03 jūnijs, 2009

SINGLI - Trešdiena, 3.Jūnijs

Placebo - "For What It's Worth"

Release date: 01/06/2009
Label: PIAS
AMG rating: 8/10


Nu jau vairs uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt dienas, kad beidzot klajā nāks Latvijā diezgan ilgi gaidītais jaunākais (nu jau sestais) Placebo albums „Battle For The Sun”. To pirms diviem mēnešiem ieskandināja par velti lejupielādējamais titulgabals, bet šonedēļ veikalu plauktus sasniedzis pirmais oficiālais albuma singls – T-Rex un glam-rock atgādinošais „For What It’s Worth”.

Jāsaka godīgi, ka pēc lielās sajūsmināšanās par „Battle for the Sun” šis singls likās kā liels solis atpakaļ, un es jau pat paspēju paredzēt, ka šis varētu kļūt par tikai otro singlu Placebo karjerā, kas nesasniegs mēneša Top 20. Tomēr ar katru nedēļu šis lecam-gabals (vārdu salikums, ietekmējoties no „cepam-gaļa”) iekurināja arvien vairāk un vairāk, līdz nu jau ir kļuvis par vienu no spēlētākajiem skaņdarbiem AMG. Turklāt, ātrumā pārskrienot nu jau AMG fonotēkā esošajam jaunajam albumam, pirmais secinājums ir – albums tiešām iznācis labs! Braiens Molko nebūs melojis ne par mata tiesu – jaunā plate patiešām ir neticami pozitīva un vasarīga. Tāda, kādu Placebo savas karjeras laikā vēl nav radījuši.

Labi, par albumu plašāk pēc nedēļas, bet šobrīd piedāvāju „For What It’s Worth” kā vienu no reālākajiem pretendentiem uz AMG šīs nedēļas labākā singla statusu.



Kasabian - "Fire"

Release date: 01/06/2009
Label: Columbia
AMG rating: 7/10


Daudz vairs nav palicis arī līdz trešā Kasabian studijas albuma iznākšanai. Arī šis albums (ar savādo nosaukumu „West Ryder Pauper Lunatic Asylum”) klajā nāks nākamnedēļ, un to noteikti izvērtēs AMG.

Plates pirmais oficiālais singls ir dziesma „Fire”, kas savā ziņā atšķiras no iepriekšējiem grupas hītiem AMG (lielākais no tiem – „Cut Off” – 3.vieta 2005.gada februārī) – tas nav tik izteikti elektronisks un atbilst vairāk rokmūzikas lauciņam. Toties Kasabian saglabājuši savu nepieradinātību un pietiekami dziļās atsauksmes uz leģendāro madchester mūzikas novirzienu. Jo īpaši šis singls asociējas ar Stone Roses daiļradi.

Starp citu, dziesmai arī ļooti labs videoklips! Viens no pagaidām gada labākajiem manā skatījumā!


Vēl šodien izvērtējām:
Matt & Kim - "Lessons Learned" [Artwerk Music; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
Blue Roses - "I Am Leaving" [XL; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
Gang Gang Dance - "First Communion" [Warp; 01/06/2009]
AMG rating: 6/10
Enter Shikari - "Juggernauts" [Tiny Evil; 01/06/2009]
AMG rating: 5/10
Plastic Little - "La La Land" [Halftime Records; 01/06/2009]
AMG rating: 4/10
Pop Levi - "Police $ign" [Counter Records; 01/06/2009]
AMG rating: 4/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru