17 aprīlis, 2012

A-LIST: Chromatics - Back From the Grave


Chromatics - "Back From the Grave" [Italians Do It Better]
(from LP "Kill For Love", out now)

Aizrāvušies ar kaverversiju Nīla Janga „Into The Black”, stipri gaidījuši beidzot iznākam ilgi marinēto albumu „Kill For Love” un nedaudz apjukuši no piedāvāto singlu daudzuma, pirms mēneša palaidām garām Chromatics piekto(!) singlu no martā izlaistā albuma, dziesmu „Back From The Grave”. Jau kādas pāris nedēļas nevarēju naktīs aizmigt ar domu, ka šis izcilais skaņdarbs tā arī paliks bez mūsu A-LIST birkas, līdz beidzot nu tas ir noticis.

Portlendas kvarteta ceturtais studijas ieraksts „Kill For Love” JAU ir kļuvis par klausītāko albumu AMGmusic nometnē 2012.gadā, tamdēļ emocijas, kādas pārņēma pirmoreiz klausoties „Back From The Grave” ir mazliet mazinājušās, taču tas nemazina faktu, ka šis ir viens no skaistākajiem Chromatics singliem. Dziesma atrodama t.s. albuma „pirmajā trešdaļā” starp visiem pārējiem plates lielākajiem hītiem.

„Back From The Grave” lielākais pluss ir eksellentā, kjūriskā (The Cure) ģitāra un naksnīgais disko/post-punk bīts. Būtībā, ja šis skaņdarbs būtu instrumentāls, tas jau būtu viens no labākajiem albumā, taču visam klāt nāk arī ļoti savāds, depresīvs teksts: „When I look at the sky / Well, I wish I was gone / Cause, mother, you’re gone / And, father, you’re gone”, kas Radeletas izpildījumā ne tik daudz melni, cik meitenīgi skumji.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru