaņdarbs ar savu himnisko skanējumu pavisam neizbēgami kļūs par vienu no šīs vasaras AMG vīkendu hītiem. Turklāt ļoti veiksmīgs ir arī singlā atrodamais Freda Falkes remikss, kuru Jums jau piedāvāju DMS izlasē pirms mēneša. Pretendents uz augstu vietu jūnija AMG Top20.




We Have Band - "You Came Out"

Release date: 15/06/2009
Label: Kill Em All
AMG rating: 8/10


Šis ir atkal kas jauns un ļooti interesants! Turklāt pierādījums, ka arī laikmetā, kad visapkārt, kur vien skaties, ir jaunas un talantīgas electro apvienības, var arī pārsteigt klausītāju ar ko interesantu, jaunu un saistošu.

We Have Band ir pavisam jauna trijotne, kuras saknes meklējamas Londonā un Mančestrā. Jāsaka atklāti, biju par šo faktu pārsteigts, jo skanējuma ziņā grupa vairāk atgādina kaut ko no franču jaunā electro/house viļņa, kuru var spilgti iepazīt, izpētot Francijas leibla Kitsune Music izlaistās plates.

Grupas radītā mūzika tiek raksturota kā 80’to gadu Human League, Talking Heads un mūsdienu Hot Chip, New Young Pony Club, Fischerspooner sajaukums. Jā, protams, minēto mākslinieku nianses We Have Band daiļradē var saklausīt (jo īpaši Hot Chip un Fischerspooner), tomēr „You Came Out” piemīt kas tāds, kas šo dziesmu padara īpašu uz pārējo electro/dance apvienību fona. Smagnējās apakšas jeb basi un sievietes deklamējums („We came out...”) pat atgādina kaut ko no Miss Kittin repertuāra. Viens no šīs nedēļas patīkamākajiem atklājumiem.




Totally Enormous Extinct Dinosaurs - "Moon Hits The Mirrorball"

Release date: 15/06/2009
Label: Universal
AMG rating: 7/10


Ja ir kāda grupa, ko var pat pilnīgā skaidrā sajaukt ar Passion Pit, tad tie ir jaunie briti, kas izvēlējušies ļoti prātā paliekošu nosaukumu - Totally Enormous Extinct Dinosaurs. Starp citu, ja Jums interesē, kā sauc grupas dalībniekus, tad apmeklējiet T.E.E.D. MySpace lapu – varēsit arī pie reizes iepazīt visu dinozauru latīniskos nosaukumus. :-) Ar puišu (vai meiteņu?!) humora izjūtu viss kārtībā arī pie sadaļas „ietekmes”, kur minēti... „klimata izmaiņas” un „haoss”...

Neko daudz vairāk arī par šo jauno grupu nevarēšu pastāstīt. Vien to, ka šonedēļ iznācis grupas debijas EP „All In One Sixty Dancehalls” ar četriem trekiem, no kuriem galvenais tad arī ir šis – „Moon Hits The Mirrorball”, kas pilnīgi mierīgi varētu tikt iekļauts arī Passion Pit debijas albumā „Manners”. Turklāt, lai cik tas nebūtu dīvaini, nebūtu sliktākais no plates gabaliem. Pietiekami skanīgs, lipīgs un saulains.

Starp citu, nākamajā nedēļas nogalē Totally Enormous Extinct Dinosaurs būs atrodami Glastonberijas festivālā, kur uzstāsies sestdien uz Lounge skatuves.

Dziesmu klausīties var šeit: http://www.myspace.com/totallyenormousextinctdinosaurs


VĒL ŠODIEN:

Dirty Projectors - "Stillness Is the Move" [Domino; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10

Pixie Lott - "Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)" [Mercury; 08/06/2009]
AMG rating: 4/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru