06 oktobris, 2009

GLASTONBURY 2010 - SOLD OUT!!!


Tā kā AMGmusic pastiprināti seko līdzi Glastonberijas festivālam, nevaru neielikt šeit ziņu, kas vienlaikus ir un nav šokējoša. Proti, svētdien tika uzsākta 2010.gada festivāla biļešu tirdzniecība. 180 000 - tāds ir kopējais biļešu daudzums. Pareizāk būtu teikt - BIJA. 12 stundu laikā festivāls tika izpārdots. Tiesa gan, nākamā gada aprīlī tirdzniecībā nonāks vēl papildus 13 000 biļešu, kā arī tās rezervētās, kas līdz tam laikam netiks izpirktas. Piebildīšu, ka vienas biļetes cena ir aptuveni 200 lati.

Tikmēr nesnauž bukmeikeru kantori un jau sākuši pieņemt likmes uz to, kas varētu būt nākamā festivāla galvenais mākslninieks jeb hedlainers. Tā kā nākamgad Glastonberijas festivāls svin apaļu 40 gadu jubileju, festivāla rīkotājs Maikls Īviss jau sen atpakaļ solīja, ka nākamgad būs kāds īpašs mākslinieks vai grupa - smagsvars, turklāt tika ziņots, ka tā būšot grupa/izpildītājs, kas līdz šim nekad nav uzstājies/-usies festivālā. Ja sasummē kopā šos divus faktorus, tad izkristalizējas trīs reālākie pretendenti - The Rolling Stones, U2 vai... Deivids Bovijs. Lai man piedod stounu un Bono fani, bet Deivids Bovijs - tā būtu FANTASTIKA! Turklāt es jau šobrīd iztēlojos kā par nākamās vasaras himnu varētu kļūt leģendārais, bet nedaudz piemirstais 1986.gada "Absolute Beginners". Starp citu, tiešām, noskatoties šo video fragmentiņu, sapratu, ka "Absolute Beginners" ir I-DE-Ā-LA himna festivāla noslēgumam. Ja Maikls Īviss neaizdomāsies, viela pārdomām varbūt Ģirtam Majoram? :) "As long as we're together / The rest can go to hell / I absolutely love you / But we're absolute beginners":


Tiesa gan, starp reālākajiem 2010.gada hedlaineriem tiek minētas arī grupas, kas jau savulaik sniegušas spožas un neazmirstamas performances Glastonberijā - 2005.gada varoņi Coldplay, 2004.gada zvaigznes Muse (starp citu, šis varētu būt reāls variants), kā arī vairākkārtējie Glastonbury Festival mīluļi - Radiohead. Starp kandidātiem bukmeikeri min arī nupat kā izjukušo grupu Oasis, piebilstot, ka nākamā gada jubilejas festivāls būtu ideāls laiks un vieta abiem naidā sagājušajiem brāļiem apvienoties un vienlaikus radīt lielāko ažiotāžu festivāla vēsturē. Skatīsimies. Es jau gan balsoju par Deividu Boviju!

P.S.Vēl koncertu sakarā nevaru nepieminēt Tomu Jorku. Pagājušās nedēļas nogalē ar trim koncertiem Losandželosā Jorks beidzot stādīja priekšā savu jauno pavadošo grupu, kurā ietilpst Red Hot Chili Peppers basģitārists Flea, R.E.M. pēdējo gadu bundzinieks Džouijs Varonkers, Radiohead ilggadējais producents Naidžels Godričs un brazīliešu multi-instrumentālists Mauro Refosko. Kā jau solīts, koncerta laikā no A līdz Z tika izpildīts materiāls no Jorka vienīgā, 2006.gadā izdotā solo albuma "The Eraser", kā arī dažas pilnīgi jaunas dziesmas. No tām mani ĻOTI uzrunāja dziesma "Lotus Flower", kas gan neesot Jorka solo gabals, bet Radiohead neizdota dziesma. Nudien, skan gluži kā no "In Rainbows" ierakstu sesijas pāri palicis gabals. Ļoti labs:


Koncerta dziesmu setilste:

1)The Eraser (no albuma "The Eraser")

2)Analyse (no albuma "The Eraser")

3)The Clock (no albuma "The Eraser")

4)Black Swan (no albuma "The Eraser")

5)Skip Divided (no albuma "The Eraser")

6)Atoms For Peace (no albuma "The Eraser")

7)And It Rained All Night (no albuma "The Eraser")

8)Harrowdown Hill (no albuma "The Eraser")

9)Cymbal Rush (no albuma "The Eraser")

10Lotus Flower (jauns Radiohead gabals)

11)Open The Floodgates (jauns gabals)

12)Super Collider (jauns gabals)

13)Paperbag Writer (Radiohead 2003.gada b-saids)

14)Judge, Jury & Executioner (jauns gabals)

15)The Hollow Earth (2009.gada singls)

16)FeelingPulledApartByHorses' (2009.gada singls)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru