11 marts, 2011

B-LIST TRACKS (07.03.-13.03.)

„B-LIST Tracks of the Week” apkopojam tās jaunās dziesmas, kas ir palikušas ārpus nedēļas labāko dziesmu izlases, taču vienalga būtu pelnījušas nelielu uzmanību. Katru nedēļu izcelšu piecas kompozīcijas no šī saraksta, savukārt pārējās dziesmas glīti sarindosim alfabēta secībā – tās jūs paši varat atrast YouTube vai SoundCloud neizsmeļamajos plašumos.


Arctic Monkeys - "Brick By Brick" [Domino]
(from f/c LP "Suck It And See", out on June 6th)

Pēc kādas ceturtās noklausīšanās reizes tomēr nākas atzīt, ka nav nemaz tik slikts jaunais Arctic Monkeys singls, kas kalpo kā priekšvēstnesis jūnijā gaidāmajam grupas ceturtajam albumam „Suck It And See”. Un tomēr. Tik izteikts The Beatles psihodēliskās puses un amerikāņu garage-rock krustojums nav tas, kāpēc man vēl pirms trim gadiem tā gāja pie sirds izteikti britiskā un ironiski trāpīgā angļu jaunās paaudzes super-grupa.



The Naked And Famous - "Young Blood" [Polydor]
(from LP „Passive Me, Agressive You”, out on March 14th)
(released as a digital single on March 4th)


Nu jau arī tie, kas māk skaitīt tikai uz vienas rokas pirkstiem, spēj izrēķināt, cik atlicis līdz Jaunzēlandes jauno uzlecošo zvaigžņu The Naked and Famous debijas albuma iznākšanai Eiropā. Atgādināšu, ka tur, tālajā Jaunzēlandē un Austrālijā albums jau gandrīz pusgadu kā pieejams. Janvārī singls „Punching In A Dream” iekļuva AMGmusic A-LISTĒ un izcīnīja augsto 5.vietu mēneša topā. „Young Blood” ir mazāk izteikts hīts, bet tik un tā ļoti gaumīga un lipīga popmūzika.



Cloud Control - "There's Nothing In The Water We Can't Fight" [Infectious]
(released as a digital single on March 6th)


No Jaunzēlandes uz Austrāliju. Cloud Control, kas izklausās pēc tipiskas amerikāņu indī folkroka grupas, debijas plati „Bliss Release” izdeva jau pērnā gada maijā, bet šobrīd aktuāls ir jaunākais šī albuma singls „There’s Nothing In The Water We Can’t Fight”. Jādomā, ka arī šis albums vēl varētu sagaidīt Eiropas relīzi.



Hyetal - "Diamond Islands" [Black Acre]
(to be released as a digital single on April 11th)


Hyetal jeb britu dubstep producents Deivids Kornijs AMGmusic atzīmējās pērn, kad ar teicamo singlu „Phoenix” izdevās iekļūt starp labākajiem „Saulrieta Mūzikas” skaņdarbiem. 2.maijā iznāks puiša ilgi lolotais debijas albums, bet vēl pirms tam – Aprīlī – leibls Black Acre piedāvās singlu „Diamond Island”, kas jau ir mūsu rīcībā.
Hyetal - Diamond Islands by Black Acre Records


The Weeknd - "What You Need" [self-released]
(no release information yet)
(available as a
free download)

Un noslēgumā kas pavisam svaigs. Tik vien šobrīd ir zināms, ka The Weeknd nāk no Kanādas, un tas esot duets. Tas arī viss. Lai runā mūzika – dūmakains, sevī ievelkošs, mazliet seksuāls un vienlaikus romantisks, naksnīgs 80’to gadu R’n’B krustojums ar dabstepu. „He’s what you want / I’m what you need” kopā ar muzikālo fonu raisa pavisam tiešas vīzijas.
The Weeknd - What You Need by The_Weeknd


PĀRĒJĀS B-LIST DZIESMAS:

Art Brut - "Unprofessional Wrestling" [Cooking Vinyl]
(from f/c LP "Brilliant… Tragic!", out on May 16th)
(available as a free download)

Bag Raiders - "Sunlight" [Modular]
(released as a digital single on March 7th)

Here We Go Magic - "Hands in the Sky" [Secretly Canadian]
(from f/c EP "The January", out on May 10th)
(available as a free download)

jj - "The End" [self-released]
(available as a free download)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru