02 jūnijs, 2009

ALBUMS - Broken Records - "Until The Earth Begins To Part"

BROKEN RECORDS – „Until The Earth Begins To Part”

Release date: 01/06/2009
Label: 4AD
AMG rating: 7/10


Ja Arcade Fire būtu no Skotijas un izdomātu apmainīt Winu Batleru pret Brendonu Flauersu no The Killers, tad aptuveni šādi tas viss varētu izklausīties.

Lai arī The Killers (tāpat kā Coldplay vai U2) pēdējos gados ir kļuvis teju vai par lamuvārdu mūzikas recenzijās, šis nav tas gadījums. Broken Records ir patiešām patīkama vēsma no Skotijas. Grupa jeb – līdzīgi kā gadījumā ar pieminētajiem Arcade Fire – septiņu cilvēku rok-orķestris, dibināts tikai pirms divarpus gadiem Edinburgā; šogad uz leibla 4AD beidzot klajā nācis Broken Records debijas albums „Until The Earth Begins To Part”.

Plašāku uzmanību grupa izpelnījās pērnā gada vasarā, kad iznāca pirmie divi grupas singli. Toreiz populārais britu mūzikas žurnāls NME Broken Records nosauca par „vienu no saistošākajām jaunajām britu grupām”.

Pieļauju, ka pašiem Broken Records vārdu salikums „Arcade Fire” jau ir līdz mielēm piegriezies, tāpēc nebūšu ļauns un neteikšu, ka visspēcīgāk grupas mūzika saistās tieši ar šo kanādiešu ansambli. Vien piebildīšu, ka atšķirībā no Arcade Fire, Broken Records neskan tik... rietumnieciski, ja tā var izteikties. Viņu mūzikā jūtamas arī zināmas balkānu folk-rock ietekmes, kur kā piemērus varētu minēt Zeka Kondona projektu Beirut.

Kārtējais albums, kam jāļauj nosēsties, un kurā, iespējams, neiemīlas ar pirmo klausīšanās reizi, taču ieraksts, kas ir patīkama atpūta no ierastās pop vai rock mūzikas. Arcade Fire faniem varētu pat ļoti patikt.


Šobrīd aktuālais singls "Until The Earth Begins To Part". Manuprāt, nav no spožākajiem albuma mirkļiem, taču toties video ir saistošs:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru