13 februāris, 2013

A-LIST: Haim - Falling


Haim - "Falling" [Polydor]
(from f/c EP "Falling", out April 1st)

Katra gada lielākie mūzikas portāli un žurnāli par pienākumu uzskata nodarboties ar zīlēšanu un prognozēt, kurš tad no jaunajiem māksliniekiem jaunajā gadā gūs tos lielākos panākumus. Šķiet, neviens 2013.gada sākumā neizlaida četru burtu salikumu HAIM, aiz kura paslēpušās trīs māsas no Kalifornijas – Este, Danielle un Alana Haimas – un bundzinienks Dešs Hatons.

Interesanti, ka sākotnēji lielāku ažiotāžu ap Kalifornijas kvartetu sacēla tieši britu mūzikas apskatnieki, kas varbūt ar izskaidrojams ar manu skepsi pret HAIM (nu jau kādu laiku pagrūti uzticēties britu žurnālistiem). Šo skepsi zināmā mērā pavairoja arī meiteņu oktobrī izdotais pirmais EP „Forever”, kura salīdzinājumi ar Fleetwood Mac šķita krietni pārspīlēti un uzpūsti, kā arī iesildītāju statuss Mumford & (incredibly boring) Sons tūrē.

Lai kā man nepatiktu mainīt domas un izteikumus, to piespiež darīt jaunākais meiteņu veikums, singls „Falling”. Pirmkārt, dziesma pati par sevi, pēc struktūras, ir pārliecinošākā pagaidām HAIM diskogrāfijā. Otrkārt, ir pamainījies arī kvarteta skanējums. „Falling” pat kaut kur vietām – 80’to gadu ģitāras skanējums un ritmiskās cilpas – atgādina... Twin Shadow. Varbūt meitenes vienkārši atradušas īsto producentu? „Falling” skaņu veidojis Alekss Rehtšaids, kas iepriekš strādājis ar Charli XCX, Usher (tai skaitā fantastiskais pērnā gada singls „Climax” ir viņa darbs!), Sky Ferreira un arī Vampire Weekend viņu jaunajā albumā. Aprīlī iznāks otrais EP, tad, visticamāk, varēsim spriest vairāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru