20 aprīlis, 2012

Nedēļas Izlase (16.04.12.-22.04.12.)


Sveiciens!

Nav jau nekāds noslēpums, ka AMGmusic pirmdienas nereti kalpo kā papildus brīvdienas. Taču parasti tas notiek triviālu apstākļu dēļ – smagi un ieilguši vīkendi. Toties šoreiz tam bija pavisam cits iemesls, proti, aklimatizēšanās no dzīvošanas pēc Kalifornijas pulksteņa. Pateicoties modernajām tehnoloģijām, portālam YouTube un organizatoriem, pagājušās nedēļas nogalē visa planēta varēja sekot līdzi pasaules grandiozākajam festivālam Coachella, un izņēmums nebija arī šo rindu autors. Par festivāla hailaitiem uzrakstīju šeit, bet vēl jau palicis vesels lērums nenoklausītu uzstāšanos, turklāt šonedēļ Koačellā startēs otrā festivāla nedēļas nogale.

Tikmēr nekas neapstājās ierastajā mūzikas ikdienā. Pirmdien saņēmām skumju, bet nepārsteidzošu ziņu, ka no savulaik AMGmusic kultivētās apvienības Editors oficiāli aiziet tās dibinātājs, ģitārists un daudzo hītu līdzautors Kriss Urbanovičs. Var jau būt, ka es kļūdos (pagaidīsim kādu Krisa interviju vai solo ierakstu), bet, pēc pēdējā albuma nepameta sajūta, ka Editors deķis tiek vilkts uz divām pusēm, īsti nevarot izvēlēties, uz kuru pusi tad iet. Jebkurā gadījumā šī noteikti ir skumja ziņa ne tikai Editors faniem vien, jo viena grupas ēra pavisam noteikti ir noslēgusies.

Vēl skumjāku ziņu nedēļas sākumā presē izplatīja 60’to/70’to gadu apvienības The Band bundzinieka un vokālista Levona Helma radinieki. Proti, mūziķis, kurš jau daudzus gadus mocījās ar kakla vēzi, cīņu ir zaudējis un atrodas pēdējā vēža stadijā. Diemžēl ceturtdien šai ziņai sekoja nākamā – Levons Helms 71 gadu vecumā Ņujorkas slimnīcā miris...

Klusāka nekā ierasts, šī nedēļa bija jauno albumu ziņā. Tik klusa, ka klausāmo albumu pieciniekam pat pievienojām Battles remiksu izlasi „Dross Glop”, kas gan ļoti pievīla un ir viens no garlaicīgākajiem ierakstiem, ko šogad sanācis dzirdēt (5/10). Par Nedēļas Albumu AMGmusic godāja Dīna Blanta un Ingas Kouplendas jauno veikumu „Black Is Beautiful” (7/10), bet tādi paši atzinības raksti pienākas arī Oberhofer saulainajam un vasarīgajam debijas albumam „Time Capsules II” un Moonface jaunajam albumam „Heartbreaking Bravery”, kas tapis kopā ar somu grupu Siinai (abiem 7/10). Mazāk iepriecināja jaunākais Spiritualized veikums „Sweet Heart, Sweet Light” (6/10).

Bet šis salīdzinošais jauno albumu iztrūkums ir klusums pirms vētras – nākamnedēļ jaunas plates no Džeka Vaita, Rufusa Veinraita, Death Grips, Clock Opera, Hundred Waters u.c., nemaz nerunājot par veselu lērumu plašu, kas iznāks par godu gaidāmajai Mūzikas Ierakstu Veikalu jeb Record Store Day dienai jau rīt. Tieši šis notikums uzskatāms par galveno mūzikā gaidāmajā nedēļas nogalē.

Kaut ko vēl gribēju stāstīt, bet nupat vairs neatceros, ko tieši. Labi, tā ir zīme, ka jābeidz. Mums ir Nedēļas Singls, pieci gabali, ko nedrīkst laist garām un Nedēļas Remikss. Slēdzam „play” un aaaaiziet! Priecīgu vīkendu!

SINGLE OF THE WEEK:

Chromatics - "Back From the Grave" [Italians Do It Better]
(from LP "Kill For Love", out now)

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


FIVE TRACKS YOU HAVE TO HEAR:

Beach House - "Lazuli" [Sub Pop]
(from f/c LP "Bloom", out May 14th)
(to be released as ltd edition blue vinyl on April 21st)

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


Niki and the Dove - "Tomorrow" [Mercury]
(from f/c LP "Instinct", out May 14th)

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


Outer Limitz - "I Kontact" [Weird World]
(released as a digital single on April 16th)

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


Hot Chip - "Night and Day" [Domino]
(from f/c LP "In Our Heads", out June 11th)
(to be released as a single on June 4th)

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


NIHITI - "Ghosts And Lovers" (Marissa Nadler Cover) [Lo Bit Landscapes]
(from f/c LP "For Ostland", out May 28th)
(available as a free download)

Plašāk par dziesmu lasi šeit.


REMIX OF THE WEEK:

Little Boots - "Every Night I Say A Prayer" (Tensnake Remix) [Atlantic]
(from f/c single "Every Night I Say A Prayer", out April 23rd)

Plašāk par remiksu lasi šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru