01 februāris, 2013

ALBUMS: Local Natives – Hummingbird

Local Natives – „Hummingbird”
Release date: 28/01/2013
Label: Infectious
AMG rating: 8/10

Saulainā un skaistā ASV rietumkrasta slavenākā pilsēta Losandželosa mūzikas kontekstā vairāk pazīstama kā hip-hopa, sērf-roka, alt-roka un šaurākās aprindās arī noise/hardcore mītne. Patīkams pārsteigums bija 2009.gada Local Natives debijas albums „Gorilla Manor”, ko presē nereti salīdzināja ar Fleet Foxes.

Grupas otrais studijas albums „Hummingbird”, kas tapis Ņujorkā kopā ar The National ģitāristu Āronu Desneru, skan plašāk, eksplozīvāk un melanholiskāk. Jau pirms trim gadiem grupa tika slavēta par izcilo melodiju izjūtu, kas nav pazaudēt arī šeit, toties puiši, kas uzsver, ka visas dziesmas sacer un ieraksta kopā, auguši tekstuāli.

Starp abiem albumiem ar grupu notika divas nozīmīgas, bet sāpīgas lietas. 2011.gada maijā nācās šķirties no basģitārista Endija Hamma, kas pameta grupu, savukārt pagājušajā vasarā nomira grupas solista Kelsija Aijera māte. Par pēdējo vistiešāk un ārkārtīgi aizkustinoši Kelsijs dzied skaistajā albuma izskaņas dziesmā „Colombia”: „If you never felt all my love / I pray now you do”.

Tikmēr muzikāli šeit ir pilns ar pērlēm. Izcils ir akustiski sāktais „Mt. Washington”, kas pievienojoties ritmam un basam, pakāpeniski nonāk līdz kulminācijai ar Aijera emocionālo vokālu: „I don’t have to see you right now”. Tikpat satriecoši ir arī „Black Spot”, kas noteikti ir depresīvākais un piesātinātākais albuma skaņdarbs, kā arī jau pirms kāda laika dzirdētais singls „Heavy Feet”, kurā Local Natives visvairāk atgādina albuma producenta Desnera grupu The National.

Vienmēr patīkami redzēt, kā jauni mūziķi pilnveidojas un aug. Ar „Hummingbird” Local Natives pierāda, ka ir uz pareizā ceļa, un dāvā mums pagaidām romantiskāko un skaistāko 2013.gada albumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru