14 februāris, 2013

A-LIST: Purity Ring - Grammy (Soulja Boy cover)


Purity Ring - "Grammy" (Soulja Boy cover) [self-released]
(available as a free download)

Purity Ring kaverversija Soulja Boy dziesmai?! Man bija jāiekniebj un jāatrod divus gadus veca intervija ar Kanādas dueta skaņu vīru Korinu Rodiku, kurā viņš stāsta par savu mīlestību pret Soulja Boy 2010.gada albumu „The DeAndre Way”, lai tam noticētu. Nudien nekad nebiju domājis, ka AMGmusic sakarā man kādreiz būs jāparokas Soulja Boy katalogā, lai sameklētu dziesmu "Grammy".

Kādam, kurš mūzikai pieslēdzies tikai pēdējos gados, paskaidrošu, ka Soulja Boy ir viens no pagājušās desmitgades kaitinošākajiem tīņiem mūzikā. Negribu viņa lielāko hītu „Crank That Soul” gluži pielīdzināt „Gangbang Style” (pēdējam nav konkurentu) vājprātam, bet bija aptuveni uz to pusi. Taču šajā gadījumā kārtējo reizi pierādās mana tēze, ka viss sliktais mūzikā gluži nav jāizmet. To var pārstrādāt. Kā daudzus atkritumus!

Purity Ring kaverversijas lielākā veiksme būtībā ir paša Soulja Boy repa iztrūkums, jo šeit Megana Džeimsa pantiņus drīzāk izdzied savā enģeliskajā balstiņā, nevis repo. Savukārt pārspīlēti himniskais piedziedājums „What do you want from me / I’ve given you everything”, ko oriģinālā izpilda Estere Dīna, kopā ar Rodika klikšķiem un bītiem Purity Ring sanāk tik dabiski un nepiespiesti, ka, ja to kādam Soulja Boy nepazinējam uzdotu kā kanādiešu oriģināldarbu, šaubas nerastos.

Morāle? Kas zina, varbūt pēc gadiem pieciem arī korejiešu Psy skaņdarbs iedvesmos kādu profesionālāku mākslinieku uz lielisku hītu. Atkritumus nevajag izmest, tos var pārstrādāt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru