28 janvāris, 2011

ALBUMS: Destroyer - "Kaputt"

Destroyer – "Kaputt"

Release date: 24/01/2011
Label: Merge
AMG rating: 8/10


Nu jau vairākus gadus, kopš mēs esam iepazinuši Arcade Fire, Crystal Castles, The New Pornographers, Caribou u.c. grupas, Kanādu varam dēvēt ne tikai par hokeja lielvalsti, bet arī par nopietnu spēlētāju mūzikas tirgū. Par 2011.gada pirmo Lielo Albumu parūpējies Vankūveras mūziķis Dens Beihārs, kura projekta Destroyer jaunākā plate „Kaputt” ir jau devītais grupas ieraksts.

Pat Beihārs Destroyer skanējumu mēdz dēvēt par „Eiropas blūzu”, kas arī ir gana trāpīgi (katrā ziņā – īsi un kodolīgi), taču no savas puses vēlētos ieteikt šo jauno plati visiem, kam tuvs sapņains un romantisks 80’to gadu pops (ala Roxy Music manierē) un tā dēvētais softroks. Turklāt, pateicoties daudzajiem un uzkrītošajiem, taču nevienā brīdī uz nerviem nekrītošajiem, tieši otrādi – perfekti iederošajiem – pūšamajiem instrumentiem, „Kaputt” saglabā arī vieglas džeza mūzikas noskaņas.

Vienlaikus jautrs un skumjš ir šis albums, kurā netrūkst ne ironisku piezīmju („Wasting your days, chasing some girls, alright / Chasing cocaine through the backrooms of the world all night” dziesmā „Kaputt”), ne arī skumju nopūšanos („Listen, I’ve been drinking / As our house lies in ruin / I don’t know what I’m doing / Alone, at the dark” noslēdzošajā 11 minūtes garajā „Bay of Pigs”). Turklāt tā arī nekļūst skaidrs, kurā brīdī Beihārs ir nopietns, bet kurā jau atkal savā ironiskajā stilā vien joko.

Pirmais 2011.gada aukstos vakaros sirdi sildošais ieraksts ir klāt. Tagad atliek tikai ielaist to sevī. Ticiet man, tas ir tā vērts!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru