23 novembris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (15.11.-21.11)

Sveiciens otrdienā!

Ak, Šīs Bīstamās Novembra Beigas! Nē, es nerunāju par strauji tuvojošos ziemu ar visām no tā izrietošajām sekām un problēmām (jau atkal man ir iesnas, sāp kakls...). Es runāju par AMGmusic gada saspringtāko posmu, kad IT KĀ būtu vēl jāklausās un jāvērtē jaunākie ieraksti, bet prāts un zemapziņa tā vien čukst, ka jāsāk gatavot uzmetumi Gada Topiem un Gada Balvai. Tā nu pēdējās nedēļās jaunākās mūzikas apskati palikuši mazliet novārtā pamesti (tam gan arī liels sakars ar milzu brīvdienām pagājušajā nedēļā). Turklāt, kā jau esmu ieminējies, no nākamā gada AMGmusic formātā būs visnotaļ ievērojamas pārmaiņas, darbs pie kurām arī prasa laiku.

Tāpēc es nemēģināšu mānīt sevi un citus, bet pateikšu pavisam godīgi: šī ir priekšpēdējā nedēļa, kad piedāvāšu Singlu Apskatu, turklāt saīsinātā formātā – bez plašiem komentāriem. Jau nākamnedēļ mēģināšu apkopot Novembra Top 20 (tiesa, tā ieskaitē ies arī 29.novembra nedēļas singli), bet no 6.decembra līdz pat 2011.gadam AMGmusic lapā atradīsit tikai un vienīgi 2010.gada topus un apskatus. Savukārt ar 2011.gada janvāra pirmajām dienām mēģināsim haotisko bardaku kārtot pa plauktiņiem un piedāvāt jaunu, manuprāt, pārskatāmāku un sakārtotāku formātu. Par to sīkāk gan pastāstīšu tad, kad būs pabeigti lielie darbi pie šī gada apkopojuma.


Kā jau būsit ievērojuši, saistībā ar manu aizņemtību un arī lielo brīvdienu skaitu izpalika pagājušās nedēļas singlu apskats. Būtu diezgan netaisnīgi šīs dziesmas nepieminēt vispār, jo starp 24 pagājušajā nedēļā atlasītajiem singliem, veselas deviņas dziesmas nopelnīja augsto atzīmi 8/10, tai skaitā arī Nedēļas Singls. Tāpēc ļoti īsi par pagājušās nedēļas dziesmām, ko nedrīkst laist garām!


SINGLE OF THE WEEK:

The New Divison - "Starfield"
Release date: 08/11/2010
Label: self-released (
free download)
AMG rating: 8/10


Par pagājušās nedēļas labāko singlu kronējām vēl vienu šī gada debitantu The New Division jaunāko darbu „Starfield”. Electro-pop apvienība no saulainās Losandželosas jau pērn izdeva debijas EP, kuru gan mūzikas kritiķi vietām pasteidzās nodēvēt par pārāk atklātu Depeche Mode kopēšanu. Jaunākais EP „The Rookie” pieejams jau vairākas nedēļas grupas SoundCloud vietnē. Tā galvenā dziesma „Starfield” vairs ne tuvu neizklausās pēc Depeche Mode, tā drīzāk atgādina melanholiskāku New Order vai elektrizētāku vēl vienu šī gada jauno zvaigžņu Wild Nothing daiļradi. Katrā ziņā gana rudenīgi un skaisti, lai mums patiktu, un „The Rookie” iekļūtu „Obligāti Noklausāmo Materiālu” sarakstā. UPDATE!!! Jaunākais EP vēl NAV pieejams, bet drīzumā gaidāms. Tas, ko es noturēju par EP, ir tikai divi ar EP nesaistīti remiksi minētajā SoundCloud vietnē.



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Young Galaxy - "Peripheral Visionaries" [Paper Bag]
(
free download)
AMG rating: 8/10


Tikai pirms nedēļas atzīmējušies jaunajā un pagaidām eksperimentālajā, bet no nākamā gada aktīvā lietošanā ieviestajā sadaļā „A-List” (tajā krāsim dziesmas, kas pelnījušas būt gada labāko dziesmu izlasēs, bet sīkāk pastāstīšu janvārī), kanādiešu kvartets Young Galaxy tikai nedaudz zaudēja pagājušās nedēļas cīņā par Nedēļas Singla lauriem. Un tomēr viņu dziesma „Peripheral Visionaries”, kuru, kā jau stāstīju, producējis lieliskais zviedru producents Dens Lisviks, ir viena sasodīti lipīga un mīļa dziesmiņa, kas ieturēta labākajās zviedru indīpopa tradīcijās. Februārī Young Galaxy būs klāt ar jaunu albumu „Shapeshifting” – nepalaidiet garām!



jj - "Let Them" [self-released]
(
free download)
AMG rating: 8/10

Tāpat kā hip-hopā izsenis ir pieņemts izmantot dažādu pop hītu semplus, pēdējā laikā arvien plašāku popularitāti popmūzikā iegūst tendence semplēt vecus un mazāk vecus hip-hop hītus. Kuram, atskaitot varbūt The xx, gan tas varētu sanākt vēl labāk, ja ne zviedru narkotiski aijājošās un psihodēliski nomierinošās elektroniskās popmūzikas duetam jj, kas, kā atceramies, pērn bija vieni no lielākajiem AMGmusic favorītiem! Šī gada albums „No 3” diemžēl bija vairāk vilšanās nekā iepriecinājums, toties gadu jj noslēdz ar šo – par velti pieejamu lielisku singlu „Let Them”, kurā hip-hopa cienītāji noteikti atpazīs T.I. dziesmu „Let ‘Em Talk”. Turklāt bonusā šai dziesmai nāk līdzi vēl viens, ne mazāk teicams skaņdarbs, kurā savukārt izmantoti The xx „Intro” sempli. Visas cerības kaut ko uzbudinoši garšīgu no šiem zviedriem sagaidīt arī 2011.gadā.



The Decemberists - "Down By The Water" [Rough Trade]
AMG rating: 8/10

Viens no pirmajiem ierakstiem 2011.gadā, ko klausīsimies AMGmusic, noteikti būs jaunākais The Decemberists studijas darbs „The King Is Dead”, kurš tiks izdots 17.janvārī. Atšķirībā no iepriekšējās plates – skaļi un plaši skanošās rokoperas „The Hazards Of Love” – šis būs intīmāks un akustiskāks ieraksts, par ko liecina arī indie-folk stilā ieturētais pirmais singls „Down By The Water”. Savu melodiskumu un neticamo talantu radīt uz vismaz nedēļu pielīpošus piedziedājumus Portlendas grupa nekādā gadījumā nav zaudējusi. Visas cerības sagaidīt kārtējo meistarstiķi, jo pēdējos albumus AMGmusic zemāk par 8/10 nav spējis novērtēt.



Florence + The Machine - "Heavy In Your Arms" [Island]
AMG rating: 8/10


Ak, kā šī dziesma asociējas ar vasaru. Ne mirkli nešaubos, ka, ja Florence and the Machine „Heavy In Your Arms” būtu izdevusi tad, kad dziesma reāli nokļuva interneta neizsmeļamajos ūdeņos, šis būtu ne tikai Nedēļas, bet iespējams arī Mēneša lielākais hīts. Tagad, kad dziesma jau ir tā kā nedaudz atklausīta, Velčas jaunkundze to izdod singla formātā, lai pareklamētu nupat kā pārizdoto debijas albumu „Lungs”, kuram jaunajā versijā nāk līdzi bonus disks ar remiksiem un... jā, uzminējāt – „Heavy In Your Arms”. Atgādinu, ka dziesma sākotnēji bija iekļauta kompilācijā kārtējās sāgas „Krēsla” skaņu celiņā, kur tad arī izpelnījās plašu fanu mīlestību.



Future Islands - "The Ink Well" [Friends Records]
AMG rating: 8/10


Jā, apsolos galīgi un nelokāmi – Baltimoras post-wave trio Future Islands jaunākais albums „In Evening Air”, kurš tika izdots jau maijā, nepaliks šī gada nenoklausīto albumu mapītē! Trešais singls un trešais „8/10” no AMGmusic – reti kura apvienība var šogad lepoties ar šādiem singlu vērtējumiem. „The Ink Well” gan nav atrodams minētajā albumā – tā ir pavisam jauna dziesma, kas izdota 7’’ collu plates formātā, bet tā tikai turpina apstarot ar grūti raksturojamu un izstāstāmu maģiju, kas piemīt šīs grupas skanējumam un īpaši solista Sema Heringa balsij. Piedāvāju noklausīties dziesmas dzīvo versiju:



Theophilus London feat Devont Hynes & Solange Knowles - "Flying Overseas" [Green Label Sound]
(free download)
AMG rating: 8/10


Leibls Green Label Sound, kas pavisam nesen mūs priecēja ar lielisko Freelance Whales jaunāko singlu „Enzymes”, jau pāris nedēļas kā piedāvā intīmu r’n’b no jaunā producenta un repera Theophilus London. „Flying Overseas” tapis sadarbībā ar slavenās dziedātājas Bejonsī Noulzas jaunāko māsu Solanži un producentu Devontī Hainsu, kas plašāk pazīstams kā Lightspeed Champion. Kādi mūzikas stili un kādi bīti ir vislielākajā cieņā 2010.gadā AMGmusic un mūzikas pasaulē vispār, šķiet, man Jums vairs nav jāstāsta. Šis varētu perfekti iederēties pēc vētrainas ballītes agrā svētdienas rītā.



The Radio Dept. - "Never Follow Suit" [Labrador]
AMG rating: 8/10


Es pavisam noteikti zinu, ka „Never Follow Suit” latviski nenozīmē „Nekad Neseko Suitam”, bet tas nudien būtu varen lielisks nosaukums dziesmai. The Radio Dept. pēc vairāk kā desmit gadu kopā muzicēšanas šogad ar trešo studijas albumu „Clinging To A A Scheme” ir iepeldējuši lielajos, starptautiskajos ūdeņos. „Never Follow Suit”, protams, nav tāds šedevrs, kāds ir neatkārtojamais albuma pirmais singls „Heaven’s On Fire” (6.vieta Aprīlī), bet gana labi raksturo minēto albumu. Bez tam EP atradīsit arī teicamu Pistol Disco veidotu dub versiju šai dziesmai!


VĒL DER NOKLAUSĪTIES:

Mirrors - "Hide & Seek" [Skint]
AMG rating: 7/10

James Pants - "Darlin'" [Stones Throw]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Levek - "Look On The Bright Side" [Father/Daughter]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Acrylics - "Nightwatch" [Hot Sand Records]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Allo Darlin' - "My Heart Is A Drummer" [Fortuna POP!]
AMG rating: 7/10

Sleigh Bells - "Infinity Guitars" [Mom + Pop]
AMG rating: 7/10

Japandroids - "Heavenward Grand Prix" [Polyvinyl]
AMG rating: 7/10

The Wombats - "Jump Into The Fog" [14th Floor]
(
free download)
AMG rating: 7/10

The Hundred In The Hands - "Commotion" [Warp]
AMG rating: 7/10

Coma Cinema - "Her Sinking Sun" [Wonder Beard Tapes]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Napoleon IIIrd - "MTFU" [Brainlove]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Seapony - "Dreaming" [Double Denim]
AMG rating: 7/10



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

Asobi Seksu - "Trails" [Polyvinyl]
(free download)
AMG rating: 6/10

Erase Errata - "Damaged" [Kill Rock Stars]
AMG rating: 6/10

Tennis - "Take Me Somewhere" [Fat Possum]
(free download)
AMG rating: 6/10

Beady Eye - "Bring The Light" [Beady Eye Recordings]
(free download)
AMG rating: 6/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru