22 novembris, 2011

RMX: Radiohead - Bloom (Jamie xx Rework Part 3)


Radiohead - "Bloom" (Jamie xx Rework Part 3) [XL]
(from EP "TKOL RMX8", out November 21st)

Dažreiz var vienkārši piesēst, apklust un paprātot, cik neizsmeļams var būt kāda cilvēka talants. Vispirms tīņu vecumā radījis fantastisku skaņu The xx debijas albumam „xx” (AMGmusic 2009.gada Gada Albums #1), nieka divus gadus vēlāk Džeimijs Smits jeb Jamie xx gan pateicoties paša skaņdarbiem, gan arī ģeniāliem remiksiem ir iemantojis viena no planētas spožākajiem producentiem slavu.

Kad Radiohead izziņoja par šī gada albuma „The King of Limbs” (8/10 no AMGmusic) remiksu izlasi, nešaubīgi pirmais, kas izsauca patīkamas trīsas, bija fakts, ka starp remiksētājiem bija arī Jamie xx vārds. Diemžēl gala iznākumā mēs saņēmām divarpus minūtes garu embientu, jā, savā ziņā interesantu, taču arī vienveidīgu un aprautu darbu. Kā izrādās, Džeimija talants nekur nav zudis. Gluži vienkārši viņš savu trumpi bija pataupījis garnējumam – brīdim, kad Radiohead piedāvās pēdējo – astoto – EP TKOL remiksu kolekcijā.

Vārdos ietērpt šo ģeniālu noskaņu radošo, samtaino, vienlaikus melanholisko, vienlaikus silto treku gluži vienkārši nav iespējams. Te perfekts ir praktiski viss – sākot no dubstep bītiem, turpinot ar peldošajiem sintezatoriem un beidzot ar vienkārši izcilajiem Toma Jorka dūdinošajiem vokāla izrāvumiem, kas laikam jau ir gabala gardākā odziņa. Džeimijs Smits ar šo stabili pretendē uz Gada Remiksētāja godu. Pilnīgi nopietni! Turklāt neaizmirsīsim, ka ar ŠO skaņdarbu viņš joprojām pretendē arī uz Gada Singla titulu...

Bloom_Jamie xx Rework Part 3 by Radiohead

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru