16 aprīlis, 2012

LIVE: Coachella 2012 (part 1)


Kas par vīkendu šis bija!!!

Es, protams, nerunāju ne par FA kausa pusfināliem Anglijas futbolā, nedz arī par lieliskajiem laikapstākļiem Latvijā un pat ne par AMGmusic bloga trešo dzimšanas dienu. Saulainajā Kalifornijā tika aizvadīta pirmā no divām festivāla Coachella (Koačella) nedēļas nogalēm, un no dienas kārtības tika veiksmīgi aizslaucīts jautājums par to, kas ir planētas Zeme iespaidīgākais un labākais festivāls. Jā, žēl, ka Kalifornija ir tik tālu...

Šis ir īpašs gads Koačellai ne tika tāpēc, ka pirmoreiz tas notiek uzreiz divās nedēļas nogalēs pēc kārtas (kopā sanāk sešas dienas!), bet arī tāpēc, ka liela daļa nozīmīgāko uzstāšanos visa planēta varēja vērot tiešraidē YouTube trīs kanālos. Līdz ar to mums ir arī vesels lērums atmiņu un video materiālu no šova, kurus, es ļoti ceru, kādreiz kāds apvienos kopīgā torentā un ievietos kādā no lejupielādēšanas vietnēm.

Izvēlēties labākos hailaitus no Coachella festivāla ir praktiski neiespējami. Pirmkārt, tāpēc, ka visu trīs dienu laikā vienkārši nav iespējams noskatīties (ir taču arī mazliet jāguļ). Otrkārt, tāpēc, ka tad tas aizņemtu ārprātīgu vietu AMGmusic blogā. Tamdēļ kā pirmā vīkenda hailaitus esmu izvēlējies visu trīs vakaru hedlainerus (Pulp, Radiohead un Dr. Dre & Snoop Dogg), kā arī savus personīgus divus favorītus – M83 un The Weeknd, kura debiju uz lielās skatuves gaidījām ar īpašu nepacietību.


Pulp: Headliners of the Friday Night.

Šeit nu man nav nekas piebilstams, jo Pulp uzstāšanos piektdienas vēlā vakarā (jeb agrā sestdienas rītā pēc Latvijas laika) es skatīšos pirmoreiz ar Jums kopā. Piektdienas nakts man bija gana smaga pašam. Vairāk nekā stundu garš šovs, kura laikā Džārviss Kokers esot priecējis apmeklētājus ar teicamiem deju soļiem. Būs jānovērtē!

Setlist: 1) Do You Remember The First Time?, 2) Mis-Shapes, 3) Babies, 4) Disco 2000, 5) Sorted for E’s & Wizz, 6) F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E., 7) The Fear, 8) This Is Hardcore, 9) Sunrise, 10) Common People.


M83: „I think I saw Katy Perry dancing on „Midnight City”. Katy, let me write your next album”.

Šī bija uzstāšanās, ar ko es sāku savus virtuālos Koačellas piedzīvojumus. Proti, sestdienas dienā (laikā, kad Kalifornija atpūtās starp pirmo un otro dienu) noskatījos atkārtojumā franču apvienības M83 uzstāšanos piektdienas vakarā. Grupu, kuru es tik izmisīgi lūdzu kādam ataicināt beidzot uz Latviju. Liels bija mans prieks uzzināt, ka M83 tik tiešām ir šobrīd viena no satriecošākajām grupām dzīvajā, kas vienā brīdī gandrīz uzspridzināja Kaliforniju. Starp lēkājošajiem cilvēkiem pūlī esot bijusi arī Keitija Perija, un Entonijs Gonzaless pēcāk tviterī piedāvājās Perijai sarakstīt viņas nākošo albumu.”. Lai cik fantastisks nebūtu "Midnight City", jumtu norauj "Sitting", kas ir, ja man jāizvēlas tikai viens, spožākais mirklis šī gada Koačellā. P.S. Sets sadalīts četrās daļās, kad beidzas pirmā, spiediet augšā uz "next part".

Setlist: 1) Intro, 2) Teen Angst, 3) Reunion, 4) Sitting, 5) We Own The Sky, 6) Steve McQueen, 7) Fall (Daft Punk cover), 8) Midnight City, 9) Couleurs.


Radiohead: „Thank You, I love You too. Possibly not as much as you hope...

Ja tomēr jāvērtē pēc grandiozuma skalas, tad noteikti gaidītākā uzstāšanās bija Radiohead sestdienas noslēgumā. Šo skatījos tiešraidē agrā svētdienas rītā. Jāsaka, ka grūti, ko piebilst šeit. Radiohead nedz pārsteidza un lika sajūsmā plēst matus, nedz arī pievīla. Tipisks Radiohead sets ar maz pārsteigumiem, bet toties ļoti patīkamu setlisti, kurā netrūka nedz jauno dziesmu un Jorka dejas pie „Lotus Flower”, nedz arī klasisko hītu „Karma Police”, „Lucky” vai „Idioteque”, kurš man dzīvajā joprojām uzdzen skudriņas pār muguru. Džonijs Grīnvuds joprojām ir ģēnijs, bet Tomam Jorkam joprojām ir fantastiska humora izjūta. Tā pēc vienas no dziesmām un pūļa ovācijām viņš publikai pavēstīja sekojošo: „Paldies, es arī Jūs mīlu. Nu, varbūt ne tik ļoti, kā Jums gribētos...”. Sets – gandrīz divu stundu garš ar veseliem diviem enkoriem, tāpēc ievelciet elpu! UPDATE: Pievienots HD kvalitātes pilnais sets, taču šis ir jāpatin kādas sešas minūtes uz priekšu. Radiohead kā lieli mākslinieki kavējās mazliet. ;)

Setlist: 1) Bloom, 2) 15 Step, 3) Weird Fishes/Arpeggi, 4) Morning Mr. Magpie, 5) Staircase, 6) The Gloaming, 7) Pyramid Song, 8) The Daily Mail, 9) Myxomatosis, 10) Karma Police, 11) Identikit, 12) Lotus Flower, 13) There There, 14) Bodysnatchers, 15) Idioteque. Encore 1: 16) Lucky, 17) Reckoner, 18) Everything In Its Right Place. Encore 2: 19) Give Up The Ghost, 20) Paranoid Android.


Dr. Dre & Snoop Dogg: „What do we do every day? We smoke weeed every day!

Šo gribētos dēvēt par lielāko un patīkamāko pirmā vīkenda pārsteigumu. Atzīšos, ka ar nelielu skepsi izturējos pret svētdienas hedlaineru duetu – leģendārajiem reperiem Dr. Dre un Snoop Dogg, taču abi kopā ar veselu lērumu viesu uztaisīja tādu ballīti, ka ne apsēsties. Viesu vidū bija 50 Cent, Eminem, Wiz Khalifa, kurš pēc uzstāšanās uz skatuves aizkūpināja milzu izmēra kāsi, Kendrick Lamar, kuru Dre pieteica kā vienu no lielākajiem jaunajiem hip-hop talantiem un arī aizsaulē esošais Tupac Shakur hologrammas izskatā. Tas laikam bija visa šova hailaits, jo hologramma izskatījās TIK īsta, ka skatoties ienāca prātā doma – ja es būtu tur uz vietas un nedaudz sapīpējies, man noteikti liktos, ka redzu halucinācijas. Lieliska ballīte – marihuānas manifests ar vairākiem klasiskiem hip-hop trekiem, „California Love” ieskaitot.

Setlist: 1) The Next Episode, 2) Kush, 3) Gin N Juice, 4) Deep Cover, 5) Nuthin’ But a „G” Thang, 6) Ain’t No Fun (Nate Dogg tribute), 7) I Wanna Rock, 8) Jump Around (House of Pain cover), 9) Drop It Like It’s Hot, 10) In The Air Tonight (Phil Collins cover), 11) Young, Wild and Free (with Wiz Khalifa), 12) The Recipe (with Kendrick Lamar), 13) What Up Gangsta (with 50 Cent), 14) P.I.M.P. (with 50 Cent), 15) In The Club (with 50 Cent), 16) Xxplosive (snippet), 17) Lady Luck Intro/California Love, 18) Hail Mary/2 Of Americaz Most Wanted, 19) I Need a Doctor (with Eminem), 20) Forgot About Dre (with Eminem), 21) ‘Till I Collapse (with Eminem), 22) Who Am I? (What’s My Name), 23) Still D.R.E.


Dr. Dre & Snoop Dogg (Live at Coachella, 2012)... by coachellasets

Dr. Dre & Snoop Dogg (Live at Coachella, 2012)... by coachellasets


The Weeknd: „I don’t like to talk too much, so I’m gonna just keep this shit goin!

Savukārt, ja runājam par AMGmusic visgaidītāko uzstāšanos, tad tā notika svētdienas pievakarē, kad uz skatuves kāpa Ābels Tesfejs ar kompāniju jeb The Weeknd. Kā nu negaidīsi, ja mākslinieks, kurš pērn izdevis trīs ģeniālus albumus (tas nekas, ka dēvēti par „miksteipiem”), debitē(!) uz lielās skatuves pasaules grandiozākajā mūzikas festivālā. Jāsaka, ka, lai nu kas, bet uztraukums The Weeknd izpildījumā nebija manāms vispār. Sākotnēji gan bija mazliet jāpierod pie dzīvā skanējuma, kuru papildināja dzīvās bungas un ģitāras, bet tam bija gan plusi, gan mīnusi. Piemēram, ievadošais „High For This” šādā versijā skan vēl masīvāk nekā albuma ierakstā, savukārt „What You Need” atkal likās par skaļu un mežonīgu un prasījās albuma versijas intimitāte. Savukārt ģeniālais „Wicked Games” akustiskajā versijā noslēgumā bija vienkārši konfekte. The Weeknd tomēr vairāk ir nakts grupa, tamdēļ, ņemot vērā, ka The Weeknd seta laikā Kalifornijā rietēja saule, šovs kļuva labāks teju vai ar katru nākošo dziesmu, līdz uzsprāga pavisam pie „House of Balloons”. Jā, un The Weeknd jau nebūtu The Weeknd, ja viss šis sets jau pēc brīža nebūtu pieejams mākslinieka oficiālajā mājaslapā bezmaksas lejupielādei. Prieks, ka klusais Tesfejs, kurš tā arī pūlim pavēstīja, ka daudz nerunās, bet vairāk dziedās, bija izvēlējies pussetu sastādīt no labākā miksteipa „House of Balloons”.

Setlist: 1) High For This, 2) D.D./The Birds (part 1), 3) Rolling Stone, 4) Gone, 5) Crew Love (Drake cover), 6) What You Need, 7) The Zone, 8) The Party & The After Party, 9) The Knowing, 10) Outside, 11) The Morning, 12) House of Balloons/Glass Table Girls, 13) Wicked Games.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru