24 novembris, 2011

Gruff Rhys - Slashed Wrists This Christmas


Gruff Rhys - "Slashed Wrists This Christmas" [PIAS]
(from f/c EP "Atheist Xmas", out December 19th)

Ir jau tiešām tā, ka ir tikai novembra izskaņa, bet kaut kādā mistiskā veidā man ir pilnīgi simtprocentīga pārliecība, ka ar šo skaņdarbu AMGmusic ir ticis pie savas 2011.gada Ziemassvētku himnas. Par to šoreiz parūpējies velsiešu apvienības Super Furry Animals līderis Grifs Rīss, kas dažas dienas pirms Ziemassvētkiem piedāvās EP „Atheist Xmas” jeb 3 dziesmu mini vācelīti „grinčiem”.

Par Grinču gluži sevi neuzskatu, bet... dzīve ir nežēlīga. Un tad, kad liekas, ka skumjas nu jau ir par daudz, Rīss nāk klajā ar dziesmu, kurā pie jautra un dzērāj-dungojama meldiņa uzdzied par „pārgrieztām vēnām Ziemassvētkos”. Lai gan par piedziedājumu man vēl labāk tīk rindiņa: „It was 1987 / You’ve just been diagnosed / With manic depression” un „You said: next time I do, I’m gonna do it well / And I just told you to go to hell”. :)

Starp citu, pārējo divu EP dziesmu nosaukumi ir „Post Apocalypse Christmas” un „At The End of the Line”, tā kā, domājams, būs piemērots šiem Ziemassvētkiem viss gaidāmais EP. Tikmēr ko? Tikmēr griezīsim to, kas jāgriež, pie šī!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru