04 jūnijs, 2009

SINGLI - Ceturtdiena, 4.Jūnijs

White Rose Movement - "Cigarette Machine"

Release date: 01/06/2009
Label: Rough Trade
AMG rating: 7/10


Ja popmūzikā 2009.gads ieies mūzikas vēsturē kā electro-pop grupu un izpildītāju pārpildīts gads, tad rokmūzikā šogad aktuālākās tendences ir lo-fi uzvaras gājiens un post-punk atdzimšana.

Kamēr tas viss vēl nav apnicis un pieriebies, tikmēr baudām, cik nu varam. Lūk, kārtējā jaunā grupa no Londonas, kas darbojas šajā lauciņā, turklāt savā mūzikā izmanto arī šo to no 80’to gadu new wave/electronica elementiem ala Depeche Mode vai Duran Duran.

White Rose Movement šī gan nav absolūtā debija, jo viņu pirmais albums „Kick” nāca klajā pirms trīs gadiem. Taču es nešaubos, ka daudz lielāka uzmanība grupai būs pievērsta šovasar, kad gaidāms viņu otrais albums. Šobrīd piedāvājam tā pirmo singlu – eleganto „Cigarette Machine”. Jāpiebilst, ka singls iznācis tikai plates formātā, turklāt limitētā daudzumā. Tamdēļ tiem, kas pie šī retuma tikt nevar, piedāvāju dziesmu lejuplādēt (un pie tam – legāli!) šeit:
http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&p=6369&more=1&c=1&tb=1&pb=1


The Sounds - "Dorchester Hotel"

Release date: 01/06/2009
Label: Arnioki Records
AMG rating: 7/10


Viens no albumiem, kas iznāk šonedēļ, bet kam acīmredzot šonedēļ tomēr nepietiks laika, ir grupas The Sounds jaunākais disks „Crossing The Rubicon”.

The Sounds nebūt nav jauna grupa, patiesībā tā izveidota jau pirms desmit gadiem Zviedrijas pilsētā Helsingborgā. Grupā darbojas pieci cilvēki ar solisti Maju Ivarsoni priekšgalā. Jau ar debijas plati, 2002.gadā izdoto „Living In America” grupa izpelnījās plašu uzmanību dzimtajā Zviedrijā un nopelnīja arī „Grammis” balvu par gada labāko debiju. Turklāt albums kļuva arī salīdzinoši pirkts ASV, kas savukārt nozīmēja lielāku orientēšanos uz šīs valsts mūzikas tirgu.

2006.gadā The Sounds iesildīja Panic At The Disco, gadu vēlāk Shiny Toy Guns viņu koncerttūrēs. Starp citu, tieši pēdējie arī ir vistuvāk pielīdzināmie The Sounds skanējumam. Vai arī mēģiniet iztēloties, kas sanāktu, ja sakrustotu pieminētos Panic At The Disco ar kādu new wave grupu. Piemēram, Blondies. Starp citu, šovasar tieši The Sounds būs iesildītāji No Doubt atgriešanās tūrei!

Dziesma "Dorchester Hotel" dzīvajā:


Vēl šodien izvērtējām:


Tiny Masters Of Today - "Pop Chart" [Mute; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
The Answering MacHine - "Obviously Cold" [Heist or Hit; 01/06/2009]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru