17 jūnijs, 2009

DMS - Ceturtdiena, 18.Jūnijs

Šonedēļ Different Music Selection izlasi piedāvāju trīs cēlienos. Pirmais sauksies „Ceļvedis 2009.gada vasarai”, otrais – „Chill-Out noskaņas vakaram”, bet trešais – „Nedēļas labākās kaverversijas”.

1.SAULAINAIS TRIJNIEKS:

YACHT – „Psychic City” [DFA Records]


Šī varētu kļūt par vienu no jautrākajām 2009.gada vasaras himnām. Zem pseidonīma YACHT slēpjas amerikāņu indie/electropop mūziķis Džonatans Bektolts, kurš uz maz zināmiem leibliem ierakstus izdod jau sešus gadus. Tiesa, nupat viņam oficiāli pievienojusies arī vokāliste Klēra Evansa, līdz ar to laikam YACHT turpmāk jādēvē par duetu.

Jebkurā gadījumā YACHT pavisam nesen noslēguši līgumu ar populāro Ņujorkas leiblu DFA Records, un Jūlija beigās gaidāms jauns YACHT albums. Tikmēr internetā pieejams viens no gaidāmās plates trekiem – līdzi dziedamais un pozitīvais „Psychic City”, kuru ļoti augstu jau paspējuši novērtēt vairāki mūzikas mēdiji visā pasaulē.

Dziesmu legāli par velti iespējams lejuplādēt šeit: http://stereogum.com/archives/mp3/new-yacht-psychic-city_071342.html

Video: "Psychic City" dzīvajā (PERFEKTI!):


Generationals – „When They Fight They Fight” [Park The Van]

Vēl viens duets no ASV, šoreiz Ņūorleānas. Arī Generationals debijas albums „Con Law” nāks klajā jūlija beigās, bet internetā ir parādījies tā neoficiālais pirmais singls „When They Fight They Fight”. Līdzās YACHT jaunākajam veikumam, šo var droši ievietot „Saulainās Vasaras Ceļveža” kompilācijā. Saule spīd, visiem labs prāts, un kalendārs rāda... 196?. gadu.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=Zysr_zy4kvo (spiest peles labo pogu un "open in new window")

Das Racist – „Combination Pizza Hut & Taco Bell” (Wallpaper. remix) [free d/l]

Gabals, kas visdrīzāk var vai nu riebties, vai patikt. Jauno amerikāņu reperu dueta Das Racist gabals „Pizza Hut & Taco Bell” varētu tikt pielīdzināts pirms pāris gadiem Anglijā aktuālajam Dan Le Sac vs Scroobius Pip „Thou Shalt Awlays Kill”. Ja „Thou Shalt Always Kill” uz minimāla bīta tika uzskaitītas lietas, ko jauniešiem vajadzētu vai nevajadzētu darīt, tad šajā gadījumā uz tik pat vienkāršas muzikālās apakšas divi draugi cenšas satikties („I’m at the Pizza Hut / No, I’m at the Pizza Hut”). Viss ģeniālais ir vienkāršs un otrādi. Pagaidām singls vēl nav oficiāli pieejams (kad tas būs, nešaubos, ka kļūs par hītu arī topos), bet toties par velti ir pieejams šī gabala Wallpaper. remikss.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=Vyfc10qDcR4 (spiest peles labo pogu un "open in new window")


2.VAKARA NOSKAŅU TRIJNIEKS:

Lindstrom – „The Magnificent” [Feedelity]


Ambientās un sapņainās elektroniskās mūzikas meistars no Norvēģijas – Hans Peters Lindstrēms jeb vienkārši Lindstrom – atgriežas ar jaunu plati „Leftovers EP”, kurā iekļauti divi skaņdarbi, kas palika pāri no viņa pēdējā albuma – sadarbības ar Prins Thomas – „II” ierakstu sesijas. Mēs izvēlējāmies šo – mazliet skumjo, viegli balēriskā house stilā ieturēto „The Magnificent”, kas kaut kur attālu atgādina 2002.gada Cosmos hītu „Take Me With You”. Labs čilautiņš.

Sorrī! Nav ne audio, ne video linka... :(

Moderat – „Rusty Nails” (TRG’s Peaktime remix) [BPitch Control]

Remikss pavisam nesen iznākušajam Moderat (sīkāk lasīt šeit) singlam „Rusty Nails”. Oriģinālajā platē atrodams arī mums labi pazīstamo vāciešu Booka Shade progresīvs remikss, bet kaut kā vairāk uzmanību piesaistīja šis rumāņu dīdžeja TRG dubstep/glitch stilā veidotais rīmeiks.

Klausīties šeit: http://www.trackpot.com/track/23509/ (spiest peles labo pogu un "open in new window") .


Nosaj Thing – „Light #2” [Alpha Pup]

Nosaj Thing – 24 gadus vecs mūziķis, īstajā vārdā Džeisons Čangs, kas darbojas ārkārtīgi līdzīgā lauciņā kā Lindstrom, piedāvājot mazliet kosmisku, mazliet sapņainu elektronisko mūziku, kurā savijas gan dubstep, gan hip-hop bītu ietekmes. Šomēnes ASV klajā nākusi jaunā talanta debijas plate „Drift”. Diemžēl līdz Eiropas tirgum šis disks vēl nav nonācis, bet tikmēr varam pabaudīt šo skaņdarbu „Light #2”.

Paklausīties/paskatīties šeit: http://www.youtube.com/watch?v=05DZRQJFaug (spiest peles labo pogu un "open in new window") .


3.KAVERVERSIJU DUETS:

Manic Street Preachers – „Vision Blurred” (The Horrors cover)

Vēl nav pagājis mēnesis, kopš klajā nāca fantastiskais Manic Street Preachers jaunākais albums „Journal For Plague Lovers”, bet šonedēļ jau pieejama šī albuma remiksu plate, kurā MSP dziesmas pārveidojuši tādi mākslinieki kā New Young Pony Club, Underworld, Patrick Wolf, The Horrors u.c. Parādā nav palikuši arī Maniki. Diez vai viņi kādreiz iedziedās kaverversiju Underworld, piemēram, dziesmai „Born Slippy” (kaut gan – tas būtu KO VĒRTS!!), taču The Horrors skaņdarbs „Vision Blurred” MSP izpildījumā skan jaudīgi!
Nokačāt par velti šeit. (atkal jau vecais triks ar peles labo pogu...)


Daniel Rossen – „Waterfall” (Judee Sill cover)

Pretēji Manic Street Preachers trekam – šis ir kaut kas līriskam vakaram sveču gaismā. Ļoti mīlīga Grizzly Bear solista Daniela Rosena kaverversija 70’to gadu dziedātājas Džūdijas Sillas dziesmai „Waterfall”. Džūdija Silla bija mūziķe no Kalifornijas, kas šoruden svinētu tikai 65.jubileju, taču diemžēl 1979.gadā atstāja šo pasauli, netiekot galā ar kokaīna un citu apreibinošo vielu atkarību. Septembrī nāks klajā dziedātājai veltīta izlase (diska vāciņu sk. augstāk), kurā viņas dziesmas izpildīs vairāki pazīstami mūziķi – Marissa Nadlere, Bils Kalahans, pieminētais Daniels Rosens un citi. Šis treks, starp citu, internetā pieejams par velti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru