04 jūnijs, 2009

DMS - Ceturtdiena, 4.Jūnijs

DJ Kaos – „Love The Nite Away” (Tiedye mix) [DFA]


Šis nu ir kaut kas ūber-garšīgs! Treks, kas burtiski vai kliedz, ka aiz loga ir jāspīd saulei, jo pienākusi vasara. Treks, kas nav ierindojams īsti deju mūzikas kategorijā, taču čukst ausī aicinājumus braukt kaut kur tuvāk pie jūras, meklēt lounge bārus, saģērbties skaisti un mesties brīvdienu izklaižu virpulī. Treks, kas nav īsti ierindojams romantisko dziesmu izlasēs, taču ir tik aizkustinoši skaists, ka rodas vēlēšanās samīļot ikvienu, kas atrodas blakus.

DJ Kaos ir dīdžejs no Vācijas, kas savas muzikālās gaitas sācis jau 90’to gadu sākumā. Atzīšos godīgi, par šo vīru līdz šim gan nebiju neko dzirdējis, tomēr savas karjeras laikā viņš ir spēlējis teju vai visā Eiropā un ne tikai, izdevis plates uz zināmiem leibliem (piemēram, franču Kitsune, vai kā tagad – amerikāņu DFA), miksējis zināmus māksliniekus (!!!, Roxy Music, New Young Pony Club). Pat izlaidis vairākus albumus.

Jāsaka, ka arī oriģinālā versijā „Love The Nite Away” ir pat ļoti veiksmīgs gabals (tāds pumpējošāks un dejiskāks; visticamāk, iekļaušu savā nākošajā karstajā miksā), taču šis remikss, ko veidojis mums jau labi pazīstamo leiblu Italians Do It Better pārstāvošais duets Tiedye no Zviedrijas, ir vienkārši skaists. Skaists un punkts.

I’m touching you, You’re touching me
Who will you turn out to me?
My body needs to talk to you
Do along the things you wanna do

I burn for you, you burn for me
This is how it’s gonna be
My way, your way, anyway
We’re gonna love the night, we’re gonna love the night...



Treku iespējams lejuplādēt šeit.


Magic Wands – „Black Magic” (Crystal Fighters remix) [free d/l]

Vēl kaut kas jauns un interesants no electro-pop lauciņa. Šajā gadījumā gan uzsvars uz remiksētājiem. Lai arī Crystal Fighters saknes meklējamas basku zemē Spānijā, tomēr apvienība, kas pēdējā laikā izpelnījusies britu neatkarīgās elektroniskās mūzikas korifeju uzmanību, nāk no Austrumlondonas. Savukārt Magic Wands ir duets no Losandželosas, ASV.

Arī šis pieejams brīvai lejupielādei šeit.


Placebo – „Wouldn’t It Bee Good” [PIAS]

Atceros vēl 2001.gadu, kad kvēlākie Placebo fani pie Ķīpsalas halles sapulcējās vēl krietni pirms koncerta un aiz slēgtām durvīm bija saklausījuši, kā grupa soundčekingā izpildījuši Depeche Mode dziesmu „I Feel You”. Tad sekoja nākamais pārsteigums – Placebo versija par Boney M smieklīgo „Daddy Cool”, kas ar Molko vokālu pat izklausījās piedauzīgi(!). Vēl pēc tam – līdz asarām smeldzīga versija par Keitas Bušas „Running Up That Hill” un The Pixies klasiskais „Where Is My Mind?” 2003.gada „Sleeping With Ghosts” tūrē un galu galā arī pilns kaverversiju albums, kas tika izdots tā gada rudenī.

2009.gadā Placebo ir nolēmuši atkal pievērsties kaverversijām, un šoreiz par mērķi ir izvēlēts 80’to gadu synth-pop ne tā spožākā vērtība – Niks Kēršavs. Un jau atkal Placebo ir trāpījuši tieši mērķī. Gluži kā gadījumā ar „Daddy Cool”, šī naivā sintpopa dziesmiņa nu ir ieguvusi pavisam citu auru, un es pat nešaubos, ka tā kļūs par vienu no spēlētākajiem ģitār-gabaliem šīs vasaras AMG ballītēs. Jo bez Placebo jau tāpat iztikt nevarēs... :-)

Dziesmu iespējams iegūt, nopērkot singlu „For What It’s Worth”, kur b-puses skaņdarbs ir tieši „Wouldn’t It Be Good.


Blue Roses – „Moments Before Sleep” [XL]

Šis ir vēl viens b-puses skaņdarbs no šonedēļ izlaista singla, kas pretendē uz AMG nedēļas labākā singla statusu. Tiesa gan, Blue Roses aktuālais gabals „I Am Leaving” saņēma vērtējumu 6/10 un īpašu uzmanību neizpelnījās. Toties b-puse – „Moments Before Sleep” – jau ir daudz baudāmāks un skaistāks, manuprāt.

Blue Roses ir skatuves vārds pavisam jaunai angļu dziedātājai Laurai Grovsai, kas pavisam nesen uz pazīstamā ierakstu leibla XL laidusi klajā kritiķu visai augstu novērtētu debijas albumu „Blue Roses”. Lai arī pēdējos gados britu mūzikā ir parādījušās vairākas jaunas folk mūzikas stilu pārstāvošas dziedātājas, jāpiekrīt – kaut kāds šarms no šīs meitenes staro.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru