29 janvāris, 2013

Feathers - Land Of The Innocent


Feathers - "Land Of The Innocent" [tba]
(from f/c LP "If All Now Here", out April 15th)

90’tajos gados un vēl drusku vēlāk bijām pieraduši pie meiteņu popmūzikas grupām. Pēdējos gados dāmas arvien biežāk ņem rokās ģitāras un sēžas pie bungām, lai „girl power” vilni ienestu rokmūzikā, bet uz sitienu tā īsti pat nenosaukšu nevienu grupu, kurā meiteņu kvartets ņemtos ap sintezatoriem, radot padrūmu, naksnīgu synht-pop mūziku 80’to tradīcijās ala Depeche Mode vai pat Fad Gadet manierē.

Tad nu iepazīstamies ar amerikāņu kvartetu Feathers, kurā apvienojušās četras jaunas dāmas ar grieķu izcelsmes vokālisti Anastasiju Dimū priekšgalā. Kamēr daudzi jaunie mūziķi rautin raujas uz Ņujorku, ņujorkiete Dimū izvēlējusies pretēju ceļu – doties uz karstajiem Teksasas tuksnešiem un radīt muzikālos piedzīvojumus tur. Feathers pirmie singli interneta vidē nonāca jau vairāk nekā pirms gada, taču nupat gatavībā ir grupas debijas albums (diemžēl tā arī neizdevās atrast informāciju, kas to izdos), līdz ar ko aktualizējies arī meiteņu lielākais hīts „Land of the Innocent”.

Albums, ko producēt palīdzējis Zola Jesus skaņu vīrs Braiens Fūts, bet miksējis Stīvs Depalo, kas strādājis arī pie Cold Cave skaņas, iznāks aprīlī. Tikmēr, ja sanāk būt SXSW festivālā šogad, ir vērts uzmest aci arī šīm dāmām!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru