02 februāris, 2010

Ieskats Nedēļas Jaunumos (01.02.-07.02.)

Sveicināti!

Cik labi tomēr ir, kad Tev nav automašīnas un darbs neprasa lielu pārvietošanos. Sēdēt mājās un aiz loga vērot sasnigušās ielas, kokus un sētnieku brigādes ar lāpstām noteikti ir daudz patīkamāk nekā to visu izbaudīt ārā uz ielas. Tādējādi man pat ziema vēl nav apnikusi, kas ir visai dīvaini, ņemot vērā, ka parasti tas ir noticis vēl pirms Ziemassvētkiem.

Sveicu visus arī ar jauna mēness iesākšanos! Laiks turpina skriet, un viena divpadsmitā daļa no 2010.gada jau ir aiz muguras. Tas nozīmē tikai to, ka šonedēļ AMGmusic jaunās mūzikas vērtēšana atkal jāatliek maliņā, jo visi spēki un laiks tiks ziedoti, lai apkopotu janvāra mēneša topus gan singliem, gan albumiem, gan arī DMS dziesmām. Turklāt februāri vēlētos sākt ar pirmo 2010.gada ballīšu miksu, ko arī ceru līdz piektdienai sagatavot.

Tātad šonedēļ AMGmusic norisināsies darbs pie janvāra topiem, līdz ar to nedēļas garumā gan šeit, gan tviterī būs relatīvs klusums. Nebīstieties, tā tam jābūt.

Kā jau tas bieži vien notiek, nedēļās, kad jaunā mūzika jāpaliek maliņā, iznāk vesels lērums interesantu ierakstu. Jau pieci albumi ir liels daudzums materiāla, kas jāizvērtē, bet no šonedēļ iznākušajām platēm pat piecus albumus bija ārkārtīgi grūti atlasīt. Labprāt vismaz 10 noklausītos, tomēr pieci ir īpaši ieraksti, kuriem tad arī šonedēļ aicinu pievērst Jūsu uzmanību.

AKTUĀLIE ALBUMI:

Chew Lips – „Unicorn” [Family]

Jaunais Londonas electro-pop trio, kuru iepazinām pērn ar diviem lieliskiem singliem („Solo” un „Salt Air”, kas pat pamanījās izcīnīt 2.vietu Jūlija Top 20), šonedēļ laiž klajā savu debijas albumu „Unicorn”. Kas interesanti, tajā nav NEVIENA no abiem pieminētajiem hītiem! Diezgan pārdrošs solis jaunai grupai, bet vai tas būs attaisnojies?

Hot Chip – „One Life Stand” [EMI]

Šeit laikam bez komentāriem. Ilgi gaidītais un ceturtais Hot Chip studijas albums beidzot oficiāli ir klāt. Tā pirmais singls „One Life Stand” jau kļuvis par lielu hītu AMGmusic, bez kura neiztikt arī mēneša ballīšu miksā, turklāt pārliecināja arī tie pāris gabali, kurus esmu no albuma dzirdējis („Hand Me Down Your Love” – LIELISKS!). Žilde no TVnet jau paspējis albumu nozākāt, britu kritiķi ir stipri labākās domās. Ko teiks AMGmusic Žagars?

Husky Rescue – „Ship Of Light” [Catskills]

Trešo albumu piedāvā vienīgā somu grupa, par kuru pēdējos gados esmu sajūsminājies. 2007.gadā iepazinos ar šo dream-pop ansambli no Helsinkiem, kad klajā nāca viņu otrais albums „Ghost Is Not Real” (8/10) un tā eksellentais singls „Caravan” – 2.vieta 2007.gada jūnijā. „Ship Of Light” pirmais singls vieš zināmas cerības arī trešā albuma sakarā.

Lindstrom & Christabelle – „Real Life Is No Cool” [Smalltown Supersound]

Norvēģu space-disco un ambient-techno producents Hans Peters Lindstrēms instrumentālās, gaisīgās elektro skaņas šoreiz papildinājis ar vokālu. Kopā ar tautieti Kristabelli tapis vesels albums, kas noteikti nebūs sliktāks par pērnā gada kopdarbu ar Prins Thomas vai viņa solo plati „Where You Go I Go Too” pirms diviem gadiem. Vismaz man tā šķiet. Albums pieejams arī 3 disku variantā, kur blakus pamat-albumam ir arī remiksu disks un 40minūšu garā versija par „Little Drummer Boy”, par kuru jau Jums stāstīju Novembrī.

Los Campesinos! – „Romance Is Boring” [Wichita]

Arī šeit laikam bez komentāriem. Viens no maniem personīgi visvairāk gaidītajiem 2010.gada albumiem ir klāt. Los Campesinos TIK ĻOTI mani sajūsmināja ar pērnā gada singliem „The Sea Is A Good Place To Think Of The Future” un „There Are Listed Buildings”, ka albums vienkārši nevar būt vājš! Turklāt pirmās glaimojošās recenzijas devuši arī aizrobežu mūzikas žurnālisti, ieskaitot pitchfork, kas albumam ielicis 8.3. no 10. Vai būs viens no gada labākajiem albumiem?


AKTUĀLIE SINGLI:

Chew Lips - "Play Together" [Family Records]
Corinne Bailey Rae - "I'd Do It All Again" [EMI]
Efterklang - "Modern Drift" [4AD]
Gil Scott-Heron - "Me And The Devil" [XL Recordings]
Groove Armada - "Paper Romance" [Ministry of Pies]
Hot Chip - "One Life Stand" [EMI]
I Blame Coco feat Robyn - "Caesar" [Island]
Jay-Z & Rihanna feat U2 - "Stranded (Haiti Mon Amour)" [MTV Networks]
Marina And The Diamonds - "Hollywood" [Atlantic]
Retribution Gospel Choir - "Hide It Away" - [Sub Pop]
Yeah Yeah Yeahs - "Skeletons" [Polydor]
Yeasayer - "O.N.E." [free download]


Šīs 12 dziesmiņas šonedēļ uzsāk savu ceļojumu AMGmusic atskaņotājā. Kā jau ierasts mēneša pirmajā nedēļā, visa uzmanība pievērsta iepriekšējā mēneša TOP 20, taču nedēļas singls tiek piedāvāts jebkurā gadījumā. Man ir smagas aizdomas, ka uzvaru gūs šis:



Patīkamu Jums visiem ziemu! Tiekamies piektdien, kad galdā būs celts AMGmusic 2010.gada Janvāra SINGLU TOP 20 un MĒNEŠA ALBUMS.

See ya!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru