31 janvāris, 2013

Depeche Mode - Heaven


Depeche Mode - "Heaven" [Sony Music]
(from f/c LP "Delta Machine", out March 25th)

Vakar 9:00 pēc Losandželosas laika vietējā radiostacija KROQ – izsenis lieli DM draugi – pirmatskaņoja pasaulei jauno Depeche Mode singlu „Heaven”, kas ievada martā gaidāmo grupas trīspadsmito albumu „Delta Machine”. Tiesa, neviena ASV radiostacija nevar mēroties spēkiem ar krievu mūzikas pirātiem – jau vairākas stundas pirms „pirmizrādes” dziesma peldēja interneta tīklos.

Tāda normāla, parasta dziesma,” kāds anonīms cilvēks šorīt komentēja TVNET. Šķiet, tikai dāmas, kas itin viegli gūst orgasmu, tikai izdzirdot Gahana (vispār latviski pareizi būtu „Gāna”, bet neraustīšu lauvu (DM fanu) aiz ūsām) balsi, varētu šo viedokli apstrīdēt. Tukša, garāmejoša, emocijas neraisoša, prātā nepaliekoša dziesma pat pēc 10 noklausīšanās reizēm, kas tā īsti neiederētos pat visai viduvējajā Gahana 2003.gada solo albumā „Paper Monsters”, kura skanējumu tā visvairāk atgādina. Starp citu, dziesmas autors ir Mārtins Gors.

Cita lieta ir ar singla b-puses skaņdarbu, kas jau ir krietni vien interesantāks. Paradoksāli, bet „All That’s Mine” autors ir Deivs Gahans, kura dziesmu rakstīšanu apšaubījis ne viens vien karstasinīgs fans. Harmoniju ziņā neko jaunu šis gabals gan nenes, arī tekstuāli Gahans joprojām ir visnotaļ garlaicīgs, taču šeit jau ir jūtamāk piestrādāts pie aranžijas, radot tumšāku noskaņu un vairākas interesantas vietas, kas nedaudz atgādina to Depeche Mode, ko mēs pazinām 90’tajos gados.

Uz pozitīvās nots – vismaz singla vāciņš ir smuks! Un maxi-singlā, kas tiks izdots pirmdien, būs remiksi no Blawan un Matthew Dear vs Audion. Varbūt, ka tomēr būs vērts nopirkt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru