24 janvāris, 2011

Nedēļas Izlase (17.01.11.-23.01.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #3 (17.01.2011. – 23.01.2011.)

Sveicināti!

Tā nu diemžēl sanāca, ka praktiski visu pagājušo nedēļu nogulēju gultā ar 38-39 grādu temperatūru un, pēc visa spriežot, pārcietu to, ko tautā dēvē par gripu. Gripa vai šmipa, bet nekas patīkams tas katrā ziņā nebija. Taču ne tādus vien sūdus esam pārcietuši. Sliktākais, ka sakarā ar manu slimību pagājušajā nedēļā izpalika AMGmusic trešā Nedēļas Izlase, kuru saīsinātā formā piedāvāju Jums noklausīties tagad. „Saīsinātā formā” nozīmē, ka šoreiz iztiksim bez Nedēļas Albuma un Nedēļas Ziņu apkopojuma. Pie tā atgriezīsimies jau šo piektdien.


TRACK OF THE WEEK:

Lykke Li - "I Follow Rivers" [LL Recordings]
(from f/c LP "Wounded Rhymes", out in March)


Tā vien izskatās, ka Zviedrija savā pārvaldībā 2009.gadā iegūto lauciņu „Labākā Izpildītāja” netaisās atdot arī 2011.gadā. Ko iesāka Fever Ray pirms diviem gadiem un Robina pērn, to visas iespējas šogad turpināt Likei Lī, ko pirmoreiz iepazinām pirms divarpus gadiem, kad par lielu vasaras hītu kļuva tolaik tikai 22 gadus vecās dziedātājas debijas singls „I’m Good, I’m Gone”. Tajā brīdī, protams, nevarējām paredzēt, ka pusotru mēnesi vēlāk par VĒL lielāku hītu AMGmusic kļūs viņas nākošais izdevums „Breaking It Up”, kas gala beigās iekļuva arī visa 2008.gada popmūzikas Singlu Top 20.

Electro-pop un indie-pop pārstāve Lī, kas ne tikai sacer pati visas savas dziesmas (ar nelielu producentu palīdzību), bet arī izpilda veselu virkni instrumentu, sākot ar vijoli un beidzot ar trompeti, par savu eksistenci atgādināja jau pērnā gada nogalē, piedāvājot par velti jaunāko veikumu „Get Some”, kam tikai apstākļu sakritības dēļ neizdevās iekļūt AMGmusic Top 20 (novembra topā bija ļooti liela konkurence!). Tagad kārta gaidāmā otrā studijas ieraksta „Wounded Rhymes”, kas iznāks martā, otrajam singlam „I Follow Rivers”, kurš viennozīmīgi pelnījis saukties par 2011.gada pirmo izcilo popmūzikas hītu.



A-LISTED TRACKS:

Arches - "This Isn't A Good Night For Walking" [self-released]
(from f/c debut album, coming out later this year)
(available as a
free download)

Pagaidām ļoti maz (lai neteiktu – burtiski nekādas!) informācijas internetā atrodama par jauno Ņūdžersijas duetu Arches, par kuru pirmoreiz pērn rakstīja amerikāņu mūzikas tiesnesis Pitchfork Media. Pirms nedēļas šajā pat vietnē atradām pasakaini jauku kompozīciju „This Isn’t a Good Night For Walking”, kas ļoti uzjundī atmiņas par jauko 2009.gada rudens himnu „While You Wait For The Others” no grupas Grizzly Bear. Ar nepacietību gaidīsim turpinājumu šai ziemīgajai šūpuļdziesmai.



Smith Westerns - "All Die Young" [Fat Possum]
(from debut album "Dye It Blonde", out now)


2011.gads ir iesācies ar uzreiz vairākiem „next big thing” pretendentiem, sākot ar jau pērn aprunāto Džeimsu Bleiku, BBC neizprotami izcelto hip-hoperi Džesiju Džei un arī AMGmusic vēl pirms nedēļas slavēto Zoo Kid, bet, ja kādam mūzikas mīļotājam svētā vietā ir Viņu Augstības Pitchfork Media viedais vārds, tad nav šaubu – jāklausās tik tikko no tīņu vecuma izaugušos čikāgiešus Smith Westerns, kurus slavenais mūzikas portāls slavē jau vismaz kādu gadu.

Iespējams pie vainas ir grupas izcelsme (Smith Westerns, tāpat kā Pitchfork, bāzējas Čikāgā), bet tikpat labi iespējams, ka mūzikas guru atkal izrādīsies taisnība. Ja pirmie trijotnes singli, maigi izsakoties, nepārliecināja, tad „All Die Young” pēc trešās noklausīšanās reizes ne tikai atsauc atmiņā patīkamākas atmiņas no 2009.gada Girls debijas albuma (starp citu, tieši šo grupu Smith Westerns vēl nesen iesildīja ASV turnejā), bet arī, kā jau to pirms manis rakstījuši daudzi mūzikas žurnālisti, diezgan veiksmīgi citē 70’to gadu glemroka – jo īpaši T.Rex – nianses. Bez tam, dziesmas noslēgums ar piedziedājuma atkārtošanos tā vien prasās pēc kāda lielāka stadiona.
Smith Westerns - "All Die Young" by forcefieldpr


BRAHMS - "Add It Up" [self-released]
(from f/c debut album, coming out later this year)
(available as a
free download)

Starp 2010.gada blogotākājām grupām var dēvēt arī ņujorkiešus BRAHMS. Pagājušajā gadā iesildījuši tādas AMGmusic jau zināmas grupas kā Passion Pit, Sleigh Bells un Class Actress, BRAHMS šogad beidzot sasparojušies debijas albumam, kura iznākšanas datums gan vēl nav precizēts. „Add It Up” ir ne tikai šobrīd par velti pieejams gaidāmās plates priekšvēstnesis, bet arī skaņdarbs, kas kalpos kā perfekts debijas singls, ar ko iepazīstināt sevi plašākai pasaulei. „Add It Up” singls gaidāms arī vinila formātā.

P.S.Diemžēl dziesma SoundCloud nav ievietota, bet YouTube piedāvā tikai dzīvo verseiju. Klikšķiniet uz augšējā linka un lejupielādējiet savu MP3 versiju!



REMIX OF THE WEEK:

Lykke Li - "I Follow Rivers" (The Magician Remix) [Atlantic]
(from 7'' vinyl single, out on February 14th)


14.februārī uz leibla Atlantic gaidāmā septiņu collu platīte „I Follow Rivers” rādās būs zelta vērtē – ne tikai dēļ a-pusē atrodamā teicamā pop hīta, bet arī b-pusē iekļautā The Magician remiksa. Iepriekšējā nedēļas nogalē (vēl pirms manas slimības) pat grūti bija saprast, kura no versijām tuvāka.



Vēl šonedēļ jādzird:

Cut Copy - "Take Me Over" (Flight Facilities Remix) [Modular Recordings]
(from "Take Me Over" digital single, out now; stream it here)

Dirty Vegas - "Electric Love" (Cassette Club Remix) [OM Records]
(from "Electric Love" digital single, out now; stream it here)

Magick Mountain - "Plains" (Physical Therapy Praise Mix) [Pop Manifesto]
(available as a free download)


VIDEO OF THE WEEK:

Crystal Castles feat Robert Smith – „Not In Love” [Polydor]
(released as a single on December 9th, 2010)


Pilnībā pievienojos viedoklim, ka šis videoklips ir diezgan nejēdzīgs un garlaicīgs, bet tas nekādi nevar mazināt faktu, ka šis ir videoklips AMGmusic 2010.gada LABĀKAJAM SINGLAM. Atdodam godu, tā teikt.


P.S. Labie klipi krājas kaudzītē. Pavisam drīz varat gaidīt janvāra AMGmusic videoklipu izlasi.


LIVE PERFORMANCE OF THE WEEK:

Pagājušās nedēļas izlases bonus: kārtējais pierādījums, kāpēc visi abpus Atlantijas okeānam čurā karstu par Džeimsu Bleiku. Akurāt IZCILA performance BBC Radio 1 ietvaros. Dziesma „The Wilhelm Scream” no gaidāmā debijas albuma, kurš jau sāk saņemt pirmos 9/10 no kritiķiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru