28 jūlijs, 2010

Trešdiena, 28.jūlijs

Sveiciens!

Šī vakara AMGmusic mūzikas kastīte būs pildīta tikai un vienīgi ar elektronisko mūziku, kas droši vien jau visvairāk piestāv vasarai. Kamēr vēl vēji, virpuļvētras, lieti un citas drazas nav sasnieguši Rīgu/Jūrmalu, piedāvāju jaunākos skaņdarbus, kas priecē AMGmusic improvizētā ofisa cilvēkus. Šodien jaunais Cut Copy singls, lieliskais Major Lazer EP, vairāki spridzinoši remiksi un diezgan nežēlīgs The Roots videoklips. AIZIET!


HOTTEST NEW TRACK:

Cut Copy – „Where I’m Going” [Modular Recordings]
(
free mp3)


Cerams, vēl neesat aizmirsuši Cut Copy kolektīvu? Atgādināšu, ka šis Austrālijas trio pie mūzikas durvīm iemirdzējās 2008.gadā, pateicoties lieliskajam albumam „In Ghost Colours” un tā vēl lieliskākajiem singliem „Lights & Music” un „Hearts On Fire”. Pirmais pat pamanījās izcīnīt 1.vietu AMGmusic 2008.gada popmūzikas topā, tādējādi faktiski kļūstot par Gada Singlu (dalot šo titulu ar Radiohead „Nude”).

Šodien, šķirstot virtuālos mūzikas žurnālus, pavisam nejauši uzzināju, ka Cut Copy jau pirms gandrīz divām nedēļām laiduši klajā jaunu singlu, kas pieejams par Jūsu e-pasta adreses cenu grupas oficiālajā mājaslapā. Albums, kura miksēšanas procesā piedalās arī „Merriweather Post Pavillion” skaņu vīrs Bens Allens, gaidāms gan tikai nākamā gada janvārī. Savas domas pagaidām paturēšu pie sevis. Klausieties un vērtējiet Jūs:



DIENAS VIDEO PRIEKS:

The Roots feat John Legend – „The Fire” [Def Jam]

Kamēr šī raksta autors vēl joprojām nav noklausījies vienu no gada visaugstāk novērtētajiem hip-hop albumiem, – Filadelfijas kolektīva The Roots plati „How I Got Over” – Ņujorkas režisors Riks Kordero ir sagatavojis videoklipu vienai no albuma dziesmām. „The Fire” klipa darbība norit 2.pasaules kara laikā. Tajā kāda grupiņa cilvēku slepkavo un ēd(!) cilvēkus un dzenas pakaļ mistiskai baltai kastītei. Šīs dienas video bauda tāda paskarba, bet tomēr bauda:



AKTUĀLAIS IERAKSTS:

Major Lazer – „Lazers Never Die” EP

Release date: 26/07/2010
Label: Interscope Records
AMG rating: 8/10
Tracklist:


01. Sound of Siren (feat. M.I.A. & Busy Signal)
02. Good Enuff (feat. Collie Buddz & Lindi Ortega) (Cash Flow Dub)
03. Bruk Out (Buraka Som Sistema Mix)
04. Can’t Stop Now (K.L.A.M. Remix)
05. Jump Up (Thom Yorke Remix)

Mēnesī, kad jauno EP skaits ir pat pārsniedzis ienākušos albumu skaitu, nudien negaidīju, ka par labāko EP būs jāsauc Major Lazer jaunākais izdevums „Lazers Never Die”. Pagaidām izskatās, ka tā tik tiešām notiks.

Major Lazer ir divu slavenu producentu apvienība. Filadelfijas electro/hip-hop pārstāvis Diplo, kas plašāku atpazīstamību ieguva kā M.I.A. bijušais producents (un arī boifrends) un britu kolēģis Switch, kurš vairāk specializējas house mūzikā, projektu radīja vien pagājušajā gadā. Debijas albums „Guns Don’t Kill People... Lazers Do” tika izdots 2009.gada vasarā, un izpelnījās ļoti augstu novērtējumu no mūzikas kritiķiem.

Jaunais EP, kas izdots šonedēļ, atļaušos to apgalvot, ir vēl spridzinošāks nekā albums. Šeit iekļautas divas pavisam jaunas kompozīcijas – jau vairākus mēnešus internetā cirkulējošais „Sound of Siren”, kas tapis sadarbībā ar jau pieminēto M.I.A. un jamaikiešu dancehall pārstāvi Busy Signal, un „Good Enuff” –, kā arī trīs remiksi debijas albuma dziesmām.

Protams, AMGmusic lasītājiem visvairāk varētu interesēt Radiohead solista Toma Jorka versija dziesmai „Jump Up”, kas ieturēta tipiskā Jorka ala „The Eraser” stilā, ar neizsakāmi baudāmām apakšām un dupstep bītu, taču no miksiem es visvairāk izceltu pērn iepazītā portugāļu kolektīva Buraka Som Sistema nesošo miksu, kurš balansē starp house, two-step un Buraka Som Sistema raksturīgo kuduro stilu. Šis tiešām varētu noraut jumtu vīkendā!

Par to, ka šis EP būs kā dāvana Major Lazer un electro/hip-hop/dancehall faniem, nav šaubu. Taču es „Lazers Never Die” noteikti ieteiktu arī visiem deju mūzikas cienītājiem. Enerģija burtiski tā vien staro no šī 23 minūšu garā ieraksta!

"Bruk Out" (Buraka Som Sistema Mix):


"Jump Up" (Thom Yorke Remix):



TRĪS REMIKSI NEDĒĻAS NOGALEI:

Šodien ballītes noskaņojumam (tak vētra jāsagaida ar vērienu!) piedāvāšu trīs remiksus, kas oficiālās relīzēs būs pieejami vien augustā. Tā teikt, ieskatīsimies tajā, pie kā būs jādejo visu nākamo mēnesi.

David E Sugar - "Party Killer" (Disco Of Doom Remix) [Sunday Best]
(from f/c "Party Killer" digital single, out on August 16th)

Vispirms viens inficējošs un galvu raujošs mikss no Disco of Doom. Jaunais britu duets parūpējies par masīvu remiksu nākammēnes uz leibla Sunday Best gaidāmajam David E Sugar singlam „Party Killer”. This is REALLY one party killer!


Miksu varat lejupielādēt par velti šeit.


Mr Fogg - "Stung" (Ital Tek Remix) [Kicking Ink]
(from f/c "Stung" digital single, out on August 9th)

Viens no maniem iecienītākajiem šī gada dubstep EP („Moment In Blue”) pieder Braitonas dīdžejam Alanam Maisonam, kurš ierakstās ar segvārdu Ital Tek. Viņa jaunākais veikums ir remikss Mr Fogg singlam „Stung”. No dubstep šeit saglabāts vien stilam raksturīgais bīts. Pārējais ir enerģisks, uzlādējošs un teicami veidots electro-rave.



Steve Mason - "Am I Just A Man" (Alexis Taylor Remix) [Domino]
(from f/c 12" "Am I Just a Man", out on August 16th)


Un noslēgumā kāds pārsteigums Hot Chip faniem un pie viena arī prieciņš tiem, kam prāts nenesās uz trakulīgu dejošanu. Aleksis Teilors remiksējis jaunāko Stīva Meisona singlu „Am I Just a Man”. Divpadsmit collu plate iznāks 16.augustā uz leibla Domino, un šo remiksu varēsit atrast arī tur. Tikmēr piedāvāju to noklausīties AMGmusic vai arī lejupielādēt bez maksas šeit.



Tas viss, zēni un kundzes! Rīt mežonīgais singlu apskata darbs, ar kuru tad iepazīstināšu Jūs, kā jau ierasts, piektdienas pēcpusdienā. Esiet stipri un pūtiet vētrai pretī! Līdz piektdienai!

P.S. Atbildot uz vakardienas jautājumu – tomēr nolēmu paciesties, un Arcade Fire vēl nav atpakots. Būs nedēļas nogalē mazi svētki, klausoties jauno plati! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru