17 aprīlis, 2012

A-LIST: Niki and the Dove - Tomorrow


Niki and the Dove - "Tomorrow" [Mercury]
(from f/c LP "Instinct", out May 14th)

Ir izpildītāji, kas sāk ar sprādzienu, un ir tādi, kas līdz sprādzienam nonāk pakāpeniski. Pie pēdējiem laikam jāpieskaita zviedru trio Niki and the Dove. Papētot AMGmusic arhīvu, redzam, ka Niki and the Dove pie mums pirmoreiz atzīmējušies jau 2010.gadā ar singlu „Mother Protect”, savukārt jau lielāku uzmanību izpelnījušies pērnā gada rudenī, pateicoties EP „The Drummer” un tā tituldziesmai.

Grūti analizēt grupu, kas vēl tikai grasās izdot savu debijas albumu (tas iznāks 14.maijā), taču šķiet, ka Niki and the Dove pakāpeniski ir mainījuši savu skanējumu. Ja agrīnie singli atgādināja tādu mazliet popsīgāku The Knife, tad „The Drummer” jau savulaik salīdzināju ar 80’to gadu dziedātājas Kimas Vaildas daiļradi. Savukārt jaunākais singls „Tomorrow”, kas ieskandina gaidāmo plati „Instinct”, ir savā ziņā vēl siltāks un tuvinātāks popmūzikai.

Viena no popmūzikas dziesmu veiksmes atslēgām ir lipīgs un veiksmīgs piedziedājums, un tas ir galvenais „Tomorrow” trumpis. Iesākusies kā lēna Robinas (jā, zviedru mūzikas tendences Niki and the Dove mūzikā laužas ārā caur visām malām) balāde, dziesma uzsprāgst tieši piedziedājumā, kurā Malina Dālstrēma izkliedz: „Oh, if tomorrow comes / I wanna waste my love on you”, jau atkal stipri atgādinot kaut ko no labākajām 80’to gadu pop dziesmām. Faktiski šis skaņdarbs ļoti labi iederētos jebkurā to laiku Madonnas platē, un tas ir liels kompliments. Gaidām šovasar Positivus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru