20 aprīlis, 2012

ALBUMS: Dean Blunt & Inga Copeland - "Black Is Beautiful"

Dean Blunt & Inga Copeland – „Black Is Beautiful”

Release date: 16/04/2012
Label: Hyperdub
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Redz, kā laiki un paražas mainās. Ja agrāk, lai piesaistītu sev uzmanību, mūziķiem bija vēlams pagozēties uz visu mūzikas izdevumu vākiem un sniegt pēc iespējas vairāk interviju, tad tagad, kad informācijas pārbagātība tā vien pludina internetu, labākais uzmanības pievēršanas veids ir pilnīgi pretējs – sniegt pēc iespējas mazāk ziņu par sevi vai nesniegt to vispār. Lai arī viņu kontā ir jau četri albumi, pie šādām grupām var pieskaitīt arī Londonas duetu Dean Blunt & Inga Copeland jeb Hype Williams, kā viņi bija pazīstami līdz šim.

Turklāt tajās retajās intervijās, ko Dīns Blants un Inga Kouplenda (abiem tie nav īstie vārdi) sniedz, ir ļoti grūti izprast, kas ir patiesība, bet kas totāls izdomājums. Piemēram, Inga reiz apgalvojusi, ka esot centusies iekļūt Londonas futbola kluba Arsenal sieviešu komandas sastāvā, bet Dīns esot pievienojies Islāma kustībai. Tas, kas ir zināms, ka abi satikušies savulaik Londonā, lai arī par Ingas izcelsmi ir zināmas aizdomas. Pirmkārt, viņa šobrīd dzīvojot Igaunijā, otrkārt, viena dziesma šajā albumā iedziedāta krievu valodā.

Abu jaunais albums, kas šoreiz izdots zem izdomātajiem vārdiem nevis Hype Williams nosaukuma, 40 minūšu garumā piedāvā 15 savdabīgas, eksperimentālas un izteikti naksnīgas skaņu kolāžas, kuru garumi mērāmi no trīsdesmit sekundēm līdz deviņām minūtēm, bet nosaukumi atbilst treku kārtas numuram platē („2”, „5”, „9” utt.). Izņēmums ir vien pirmais skaņdarbs, kam dots nosaukums „Venice Dreamway”.

Muzikāli Dīns un Inga turpina iemīto Hype Williams taciņu, radot būtībā nevis mūziku, bet skaņu skulptūras, kas veido zināmu noskaņu. „Lo-fi” būtu atbilstošākais apzīmējums šai platei, bet te var saklausīt gan retro-pop iezīmes (fantastiskajā skaņdarbā „2”, kas balstīts uz 1979.gada Donnie & Joe Emerson dziesmas „Baby”), gan dub, gan grime, gan ambient, gan atsevišķās vietās pat deep house atblāzmas.

Lai arī „Black Is Beautiful” producēts izteikti lo-fi eksperimentālā garā, šis tomēr uzskatāms par, ja tā vispār var izteikties par Hype Williams, popsīgākais dueta albums. Atsevišķi skaņdarbi, jo īpaši tie, kuros dzirdams Ingas vokāls, rada ne tikai ļoti spocīgu un naksnīgu noskaņu, bet iemājo arī baudāmas melodijas, kuras īpaši pievilcīgas padara lo-fi bīti, kas ir „Black Is Beautiful” lielākais skaistums. Pavisam noteikti ne albums ikdienai, bet, ja vēlaties kādu nakti gūt īpaši interesantas emocijas, tad šis albums tās sagādās.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru