02 novembris, 2009

AMG Klasiskais Hīts (1999.gada Novembris)

SIMON COLLINS - "Pride"


Kā jau solīju iepriekš, ar šodienu uzsākam jaunu sadaļu, kas saucas „AMG Klasiskais Hīts”. Tajā apskatīsim attiecīgā laika posma lielākos hītus AMG pirms 10, 5, 3 un 1 gada. Četras nedēļas mēnesī – četras klasiskas dziesmas, kurās veldzēties, uzsākot jaunu darba nedēļu.

Šonedēļ ieskatījāmies 1999.gada novembra topā, kurā visu mēnesi (atgādināšu, tolaik pastāvēja iknedēļas AMG Top 40!) dominēja tikai VIENS skaņdarbs. Dziedātāju Filu Kolinsu droši vien zina daudzi, bet vai daudzi atceras, ka Latvijā 1999.gada nogalē aktuālāks par Filu bija viņa tobrīd 23 gadus vecais dēls Saimons?

Saimonu Kolinsu pavisam droši tagad varam saukt par „viena hīta brīnumu”, jo ar singlu „Pride” viņš ne tikai sāka savu mūziķa karjeru, bet faktiski arī beidza. Nudien vairs neatceros, kura radiostacija tolaik Latvijā bija atbildīga par „Pride” iekustināšanu Latvijas publikā (šķiet jau, ka SWH tomēr), bet šis singls AMG aizgāja pat vairāk nekā veiksmīgi. Četras nedēļas pēc kārtas 1.vieta – tas nav maz.

Jāpiebilst gan, ka pie mums tolaik aktuāla bija „Pride” albuma versija, kuru man diemžēl neizdevās atrast (mums viņa ir CD versijā, 5 treku singlā, bet MP3 gan nav...). Ja atmiņa neviļ, tad tieši albuma versija arī tika spēlēta jau pieminētajā SWH, savukārt European Hit Radio jau klausītājiem piedāvāja singla versiju, kuru var dzirdēt zemāk norādītajā videoklipā.

Vien piebildīšu, ka pagājušajā vasarā klusi, klusi Saimonam Kolinsam ir iznācis jau trešais solo albums ar nosaukumu „U-Catastrophe”, bet tā pirmais singls „Unconditional” pat pamanījies iespraukties Top 100 Billboard Hot Adult Contemporary Tracks topā. Eiropā gan par Saimonu nav sen nekas dzirdēts...

Statistika.
Simon Collins - "Pride" - 1.v.(4 nedēļas)/18 nedēļas topā - no 1999.gada oktobra līdz 2000.gada februārim.



pride is all we have now
when we're left with nothing
too strong to break with muscle
beyond any pain or suffering

a soul's redemption
to face the fear of rejection
the last reserve for being
a life without doesn't have any meaning

no need to hide and stay protected
don't be afraid to show that you have pride

forced into the molding
just another s.i.n. number
afraid to break the iceing
around your soul's slumber

there's more to life than what I see here
don't be afraid to show that you can fly

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru