06 novembris, 2009

OKTOBRA DMS TOP 10

10. Nouvelle Vague feat Ian McCulloch – „All My Colours” [Peacefrog]
(from album „3”, out now)
AMG rating: 7/10


Tā kā šomēnes iznāca jauns Echo & The Bunnymen albums, un singlu apskatā iekļāvām arī šīs plates pirmo singlu „Think I Need It Too” (Top 20 gan neizdevās sasniegt), nolēmu oktobra DMS izlasē ielikt arī kādu klasisku Echo & The Bunnymen dziesmu. „All My Colours” oriģinālā meklējams grupas slavenajā 1981.gada albumā „Heaven Up Here”.

Šajā gadījumā dziesmu ir pārtaisījis franču kaverversiju kolektīvs Nouvelle Vague, kas šovasar laida klajā savu trešo studijas ierakstu ar nosaukumu... „3”. Tur atrodamas gan Depeche Mode „Master and Servant”, gan Talking Heads „Road To Nowhere”, gan Roberta Palmera „Johnny & Mary”, gan daudzu citu slavenu izpildītāju klasisku hītu versijas Nouvelle Vague izpildījumā. Interesanti, ka šajā dziesmā piedalās arī tās oriģināla vokālists – Echo & The Bunnymen solists Īens Makaloks (starp citu, „Master and Servant” versijā piedalās arī Martins Gors!). Kopā tas izklausās gana skaisti un melanholiski.



9. Zomby – „Tarantula” [Hyperdub]
(from compilation „5: Five Years of Hyperdub”, out now)
AMG rating: 7/10


Šomēnes iznāca lieliskā divu disku izlase „Five Years of Hyperdub”, kas tapusi par godu Londonas dubstep leibla Hyperdub piecu gadu jubilejai. Ja otrajā diskā sakompilēti Hyperdub spožāki piecu gadu mirkļi, tad pirmajā diskā atrodamas 16 pavisam jaunas dziesmas no māksliniekiem, kas bāzējas uz minētās ierakstu izdevniecības.

Lielākā ažiotāža ap šo izlasi tika sacelta dēļ tā, ka minētajā pirmajā diskā atrodams jauns Burial skaņdarbs „Fostercare” (starp citu, atkal jau kārtējās uzslavas šim londonietim!), kurš pieejams tikai „Five Years of Hyperdub” kompilācijā, tomēr AMG uzmanību vēl vairāk piesaistīja sevi arvien skaļāk dubstep scēnā piesakošā Zomby jaunais, līdz šim nekur neizdotais skaņdarbs „Tarantula” ar saviem elegantajiem sintezatora pieskārieniem.



8. Marina & The Diamonds – „Mowgli’s Road” (Mille remix) [679]
(from single „Mowgli’s Road”, out on November 16th)
AMG rating: 7/10


Jauno velsiešu dziedātāju Marina & The Diamonds (īstajā vārdā Marina Diamanidis) pirmoreiz pamanīju šī gada Glastonberijas festivālā. Ap to laiku iznāca arī meitenes debijas singls „I Am Not A Robot”, kuram gan diemžēl jūlija Top 20 iekļūt neizdevās, lai arī bija tuvu tam.

Šovasar Marina noslēgusi līgumu ar lielo Warner Brothers, kas nākamā gada sākumā laidīs klajā Marina & The Diamonds debijas albumu „Family Jewels”. Savukārt 16.novembrī albumu jau ieskandinās pirmais oficiālais tā singls „Mowgli’s Road”. AMG rīcībā (un tūlīt jau arī Jūsu) ir nonācis kāds vienkārši lielisks remikss šim gabalam, ko veidojis jauns producents no Zviedrijas Mille.

Mille rokās „Mowgli’s Jewel” no patīkamas pop dziesmiņas ala Florence and the Machine stilā ir pārvērtusies par sintezētu electro-pop paraugu, ar ko lepoties varētu pat Fever Ray.

Lejupielādēt iespējams šeit:
http://vinylandvodka.com/2009/10/marina-the-diamonds-mowglis-road-mille-remix/


7. Tamaryn – „Wild Confusion” [Matador]
(single, out in December)
AMG rating: 8/10

Tamaryn ir jauna apvienība no San Francisko, kuras spēlētā mūzika izraisa asociācijas ar Siouxie and the Banshees, My Bloody Valentine un Joy Division daiļradi. 2010.gada sākumā gaidāms jaunās grupas albums, kura pirmais singls ir šis te – ”Wild Confusion” – solis, kas liecina par grupas perspektīvu nākotnē. Singls taustāmā formā (septiņu collu platē) tiks izdots decembra sākumā, šobrīd pieejama MP3 versija.

Lejupielādēt iespējams šeit:
http://stereogum.com/archives/mp3/new_tamaryn__mild_confusion_095881.html


6. Claude VanStroke – „Moster Island” [Dirtybird]
(from album „Bird Brain”, out now)
AMG rating: 8/10

Oktobra DMS izlases 6.vietā ierindojies amerikāņu producenta Claude VonStroke (īstajā vārdā Bārnlijs Krenšovs) instrumentālais darbs „Monster Island”, kas atrodams viņa nesen iznākušajā albumā „Bird Brain”.

Pieļauju, ka ne visiem AMG lasītājiem būs viegli sagremojams šis ļoti minimālais tehcno-house treks, bet iesaku vienkārši pagriezt skaļāk un izbaudīt līdz pēdējam sīkumam katru šī treka detaļu. Jaudīgi – tas vēl ir maigs apzīmējums. Spokainu noskaņu radošs un perfekti noproducēts gabals, kas personīgi man atsauc atmiņā 2001.gada Chamber remiksu Depeche Mode dziesmai „I Feel Loved”. Tāpat atsevišķas vietas asociējas ar šīs desmitgades sākumā radītajiem Pablo Ceballos tribal/progressive skaņdarbiem. Iedvesmojošs gabals!

Lejupielādēt iespējams šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11586-monster-island/


5. LCD Soundsystem – „Bye Bye Bayou” [DFA Records]
(single, out on November 9th)
AMG rating: 8/10


Mēneša sākumā viena no centrālajām ziņām bija, ka Džeimss Mērfijs aka LCD Soundsystem nākamā gada martā grasās izdot jaunu albumu, kura pirmais singls „Bye Bye Bayou” (70’to gadu post-punk ikonas Alana Vegas dziesmas kaverversija) nākšot klajā novembra vidū. Lieki teikt, ka bija nepieciešamas dažas dienas pacietības, lai šo dziesmu jau visai brīvi varētu nokačāt interneta milzīgajos plašumos. Mērfija kungs no šī pasākuma izdarīja pareizos secinājumus un vairākas dienas „Bye Bye Bayou” bija iespējams labākā kvalitātē novilkt pavisam oficiāli no LCD Soundsystem mājaslapas. Par velti. Tiesa gan, cilvēkiem, kuriem tīkamāks šķiet mūzikas taustāmais formāts, varēs 9.novembrī iegādāties šo dziesmu plates izskatā.

Visiem pārējiem piedāvāju dziesmu paklausīties šeit. Starp citu, viens no maniem mīļākajiem LCD Soundsystem gabaliem. Nopietni! LABS!

P.S. LCD Soundsystem mājaslapā šo dziesmu gan vairs nevar novilkt, bet to varat joprojām izdarīt šeit:
http://prettymuchamazing.com/mp3/lcd-soundsystem-bye-bye-bayou-free-download


4. Air France feat Roos – „GBG Belongs To Us” [self-released]
(free download)
AMG rating: 8/10


Zviedru duetu Air France iepazinām aprīlī, kad aktuāls bija viņu singls „No Excuses” (5.vieta Aprīļa Top 20!), kā izrādās, jau jūnija nogalē MP3 formātā par velti tika piedāvāts vēl kāds Air France skaņdarbs, kas līdz AMG fonotēkai atceļoja vien šomēnes.

„GBG” ir vēl pozitīvāks un saulaināks darbs no abiem Gēteborgiešiem, muzikāli stipri atgādinot kaut ko no saulainās 90’to gadu sākumpuses popmūzikas ala Saint Etienne stilā. Kā viesvokāliste piedalās man nezināma meitene ar segvārdu Roos. Joprojām gaidām Air France debijas albumu!

Lejupielādēt iespējams šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11331-gbg-belongs-to-us-ft-roos/


3. Big Boi feat George Clinton & Too $hort – „For Yo Sorrows” [Def Jam]
(from album „Sir Luscious Left Foot”, out soon)
AMG rating: 8/10

Big Boi, protams, ir plašāk pazīstams kā viena puse no lieliskā hip-hop dueta Outkast, kas ir viens no retajiem sava mūzikas stila pārstāvjiem, kuru ierakstus AMG gaida ar lielu nepacietību. Nu jau būs pagājuši seši gadi, kopš „Speakerboxx”...

Drīzumā gaidāms pirmais Big Boi solo albums, kura izdošanas datums gan tiek pārcelts un pārcelts. Zināms, ka jaunajā platē būs 16 dziesmas, kurās Big Boi asistē vairāki zināmi mākslinieki, piemēram, Outkast kolēģis Andre 3000, Mērija Džei Blaidža, T.I., Kriss Brauns, Džeimijs Fokss un citi. Šajā singlā, kā redzams, piedalījušies Too $hort un man līdz šim nezināmais Džordžs Klintons, kam, pieļauju, nav nekādas radniecīgas saiknes ar bijušo ASV prezidentu Bilu...

Šobrīd internetā jau nopublicēti četri gaidāmā albuma skaņdarbi, no kuriem mēs izvēlējāmies šo – visenerģiskāko un elektroniskām fīčām bagātāko treku „For Yo Sorrows”. Lūk, ŠĀDS hiphops mums tīk. ĻOTI tīk!

Dziesmu var noklausīties šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11530-fo-yo-sorrows-ft-george-clinton-and-too-hort/


2. The Pains of Being Pure at Heart – „Falling Over” [Fortuna Pop]
(from EP „Higher Than The Stars”, out now)
AMG rating: 9/10

Jau singlu apskatā rakstīju, ka šomēnes iznācis lieliskās jaunās Ņujorkas apvienības The Pains of Being Pure at Heart EP „Higher Than The Stars” ar četrām jaunām dziesmām un teicamu Saint Etienne remiksu EP tituldziesmai. Ja „Higher Than The Stars” singlu topā izcīnīja augsto 5.vietu, tad DMS topa 2.vietā ierindojas šī EP, manuprāt, lielākā pērle – ārkārtīgi pozitīvais, 80’to gadu popmūziku stipri, pat ļoti stipri atgādinošais „Falling Over”. Kārtējais pierādījums šo jauniešu daudzveidībai un mākai aizraut klausītāju. Vieni no gada labākajiem debitantiem!


1. Thom Yorke – „Hearing Damage” [Atlantic Records]
(from soundtrack „New Moon”, out now)
AMG rating: 9/10


Par šo jau rakstīju pietiekami plaši iepriekš. Vien piebildīšu, ka „Hearing Damage” gan muzikālā ziņā, gan pēc savas kvalitātes ir kaut kas starp Radiohead pēdējo albumu „In Rainbows” un Toma Jorka „Harrowdown Hill” (manuprāt, spēcīgākais trumpis viņa 2006.gada solo albumā „The Eraser”). Dziesma, kas, nebīšos prognozēt, ir viens no GADA labākajiem skaņdarbiem. Nešaubīgi. Ja ir kāds konkrēts Jorks, kas tiek cildināts AMG, tad viņš izklausās tieši šādi. Blakus „Nude”, „All I Need” un jau pieminētajam „Harrowdown Hill”, šis ir viens no pasakainākajiem skaņdarbiem, kādu šajā desmitgadē Toms Jorks ir sarakstījis.

Skaisti.

ĻOTI ĻOTI SKAISTI!

+

HOT MIX OF THE MONTH:

Fever Ray – „Seven” (Seth Troxler remix) [Rabid Records]
Royksopp feat Fever Ray – „This Must Be It” (Thin White Duke remix) [EMI]
Housse De Racket – „Synthetiseur” (Van She remix) [M20 Solutions]
Drop The Lime – „Set Me Free” (Harvard Bass remix) [Trouble & Bass]
Sandy Rivera & Andy Daniell – „Whatever” (ATFC’s Am I Bovvered remix) [Defected]
DJ Chus presents The Groove Foundation – „That Feeling” (Tuccillo remix) [Defected]
Beyonce – „Broken-Hearted Girl” (Alan Braxe dub) [Columbia]
Natalie Imbruglia – „Want” (Cassette club remix) [Island]
Armand Van Helden & A Trak present Duck Sauce – „aNYway” [Data]
Basement Jaxx feat Sam Sparro – „Feelings Gone” (Sam Sparro remix) [XL]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru