11 marts, 2011

Nedēļas Video Izlase (07.03.-13.03.)

Nedēļas Video Izlase (07.03.-13.03.)


Klāt ir AMGmusic otrā video izlase! Tajā šoreiz esam atlasījuši jaunāko video darbu dziesmai no pagājušā mēneša labākā albuma, tāpat arī mazs pastāsts, kāpēc ir bīstami vienam mājās dzert Martini, kāpēc nevajadzētu slikti izturēties pret dzīvniekiem, kā arī 90’to gadu noskaņās ieturēts videoklips no jaunās britu grupas Yuck. Bet visam pāri, protams, nedēļas videoklips no grupas, kas nu jau apaļu gadu sevi var droši dēvēt par Mūzikas Video Guru.


Die Antwoord – „Rich Bitch” [Interscope]
(dir. Kobus Holnaaier and Ninja)

Pērnā gada sensācija hip-hopā no Dienvidāfrikas – Zef kultūru pārstāvošā trijotne Die Antwoord – savu karjeru sāka ar fantastisko un vienlaikus kaitinošo videoklipu dziesmai „Enter The Ninja”. Tamdēļ, pat ja jūs nesekojat līdzi Die Antwoord mūzikai, klipus garām laist gan nevajadzētu. Jaunākajā veikumā Jolandi nodedzina savu vecāku māju ar visiem tās iemītniekiem, dejo kaķsievietes kostīmā, bet Nindža ir izaudzējis pasakaini briesmīgas ūsas. Tas IR jāredz!



Atmosphere – „Just For Show” [Rhymesayers]
(dir. Dave Wilson)


Ar hip-hop kolektīvu arī turpinām šīs nedēļas video izlasi. No Dienvidāfrikas gan pārceļamies uz Minesotas štatu ASV. Apvienība Atmosphere 11.aprīlī laidīs klajā jau savu sesto albumu „The Family Sing”. Tā pirmais singls ir „Just For Show”, kura videoklipa galvenais varonis ir kāds dzeltens retrīvers (esot tāda suņu suga, tiešām nezinu, man dzīvnieki nav draugi) ar izcili skumjām acīm. Šunelis apvainojas uz saviem saimniekiem un dodas labākas dzīves meklējumos pilsētas ielās. Viņš acīmredzot nebija lasījis Annas Brigaderes pasaku par Sprīdīti...



Architecture In Helsinki – „Contact High” [Modular]
(dir. Krozm)

Augstāk minētajā 11.aprīlī jaunāko albumu (piekto) piedāvās arī grupa Architecture In Helsinki, kura – ka tavu brīnumu! – nāk no pavisam citas pilsētas, pat citas valsts. Austrālijas avangardiskais kvintets jau kādu laiciņu atpakaļ piedāvāja jaunās plates pirmo singlu „Contact High” (februārī izpelnījās iekļūšanu AMGmusic B-LIST sadaļā), kuram nu tapis arī video. Varētu iet pie sirds cilvēkiem, kuriem ļoti garšo Martini, jo īpaši tiem, kuriem patīk to malkot vienatnē.



Yuck – „Get Away” [Mercury Records]
(dir. Michael)


Pirms dažām nedēļām savu debijas albumu izdeva daudzviet slavētā jaunā britu apvienība Yuck, kurus dēvē par 90’to gadu alternative rock un grunge mūzikas atdzīvinātājiem. Jāsaka, ka es, turklāt būdams augstākminēto mūzikas stilu cienītājs, biju nedaudz vīlies puiši debijas platē (6/10), taču pāris pērles tur tiešām atrodamas. Viena no tām ir kompocīcija „Get Away”, kurai tagad tapis arī atbilstošs videoklips – gan nosaukuma ziņā (meitene grib tikt prom, stopē mašīnas un galu galā iekāpj Yuck busiņā), gan arī 90’to gadu stilistikas ziņā. Klipu režisējis... Maikls. Jā, tas Maikls. Nu nav taču daudz Maiklu pasaulē!



PJ Harvey – „The Glorious Land” [Island]
(dir. Seamus Murphy)


Tas nekam nederētu un būtu nepareizi, ja šīs nedēļas video izlasē mēs laistu garām Pīdžejas Hārvijas jaunāko klipu „The Glorious Land” no pagaidām 2011.gada ģeniālākā albuma „Let England Shake”. Arī šis, tāpat kā iepriekšējie Hārvijas klipi, tapis sadarbībā ar īru fotogrāfu Sīmusu Mērfiju, kura uzņemtās bildes, kā arī stāstītais par piedzīvoto Afganistānas kara laikā kalpoja par iedvesmas avotu minētajam albumam. Tāpat kā iepriekšējie abu kopdarbi arī šis iesākas ar Pīdžeju Hārviju strinkšķinot dziesmas melodiju uz ģitāras kādā mājas studijā, bet turpinās ar dabas un tai disonējošiem kara skatiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru