15 jūnijs, 2009

ALBUMS - Blur - "Midlife: A Beginner's Guide To Blur"

BLUR – „Midlife: A Beginner’s Guide To Blur”

Release date: 15/06/2009
Label: EMI
AMG rating: 9/10


Šī nedēļa pavisam oficiāli var tikt dēvēta par Blur nedēļu AMG. Tam par iemeslu kalpo trīs fakti: 1)tieši šodien ir nākusi klajā izlase ar labākajām Blur dziesmām. Interesanti, ka šoreiz izlase veidota nevis tikai no izdotajiem singliem (tātad – hītiem), bet arī svētdienas klausītājam mazāk zināmiem, albuma gabaliem, 2)pagājušajā nedēļas nogalē Blur beidzot atkal uzstājās savā oriģinālajā sastāvā. Tas nebija noticis kopš 2002.gada, 3)jau pēc pusotras nedēļas Lielbritānijā sākas universa lielākais festivāls – Glastonberija, kuras galvenie mākslinieki šogad būs tieši Blur.

Kā jau minēju – šajā divu disku kompilācijā nav apkopotas Blur populārākās, bet gan tieši, grupas dalībnieku skatījumā, nozīmīgākās dziesmas. Tādējādi šeit, piemēram, iztrūkst 1995.gada vasaras himnas „Country House” vai „Charmless Man”, vai „M.O.R.”. Pārējie lielākie hīti gan ir tepat – gan leģendārais, naivais un pancīgais „Parklife”, gan līdz sirds dziļumiem skaistais „The Universal”, gan arī AMG ballīšu agrākie hīti – „Girls & Boys” un „Song 2”.

Ne velti šī kompilācija nosaukta „Midlife: A Beginner’s Guide To Blur” jeb „Iesācēja ceļvedis Blur mūzikā”. Respektīvi, ja līdz šim jums ar grupu attiecības veidojušās tikai ar pa ausu galam radio dzirdētiem singliem, šī būs īstā izlase, ar kuras palīdzību gūt plašāku priekšstatu par britpopa vieniem no slavenākajiem pārstāvjiem – Blur. Protams, ja ir vēlēšanās studēt šīs grupas daiļradi dziļāk, nāksies vien neklātienē pievienoties AMG un iziet cauri arī visiem septiņiem Blur studijas albumiem, ko grupa pa šiem nu jau teju 20 gadiem ir izdevusi.

Ja runājam par šīs izlases mīnusiem, tad faktiski tādi ir tikai divi. Viens – manas vienas no mīļākajām Blur dziesmām („Country House”) iztrūkums. Otrs – dziesmas nav sarindotas hronoloģiskā secībā. Taču iespējams, ka tie tikai tādi mani untumi. Visādi citādi – lielisks ceļvedis atpakaļ laikā – deviņdesmitajos, kad... nu Jūs jau paši zināt – zāle bija zaļāka, debesis zilākas un ķibeles nebija dižas. :) SIRSNĪGI IESAKU!

Blur diskogrāfija:

Leisure (1991)
Modern Life Is Rubbish (1993)
Parklife (1994)
The Great Escape (1995)
Blur (1997)
13 (1999)
Think Tank (2003)


Video: 1998.gada Blur uzstāšanās pieminētajā Glāstonberijas festivālā. Dziesma – viena no manām Blur favorītēm – „Death of a Party”. Video nagla: Deimons Olbērns noskūpsta Greimu Koksonu. :-) Kaut nu tik labas attiecības viņiem būtu arī šogad...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru