29 janvāris, 2013

A-LIST: Dead Gaze - I Found The Ending


Dead Gaze - "I Found The Ending" [Palmist]
(from f/c LP "Dead Gaze", out March 25th)

Jo tālāk turpinās 2013.gada pirmais mēnesis, jo trakāk kļūst mūzikā. Es to domāju labā nozīmē – katru nedēļu dažādas slavenības un mega-slavenības atgriežas ar jauniem singliem, izziņo jaunus albumus vai dodas jaunās koncertturnejās. Tikmēr mēs atrodam jaunas dziesmas no ne tik zināmiem māksliniekiem, kam būs lemts iekļūt 2013.gada labāko singlu sarakstā. Pagājušās nedēļas CYMBALS singlam pievienojas Dead Gaze darbs „I Found The Ending”.

Ne velti pieminu CYMBALS. Lai arī stilistiski atšķirības dziesmas, tomēr šīs nedēļas labākajam singlam ir uzkrītošas līdzības ar pagājušās nedēļas labāko dziesmu. Proti, sentimentāli saulaina galvenā sintezatora melodija un teju himnisks piedziedājums. Atšķirīgais un interesantais ir lieliskā elektriskā ģitāra, kas iet viscaur dziesmai, nepazūdot arī minētā cukurotā un kristalizētā sintezatora vilnī. Līdz ar to noslēdzošais „I found the ending / I found the ending” izklausās tik emocionāli un skaisti, cik vien var cilvēks justies, atradis ilgi meklētu lietu/vietu.

Kas attiecas uz Dead Gaze, tas ir Misisipi iedzīvotāja Koula Fērlova radīts muzikāls projekts, kas koncertu vajadzībām pārtop par kvintetu. Mūziķis jau kopš 2009.gada pašrocīgi izdevis vairākas singlu plates un pat albumus, kas gan visi jau esot sen izpārdoti. Tamdēļ FatCat Records mazais brālītis Palmist martā gatavojas izdot tādu kā „best-of” kompilāciju, kurā atlasīti labākie Dead Gaze darbi, ieskaitot arī jaunas kompozīcijas kā šo. Pats Fērlovs „I Found The Ending” sauc par pagaidām labāko no saviem darbiem un droši vien būtu dīvaini, ja viņš tā nedarītu. Vismaz AMGmusic improvizētais ofiss atkal ir saules pārpildīts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru