16 jūnijs, 2009

SINGLI - Otrdiena, 16.Jūnijs

Šonedēļ pēc ilgāka laika pārtraukuma apskatīsim „tikai” desmit jaunumus, kas pretendēs uz AMG jūnija mēneša Top20. Toties no šiem desmit singliem vismaz četri ir gana spēcīgi, lai pretendētu uz augstām vietām. Diviem no tiem pievērsīsim uzmanību šodien.

Jack Penate - "Be The One"

Release date: 15/06/2009
Label: XL
AMG rating: 8/10


Šogad pamatīgi mūzikas apskatniekus ir pārsteidzis jaunais britu mūziķis Džeks Penjati (Jack Penate). Pie apvāršņa šis jaunietis parādījās pirms diviem gadiem, kad klajā nāca viņa debijas albums „Matinee”. Lai arī plate bija salīdzinoši veiksmīga no komerciālā skatpunkta (7.vieta Apvienotās Karalistes albumu čārtā), tomēr kritiķi bija visai atturīgi, un arī AMG šim albumam tolaik pelnīti piešķīra viduvēju vērtējumu (5/10). Tāpat singli bija visai neveiksmīgi, un tikai viņa debijas dziesma „Second Minute or Hour” savulaik aizķērās AMG topa 15.vietā.

Apkārt apgājuši nepilni divi gadi , bet Džeks Penjati neilgā laika posmā pamanās izdot savus divus labākos singlus karjerā. Atgādināšu, ka aprīlī iznāca patiešām veiksmīgais „Tonight’s Today”, kam gan līdz AMG aprīļa topam tomēr nedaudz pietrūka, taču singls nebija slikts. Turklāt iezīmēja tādu kā Penjati atkāpšanos no iepriekšējā albumā ieturētā pop/rock stila, vairāk izmantojot dejojamus, elektroniskās popmūzikas elementus.

Penjati otrais studijas albums („Everything Is New”) nāks klajā tikai nākamnedēļ, taču jau tagad par šo plati saņemtas labas atsauksmes. Tās otrais singls – „Be The One” – tik tiešām ir viena no šī gada veiksmīgākajām pop dziesmām. Un šajā sakarā es runāju par tādām pop dziesmām, kuras mierīgi var skanēt arī EHR viļņos vai atrasties augstākajās pozīcijās Lielbritānijas singlu topā, ne tikai saņemt augstus vērtējumus no pārgudriem apskatniekiem. Patiešām, ļoti gaumīgi.




Kid Harpoon - "Stealing Cars"

Release date: 15/06/2009
Label: XL
AMG rating: 8/10


Vēl viens no šīs nedēļas spēcīgākajiem singliem ir Džeka Penjati tautietis, vienaudzis un pat leibla biedrs Kid Harpoon jeb īstajā vārdā – Toms Halls. Arī šis mūziķis būtībā pārstāv indie/pop mūzikas virzienu, lai arī vairāk darbojas t.s. folk lauciņā.

Kid Harpoon karjeras sākumi meklējami pirms trim gadiem, kad uz kāda nezināma, neatkarīga leibla tika izdots puiša debijas singls „Riverside”, kas izpelnījās neviltotu britu populārā mūzikas mēdija NME uzmanību. Ar to acīmredzot pietika, lai par Kid Harpoon ieinteresētos arī lielāku ierakstu kompāniju pārstāvji.

Ar savu albumu Kid Harpoon vēl nevar lepoties (esmu dzirdējis, ka tam beidzot jāiznāk šovasar), toties 2007. un 2008.gadā Kid Harpoon izdeva divus EP jeb mazās platītes, kurām nu seko nākošais singls – „Stealing Cars”. Zinātāji un Kid Harpoon daiļrades cienītāji apgalvo, ka šis esot komerciālākais no Halla darbiem (tātad – sliktākais), taču AMG šis liekas ļoti lipīgs, vasarīgs un pozitīvai ballītei gana piemērots. Tāds viegls, gaisīgs indie-pop, kas kaut kur asociējas ar zviedru šī stila pārstāvju Peter, Bjorn & John, Caesars vai The Concretes daiļradi.




Golden Silvers - "Arrows of Eros"

Release date: 15/06/2009
Label: XL
AMG rating: 7/10


NETICAMI, BET FAKTS – šīs dienas(!) visi trīs labākie skaņdarbi nāk no viena leibla – no visas sirds apsveicu britu XL Recordings ne tikai 20 gadu jubilejā, kas ir šogad, bet arī ar šīs nedēļas atzinības rakstu no AMG. :-) Turklāt šonedēļ tak nav iznācis ne Radiohead, ne Vampire Weekend, pat ne The White Stripes jaunākais singls (šīs grupas varētu minēt kā lielākos AMG favorītus no XL saimes).

Trešie šīs nedēļas prieka autori ir jaunie londonieši Golden Silvers, kurus iepazinām jau maijā, kad viņi pie mums startēja ar savu aprīlī izdoto debijas singlu „True Romance”. Atgādināšu, ka šis singls ārkārtīgi smagā konkurencē (AMG rekords – 13 gadu laikā visvairāk apskatītās dziesmas vienā mēnesī - 72!) Maija Top20 izcīnīja 17.vietu. Sīkāk par topu varat lasīt šeit.

Tātad – Golden Silver ir pavisam jauna grupa, kas darbojas šobrīd tik aktuālajā 80’to gadu electro-pop mūzikas lauciņā, kas pastarpināts ar mūsdienīgākām indie-rock tendencēm. Tā visa rezultātā grupa izpelnījusies labus vārdus no mūzikas žurnālistiem Lielbritānijā, turklāt šogad uzstāsies lielajā Glastonberijas festivālā. Starp citu, tieši Glastonberijā pagājušogad grupa guva savu pirmo atzinību, uzvarot prestižajā jauno talantu konkursā šī festivāla ietvaros.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru