04 februāris, 2010

Tims Goldsvortijs pamet DFA?


Tim Goldsworthy

Tims Goldsvortijs – viens no pēdējo gadu iecienītākajiem AMGmusic mūzikas producentiem – kopā ar kompanjonu Džeimsu Mērfiju (aka LCD Soundsystem) savulaik dibināja Ņujorkas leiblu DFA Records, kam bija lemts kļūt par vienu no ietekmīgākajiem Ņujorkas un visas pasaules elektroniskās mūzikas leibliem. Abi ar Mērfiju plecu pie pleca arī strādājuši pie tādu zināmu mākslinieku kā Nine Inch Nails, Gorillaz, The Rapture u.c. grupu skanējuma. DFA leibls bija savā ziņā „vainīgs” arī par dance-punk (!!!, The Rapture; Lielbritānija drīz vien sniedza atbildi The Klaxons izskatā) stila attīstīšanos pirms aptuveni četriem gadiem. Tagad pienākušas ziņas, ka Goldsvortijs pārcēlies uz dzimto Angliju un DFA leiblā vairs nedarbojas.

DFA menedžeris Džonatans Galkins apstiprinājis, ka, lai arī Goldsvortijs vēl juridiski skaitās partneris, viņš vairs nepiedalās ierakstos kopā ar Mērfiju zem DFA nosaukuma: „Tims Goldsvortijs ir pārcēlies dzīvot uz Lielbritāniju, nevienu par to neinformēdams, tāpēc arī mēs turpinām savu dzīvi un savu darbu. Ļoti vienkārši.”

Tim Goldsworthy & James Murphy

Savukārt pats Goldsvortijs portālam Resident Advisor paskaidrojis, ka pārcēlies uz Angliju ģimenes apstākļu dēļ un nākotnē labprāt atkal strādātu kopā ar saviem kolēģiem. Tāpat viņš piebilda, ka nemaz nejūtoties, ka būtu pametis DFA: „Ja tā viss tiek pagriezts, tad jau Mērfijs vispār nekad neuzturas Ņujorkā. Pastāvīgi ierakstās vai atrodas koncertturnejās. Ko tas nozīmē? Ka viņš ir pametis DFA pirms, teiksim, deviņiem gadiem?

Šobrīd Goldsvortijs pabeidzis darbu kopā ar Massive Attack pie viņu jaunākā studijas albuma „Heligoland”, kas iznāks tuvāko nedēļu laikā. Savukārt AMGmusic šis, starp citu, kādreizējais UNKLE dalībnieks pēdējos gados visvairāk asociējas ar Cut Copy albumu „In Ghost Colours”, kura producents viņš bija. Viens no 2008.gada albumiem AMGmusic vērtējumā. Turklāt tā gada popmūzikas topā 1.vietu ieguva šī dziesma:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru