26 janvāris, 2011

A-LIST: Light Asylum - "Dark Allies"

Light Asylum - "Dark Allies" [self-released]
(from tour-only EP „In Tension”, released in 2010)
(available as a
free download)


Kā izrādās, arī 21.gadsimtā var uzdurties kam nedzirdētam un fantastiskam, neskatoties uz to, ka par šo apvienību un pat konkrēto dziesmu mūzikas prese jau aktīvi rakstīja pirms gada. Šodien, pirmoreiz noklausījies „Dark Allies”, uz brīdi vienkārši abstulbu. Lai atietos, nācās uzlikt dziesmu vēlreiz. Un tad vēlreiz. Un tad... vēlreiz. Jā, Joy Division salīdzinājumi ir jau tā kā mazliet piegriezušies, bet šoreiz tiešām – ja Īens Kērtiss nebūtu sev padarījis galu pirms 31 gada, nešaubos, ka Joy Division turpinājums izklausītos uz mata šādi.

Light Asylum ir Šenonas Fančesas un Bruno Kovjello duets no Ņujorkas, kas līdz šim vairāk bijuši dzirdami koncertos un redzami videoklipos. Pagaidām viņu vienīga relīze ir koncertos piedāvātais EP „In Tension”, kurā tad arī var atrast šīs dienas ģeniālo AMGmusic A-Listes skaņdarbu „Dark Allies”, kas visu savu sešu minūšu laikā burtiski spridzina dzirdes kārpiņas un sirds stīgas. Fančesas vokāls komplektā ar aukstajiem 80’to gadu sintezatoriem un monotono basu rada neatkārtojamu un vārdos būtībā neizsakāmu sintēzi. Dziesmas laikā nepamet sajūta, ka tūlīt apstāsies vai nu laiks, vai nu sirds... Atkārtošos, ko rakstīju tviterī: THIS IS ABSOLUTELY FUCKING BRILLIANT!!!

Starp citu, pati Greisas Džonsas līdziniece Šenona Fančesa arī nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta. Viņa savulaik bijusi dance-punk kolektīva !!! turnejas vokāliste un dzirdama arī mums labi zināmajā hītā „Heart of Hearts”, kas joprojām ir visu laiku veiksmīgākais !!! singls AMGmusic vēsturē, 2007.gada martā izcīnot 3.vietu. Tas viss, protams, nav salīdzināms ar viņas sirdi plosošo performanci šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru