30 janvāris, 2013

A-LIST: Autre Ne Veut - Play by Play


Autre Ne Veut - "Play by Play" [Software]
(from f/c LP "Anxiety", out February 26th)

Bruklinas mūziķis Arturs Ašins jeb Autre Ne Veut jau bija izdevis divus atzītus ierakstus (2010.gada debijas albumu „Autre Ne Veut” un 2011.gada EP „Body”), kad līdz AMGmusic atnāca viņa lieliskais pagājušā gada A-LIST singls „Counting”. Tolaik jau minēju, ka 2013.gada februārī mākslinieks izdos otro plati, kuru tagad ieskandina jauns singls.

Nu jau, cerams, mani neviens nav jāpārliecina, ka r’n’b pēdējos pāris gados piedzīvojis radikālākās, līdz ar to arī interesantākās pārmaiņas. Par 2011.gada varoni kļuva kanādietis Ābels Tesfejs jeb The Weeknd ar izteikti tumšo, andergraundisko skanējumu, semplus aizņemoties no neatkarīgās indī mūzikas. Savukārt pērn tas bija Frenks Oušens, kurš savu satriecošo stāstnieka talantu papildināja ar klasisko r’n’b un soulmūzikas skaņu elementiem. Ļoti gribētos cerēt, ka šis varētu būt Autre Ne Veut gads!

Kāds populārs amerikāņu mūzikas portāls jaunāko Autre Ne Veut singlu „Play By Play” salīdzinājis ar Prinsa klasisko „Purple Rain”, un diezgan trāpīgi. Ašina apbrīnojamākais trumpis ir spēja klusinātā un intīmā r’n’b skaņdarbā iedvest saviļņojošu grandiozitāti, kas robežojas ar stadionisku electro-pop skanējumu. 80’to gadu popmūzikas ietekme ir uzkrītoša, taču vienlaikus tai pārlieku izvērsties neļauj teicamais aranžējums, kam (mans minējums) varētu būt tiešs sakars ar Artura Ašina labu draugu un iedvesmotāju Danielu Lopatinu (Oneohtrix Point Never), uz kura leibla Software Recordings arī tiks izdots albums „Anxiety”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru