30 janvāris, 2013

A-LIST: The Knife - Full Of Fire


The Knife - "Full Of Fire" [Brille]
(from f/c LP "Shaking The Habitual", out April 8th)

2006.gadā, kad iznāca līdz šim pēdējais The Knife albums „Silent Shout”, diez vai bija daudzi, kas spēja iedomāties, kādu ietekmi tas atstās uz elektronisko mūziku. Vēl jo vairāk, ņemot vērā, ka brāļa un māsas Olofa un Kārinas Dreijeru duets tolaik, kad vēl nepietika ar dažiem peles klikšķiem, lai iegūtu visu vajadzīgo mūziku, vairāk bija tāds underground kulta ansamblis stila cienītājiem. Tomēr dažus gadus vēlāk The Knife skanējums jau ir firmas zīme. Līdz ar to vecais, labais jautājums – ko darīt tālāk? Turpināt to ekspluatēt, radīt ko pilnīgi jaunu vai izvēlēties kompromisu?

Līdzīgi kā gadījumā ar Burial un citiem šādu likteni piedzīvojušiem mūziķiem, The Knife palikuši pie kompromisa varianta. Neviens klausītājs, kas dzirdējis kaut vienu The Knife dziesmu, nesajauks „Full of Fire” ar kādu citu grupu. Šeit ir visas tipiskākās dueta nianses, ieskaitot drūmo, robotizēto Kārinas vokālu, maršējošos bungu mašīnas ritmus un sasaldētās sintezatoru skaņas. Taču pirmais, kas krita ausīs jau pēc pagājušās nedēļas vidū dzirdētā dziesmas 30 sekunžu fragmenta, ir... TEHNO pamats. Industriāls, spocīgs un hipnotizējošs tehno, kas neatlaiž visas deviņas minūtes. Tāds, ko varētu izdot vācu slavenais leibls Kompakt.

Jaunais albums „Shaking The Habitual”, kas iznāks aprīļa sākumā, ir... gatavi?... vairāk nekā 90 minūšu garš! Garākais skaņdarbs albumā ir gandrīz 20 minūšu garumā. Protams, nespriedīsim par albumu pēc viena singla noklausīšanās, bet, ja šādi The Knife turpinās arī albumā, tad ir tikai divi varianti – vai nu tas būs smags pārbaudījums ne tikai parastiem klausītājiem, bet pat The Knife cienītājiem, vai nu mēs sagaidīsim revolūciju arī tehno žanrā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru