09 jūlijs, 2010

JŪNIJA TOP 20 (20.-11.vieta)

AMG TOP 20 IN JUNE 2010 (part 1):


20.Scissor Sisters - "Fire With Fire" [Polydor; 21/06/2010]
AMG rating: 7/10


Vasaras pirmā mēneša labāko divdesmitnieku uzsāk pirmais oficiālais ņujorkiešu kolektīva Scissor Sisters singls no nu jau veikalos nopērkamā jaunā albuma „Night Work”. Šis nav nesošs deju zāļu spridzinātājs kā maijā aktuālais „Invisible Light”, toties daudz draudzīgāks radio klausītājiem. Scissor Sisters pirms Posituvus festivāla apliecina, ka gaumīgas popmūzikas dziesmiņas viņiem ir atliku likām.



19.Archie Bronson Outfit - "Hoola" [Domino; 28/06/2010]
AMG rating: 7/10


Februārī iepazītais, taču mūzikas biznesā ne pirmo dienu ar pīpi uz jumta muzicējošais britu trio Archie Bronson Outfit šomēnes piedāvāja otro singlu no pavasarī izlaistā trešā studijas albuma „Coconut”. Lai arī četras vietas zemāk nekā „Shark’s Tooth”, „Hoola” kļūst par otro Archie Bronson Outfit Top 20 hītu AMGmusic pēc kārtas. Un 60’to gadu psihodēlija pie mums turpinās...



18.Vampire Weekend - "Holiday" [XL; 07/06/2010]
AMG rating: 7/10

2010.gadā fanot par Vampire Weekend vairs neesot tik moderni kā 2008.gadā. Neskatoties uz šādu mūzikas žurnālistu izplatītu pārliecību, AMGmusic joprojām uzskata janvārī izdoto Vampire Weekend albumu „Contra” par vienu no gada patīkamākajiem ierakstiem. Tiesa, uzsvars iepriekšējā teikumā uz „vienu no”. Starp citu, šis ir arī visu laiku zemākais sniegums ņujorkiešiem AMGmusic singlu topos (līdz šim zemāko vietu mēnešu topā – 15. – pērnā gada oktobrī ieņēma „Horchata”.



17.The Pains Of Being Pure At Heart - "Say No To Love"
[Fortuna Pop; 21/06/2010]
AMG rating: 7/10


Tikmēr citi, ne mazāk saulaini ņujorkieši turpina sajūsmināt ar jauniem skaņdarbiem. Mēnesī, kad lieliskus albumus ir izdevušas amerikāņu apvienības The Drums un Wild Nothing, The Pains of Being Pure At Heart atgādina, no kurienes aug kājas 80’to gadu ģitārmūzikas (a la The Cure) reanimācijai. „Say No To Love” ir pilnīgi jauns skaņdarbs, ko neatradīsit grupas pērnā gada debijas albumā. Toties, ja nopirksit šo septiņu collu plati, tad saņemsit arī fantastisku b-puses dziesmu „Lost Saint”, kas – lai mani sasper jods, ja meloju – ir pat vēl skaistāka par a-puses gabalu. Kāpēc tos nevarēja samainīt vietām?!



16.Chapel Club - "Five Trees" [Polydor; 31/05/2010]
AMG rating: 7/10


Gada sākumā dažviet dēvēti par 2010.gada White Lies, Chapel Club – piecu jauniešu apvienība no Londonas – pirmoreiz AMGmusic uzmanības lokā nonāca februārī, kad klajā tika laists viņu debijas singls „O Maybe I”. Toreiz gan šai liriskajai brit-pop melodijai nācās palikt krietni ārpus labāko divdesmitnieka. Kas neizdevās ar pirmo piegājienu, ir sanācis ar otro – „Five Trees”, saglabājot pirmā singla melodiskumu, bet pievienojot tam asumu un šķipsniņu pozitīva niknuma, ir kļuvis par vienu no patīkamākajiem mēneša pārsteigumiem. Debijas albumu grupa sola gada beigās vai 2011.gada sākumā. Gaidīsim.



15.Mt. Desolation - "State Of Our Affairs" [free download; 07/06/2010]
AMG rating: 8/10


Kā dēvēt Mt. Desolation? Par Keane blakus projektu (tā kodolu veido divi Keane dalībnieki – basģitārists Džesijs Kvinns un taustiņnieks Tims Raiss Okslijs) vai par kārtējo super-grupu (tajā piedalās arī tādu slavenu grupu kā The Killers, Noah & The Whale un Mumford And Sons dalībnieki)? Jebkurā gadījumā, neko labu nesola ne viens, ne otrs vārds. Tamdēļ Mt. Desolation pirmo singlu, par velti lejupielādējamo „State of Our Affairs”, var droši dēvēt par otru šī mēneša pārsteigumu – ne miņas no Keane sīrupainības, tā vietā nobriedis, pārdomāts un skaists alt.coutnry/folk-rock skaņdarbs, kam piemīt pozitīva īpašība iepatikties arvien vairāk un vairāk.



14.Delphic - "Counterpoint (Tim Goldsworthy Edit)" [Polydor; 07/06/2010]
AMG rating: 8/10


Intereses pēc palasīju, ko es par Delphic rakstīju martā, kad AMGmusic Top 20 bija ielauzies viņu trešais singls „Halcyon”. Iekrita acīs teikums, kurā es paudu domu, ka Delphic dziesmām piemīt tieksme krāt plusiņus ar katru nākošo noklausīšanās reizi. Kāda sakritība – pēc trim mēnešiem to pašu varu teikt arī par Mančestras kvarteta ceturto singlu „Counterpoint” no janvārī izdotā debijas ieraksta „Acolyte”, kuru, starp citu, tā arī neesmu noklausījies. Singla versiju šoreiz miksējis pazīstamais britu producents Tims Goldsvortijs, kas plašāk zināms kā dueta UNKLE un Ņujorkas leibla DFA viens no dibinātājiem (no abiem gan Goldsvortijs jau aizgājis). Manuprāt, pagaidām spožākais Delphic darbs!



13.Audience Killers - "Mon Personage" [free download; unknown]
AMG rating: 8/10


Jūs jau zināt, kāds man prieks, ja AMGmusic topā varam iekļaut kādu latviešu skaņdarbu, vai ne? Jā, tieši tā – Audience Killers nav nekāda piemirsta 80’to vai 90’to gadu franču dream-pop apvienība, bet gan četru jauniešu grupa tepat, no Latvijas. Kā jau tas bieži vien notiek ar LV grupām, internetā atrodamā informācija ir ļoti skopa, bet rakt dziļāk īsti nav laika un nav arī mans pienākums. :) Cik noprotams, jau no marta Audience Killers piedāvā bez maksas lejupielādēt dziesmu „Mon Personage”, ko es Jums silti arī iesaku izdarīt, ja vien tā jau nav Jūsu rīcībā. ĻOTI skaists un neticami veiksmīgs singls Latvijai. Vai tiešām sākam augt muzikāli? Cerēsim. Un šovasar ļoti gribētos jauniešus apskatīt dzīvajā. Kāpēc viņi nebūs Salacgrīvā? Ģirt? Linda?



12.of Montreal - "Coquet Coquette" [free download; 28/06/2010]
AMG rating: 8/10


Amerikāņu eksperimentālista Kevina Bārnsa psihodēliskais barok-popa ansamblis of Montreal, kura nosaukums, starp citu, radies pēc kādām dziedātāja neveiksmīgām attiecībām ar meiteni no... Monreālas, septembrī piedāvās jau savu desmito studijas ierakstu, kas, maigi izsakoties, nav maz grupai, kura tikai nākamgad svinēs 15 gadu jubileju. Tā pirmais singls ir apliecinājums Bārnsa iepriekš paustajam, ka jaunais albums iezīmēs of Montreal atgriešanos pie dzīvajiem instrumentiem, nomainot midi skaņas un sekvencerus pret bungām, klavierēm un ģitārām. Sākums – veiksmīgs!



11.Gustavo - "Kur Ir Mana Galodiņa" [Platforma; 09/06/2010]
AMG rating: 8/10


Līdzīgi kā amerikāņu kolēģis Big Boi, arī pašmāju neapšaubāmi spožākais un talantīgākais reperis Gustavo saviem klausītājiem uz jauno albumu ir licis gaidīt vairākus gadus. Nu tas beidzot ir noticis – plate „Trešā Elpa”, no kuras jau esam iepazinuši tādus skaņdarbus kā pērnā gada visur skanošo „Pluss Mīnuss”, „Par Citu Meiteni” un „Mūsu Soļi”, no jūnija ir nopērkams mūzikas (un ne tikai) veikalos. Kopā ar to klausītājiem nodots arī ceturtais singls – sadarbība ar Čižiku dziesmā „Kur Ir Mana Galodiņa?”, kas tikai kārtējo reizi apliecina to, ko mēs jau tāpat labi zinājām – Gustavo šobrīd nav konkurentu Latvijas hip-hop scēnā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru