21 augusts, 2009

SINGLU APSKATS (17.08.-23.08.)

Bastila - "Ghosts"

Release date: 10/08/2009
Label: Sunday Best
AMG rating: 8/10


Stabili otrs labākais šīs nedēļas singls pieder kādiem britu šī gada debitantiem Bastila, kas, kā izrādās, jau šogad paspējuši izlaist arī debijas albumu. Tā nosaukums „Bastila” un veikalu plauktos atrodams jau kopš 1.jūnija.

„Ghosts” ir albuma otrais singls – ārkārtīgi sapņains un peldošs piecarpus minūtes garš skaņdarbs, kuru varētu nosaukt par Pink Floyd psihodēlijas un Stone Roses madchester stila krustojumu. Turklāt ļoti veiksmīgi iederas arī hipnotiskais piedziedājuma vokāls („Do you think of me?”). Starp citu, dziesmai ļoti veiksmīgu remiksu izveidojis apvienības Beyond The Wizard Sleeve dalībnieks Ričards Noriss aka The Time & Space Machine.

Starp citu, ĻOTI labs videoklips!!! Velk pat uz mēneša 1.vietu.


The Nextmen feat Ms. Dynamite - "The Lion's Den"
Release date: 17/08/2009
Label: Sanctuary
AMG rating: 7/10


Ja hip-hopu savieno ar deju mūziku, ne vienmēr rezultāts ir garantēti slikts. Godīgi sakot, līdz šim nebiju pazīstams ar britu producentu duetu The Nextmen, lai gan šogad iznāks jau apvienības ceturtais albums. Tiesa, tas būs pirmais, kas izdots zem lielā mūzikas koncerna Universal Group paspārnes.

Šajā dotajā singlā piedalās arī sen nedzirdētā britu R’n’B, 2-step un garage dziedātāja/repere Ms. Dynamite, kā arī apvienības Groove Armada dalībnieks Endijs Kato. Rezultātā ir sanācis ļoti trāpīgs, dejojams un nepārmudrīts visu iepriekšminēto mūzikas stilu savienojums.


Kasabian - "Where Did All the Love Go" [Columbia; 17/08/2009]
AMG rating: 6/10


Leičesteras kvartetu Kasabian pavisam droši arī var dēvēt par šīs desmitgades vienu no interesantākajām parādībām britu indie rock mūzikā. Katrā ziņā tā neo-psihodēlijas garšviela, kas piespricēta arī šim singlam, liek izcelties uz pārējo grupu fona.

Tā arī joprojām neesmu noklausījies kritiķu viduvēji vērtēto, taču Mercury šī gada balvai nominēto grupas trešo studijas plati „West Ryder Pauper Lunatic Asylum”, bet otrais singls pēc kārtas ir sanācis veiksmīgs, lai arī jāpiekrīt kādam britu apskatniekam – piedziedājumu varēja vēlēties skanīgāku. Visādi citādi – pieklājīgi.


Little Boots - "Remedy" [679; 17/08/2009]
AMG rating: 6/10


Jā, šī ir viena no lielākajām gada vilšanām. Nē, ne jau konkrēti šī dziesma, bet Little Boots un viņas debijas albums. Pēc janvāra perfektā deju hīta „Stuck On Repeat”, kas, starp citu, joprojām pretendē uz 2009.gada singla titulu(!), uz Little Boots no daudzajiem slavētajiem potenciālajiem gada debijas albumiem liku vienas no lielākajām cerībām.

Nav jau arī jūnijā izdotais „Hands” no sliktākajām gada platēm (piešķīrām visai augsto atzīmi 6/10), taču pēc tik lieliska singla, kāds bija „Stuck On Repeat”, gaidīju ko vairāk par lipīgām, mazām kafejnīcām/lauku deju zālēm piemērotām melodijām. No otras puses – ja Viktorija Hesketa (Little Boots īstais vārds) pie savām muzikālajām ietekmēm min Britniju Spīrsu un... Mailiju Sairusu(!!!), laikam nav ko īpaši brīnīties...

Bet lipīgs gabals ir – neapšaubāmi. Pat netraucē izcili jēlais piedziedājuma teksts „No more poison/Killing my emotion/I will not be frozen/Dancing is my remedy, remedy”. Bez tam balss Hesketai joprojām patīkama. Turklāt, ja iemācās pareizos deju soļus (pie pirmās rindiņas – izstieptas taisnas rokas priekšā, iztaisnoti rādītājpirksti tiek kustināti noliedzošā formā, otrā rindiņa – ar labo roku attēlota naža duršana sirdī, trešā rindiņa – rokas sakrustojas uz krūtīm, apķerot plecus (it kā tēlotu, ka jums ir auksti), ceturtā rindiņa – pēc iespējas trakotākas deju kustības), tad tas pat var izvērsties par īpaši jautru tusiņa sastāvdaļu.


Cougar - "Stay Famous" [Counter Records; 17/08/2009]
AMG rating: 6/10


Sen nebija mums nekas prātā paliekošs ienācis no post-roka, turklāt vēl instrumentāla. Cougar ir samērā pajauna math rock/post rock blice no Medisonas, ASV, kas kopā spēlē nepilnus piecus gadus.

Augusta beigās veikalos nokļūs šīs grupas otrais studijas albums „Patriot”, kas sekos pirms diviem gadiem izdotajam „Law”. Neteiktu, ka šeit atradīsit ko ļoti novatorisku vai ārprātā interesantu, taču šādā patukšā, turklāt vēl lietainā nedēļā „Stay Famous” būs patīkams veldzējums.

Starp citu, dziesmu jau vairākus mēnešus iespējams par velti legāli lejupielādēt no nme.com lapas:
http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&p=6440&more=1&c=1

Athlete - "Superhuman Touch" [Polydor; 17/08/2009]
AMG rating: 5/10


Ar jaunu albumu nākamnedēļ atgriezīsies arī londonieši Athlete – „Black Swan” būs grupas ceturtais studijas ieraksts, kas sekos pirms diviem gadiem kritiķu norietajam „Beyond The Neighbourhood”.

Diemžēl izskatās, ka arī šoreiz Athlete nepiedāvās neko jaunu, ko savulaik jau nebūtu piedāvājuši Starsailor, Keane vai kaut Coldplay. Līrisks, neslikts, bet pie otrās reizes jau garlaicīgs electro/piano roks, kādu pirms pieciem sešiem gadiem Anglijā bija atliku likām. Mazliet izdomas, puiši!

Enter Shikari - "No Sleep Tonight" [Atlantic; 17/08/2009]
AMG rating: 5/10


Ēmō-iskais britu post-hardcore ansamblis Enter Shikari klusi klusi jūnijā izdeva savu otro studijas albumu „Common Dreads”, par kuru sajūsmā, protams, ir tikai Kerrang žurnāls un tā lasītāji. Lai gan – otrais singls „No Sleep Tonight” ne tuvu nav sliktākais grupas ieraksts.


Black Eyed Peas - "I Gotta Feeling" [Polydor; 10/08/2009]
AMG rating: 5/10


Kāpēc šeit šis? Lielbritānijas singlu topā esot 1.vietā. Nu, labi, labi – nav jau tik slikti šoreiz. Katrā ziņā diskotēka nav jāatstāj, ja sāk skanēt konkrēti šis Black Eyed Peas singls. Otrais no viņu pēdējā albuma „The E.N.D.”. Producējis Deivids Gueta, starp citu.

Peter Andre - "Behind Closed Doors" [Conehead Management; 10/08/2009]
AMG rating: 2/10


Smags gadījums. Ja absolūtam tukšumam pievieno šādu vokālu, tas vienmēr būs smags gadījums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru