19 augusts, 2009

NEW SONG - Arctic Monkeys - "Red Right Hand"

Arctic Monkeys - "Red Right Hand"
/b-side of the single "Crying Lightning"/

Release date: 17/08/2009
Label: Domino
AMG rating: 8/10

Šonedēļ beidzot plates formātā oficiāli pieejams Arctic Monkeys jaunākais singls "Crying Lightning", kurš gan AMG rīcībā jau ir gandrīz divus mēnešus (aktīvi spēlējām arī iesildoties Positivus nedēļas nogalei). Vēl tikai nepilna nedēļa, un veikalu plauktos nonāks arī trešais šefīldiešu studijas albums "Humbug", par kuru, protams, gari un plaši runās visi iespējamie mūzikas mēdiji.

Tā kā "Crying Lightning", manuprāt, ir pat vairāk nekā veiksmīgs atgriešanās singls pēc divu gadu pauzes, albumu ļoti gaidu arī es, bet... Nevienā brīdī nebiju domājis, ka tādu sajūsmu manī izsauks pirmā singla b-puse - Nika Keiva leģendārā 1994.gada hīta "Red Right Hand" kaverversija. Starp citu, ja nevēlaties iegādāties šo singlu, iesaku pirkt nevis Eiropas "Humbug" izdevumu, bet gan Japānas - arī tur būs iekļauts šis skaņdarbs.

Domājams, visiem vēl labā atmiņā ir šīs slepkavnieciski baisās, bet elegantās dziesmas oriģināls, kurš ir tipisks Nika Keiva 90'to gadu sacerējums. Taču Arctic Monkeys pamanījušies šo dziesmu pārveidot teju līdz nepazīšanai (oriģinālu atgādina vienīgi keiviskās ērģelītes dziesmas vidū) - tā vien šķiet, ka šīs "Red Right Hand" autors ir pats Alekss Tērners. Ārkārtīgi veiksmīga un precīza izvēle kaverversijai. Visas iespējas Arctic Monkeys šonedēļ savākt gan "Single of the Week", gan Different Music Selection's Track of the Week titulus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru