13 februāris, 2013

A-LIST: !!! - Slyd


!!! - "Slyd" [Warp]
(from f/c LP "THR!!!ER", out April 29th)

Kad Sakramento dance-punk kolektīvs !!! (chk chk chk) janvāra beigās izziņoja, kā dēvēs viņu jauno albumu („THR!!!ER”), bija skaidrs, ka vismaz vienu balvu viņi šogad iegūs – par labāko nosaukumu. Tagad, kad klāt ir albuma pirmais singls „Slyd” (izrunā tāpat kā „slide”), nav šaubu, ka kolektīvs ir arī teicamā muzikālā formā.

Ar to gan es negribu teikt, ka slikts bija !!! iepriekšējais ieraksts „Strange Weather, Isn’t It?”. Patiesībā tolaik šo albumu AMGmusic novērtēja ar 8/10 un iekļāva gada labāko albumu Top 50. Gluži vienkārši šis albums bija izteikti mierīgāks, relaksējošāks un vairāk uz house mūziku, nevis trakojošo dance-punk tendēts. Attiecīgi saprotama bija zināma nostalģija pēc fantastiskajiem un pozitīvi trakulīgajiem hītiem „Me And Giuliani Down By The School Yard” (no 2004.gada albuma „Louden Up”) un mana personīgā favorīta – „Bend Over Beethoven” (no 2007.gada albuma „Myth Takes”).

Arī „Slyd” nav tāds hīta potenciāls un elektro/roka krustojums, kāds iepriekš minētajos pagājušās desmitgades darbos. Patiesībā gabals vispār iesākas (un daļēji arī turpinās) kā tāds Daft Punk un Hot Chip krustojums, bet tas apbrīnojamais grūvs un vokālā džemošana ir tāds, uz kādu bez !!! spējīgs vēl tikai LCD Soundsystem. Grūti pat tagad saprast, ko gaidīt no aprīļa izskaņā gaidāmā „THR!!!ER”, bet tā laikam ir viena no !!! lielākajām burvībām. Skaidrs ir viens – vai nu mājās, vai pludmalē, vai klubā, vai milzīgā festivālā, bet ballīte BŪS.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru