14 augusts, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (3.-9.AUGUSTS) - SINGLI

Pagājušajā nedēļā izpalika AMG nedēļas singlu, albumu un DMS apskats. Tas, protams, saistīts ar mēneša topa gatavošanu, kas aizņem daudz laika un negulētu nakšu. Tas gan nav nekas jauns – ja būsit ievērojuši, katra mēneša pirmajā nedēļā singlu apskats netiek veidots. Šī reize atšķirsies ar to, ka tomēr uzmetīsim aci, kas tad interesants notika pirms nedēļas. Iemesls – labu dziesmu, kas stabili pretendēs uz Augusta Top 20, netrūka! Kā nekā, trīs dziesmas ieguva atzīmi 8/10 un vēl sešas(!!) 7/10.


SINGLE OF THE WEEK

Gus Gus – „Add This Song”
Release date: 25/06/2009
Label: Kompakt
AMG rating: 8/10

Mēdz būt situācijas, kad mūsu informācijas avoti mūs pieviļ un norāda neprecīzus singlu/albumu relīžu datumus. Tieši tā notika ar Gus Gus jaunāko singlu „Add This Song”, kurš mūsu rīcībā ir jau vismaz pāris mēnešus, taču tad atnāca pie mums ar ziņu, ka oficiāli būs pieejams vien augusta sākumā.

Patiesībā šis skaņdarbs četrās versijās uz vācu leibla Kompakt tika izdots jau pēc Jāņiem. Tiesa gan, jūlijā vairākkārtīgi piektdienu karstajos miksos spēlējām šīs plates Gluteus Maximus miksu, kurš faktiski arī ir vienīgais no miksiem, kas likās gana labs un jaudīgs.

Pozitīvajam islandiešu house mūzikas ansamblim Gus Gus, kuru vēl pirms diviem gadiem sanāca baudīt dzīvajā tepat Rīgā, „Sapņu Fabrikā”, septembra vidū gaidāms jauns albums. Tas sauksies „24/7” un tiks izdots uz jau pieminētā leibla Kompakt. Interesanti, ka šoreiz albums sastāvēs vien no piecām dziesmām, lai arī tā garums būs teju stunda.

Pirmais singls, lai arī sākotnēji neradīja īstu sajūsmu, šonedēļ ārkārtīgi sīvā konkurencē izpelnījās AMG Nedēļas Singla nosaukumu. Ārkārtīgi atmosfērisks un lielisku noskaņu radošs minimāls deep house sajaukums ar progressive bītiem un Gus Gus raksturīgajām elektroniskajām fīčām. Turklāt lieliska arī vokālā partija: „Add this song/To your heart”. Viens no Gus Gus labākajiem darbiem. Jau atkal.



VĒL ŠONEDĒĻ:

Peter Doherty - "Broken Love Song"
Release date: 03/08/2009
Label: EMI
AMG rating: 8/10


Nē, vērtējums nav tik augsts tāpēc, ka tas ir Pīters Dohertijs. Nedz arī tāpēc, ka vēl svaigā atmiņā gūtās emocijas Salacgrīvā. Šis ir viennozīmīgi labākais darbs viņa pavasarī izdotajā debijas solo platē „Grace/Wastelands”. Šķiet, tieši šo skaņdarbu visbiežāk klausījāmies pirms Positivus festivāla, kas droši vien izskaidrojams ar lielisko un ļoti vienkāršo piedziedājumu. „They are the loneliest” tika pilnā rīklē kliegts uz nebēdu arī Salacgrīvā. Jau sen esmu ievērojis, ka viena lieta Dohertijam padodas perfekti – izdot kā singlus TIEŠĀM labākos gabalus albumā.




Glint - "Freak" [Rely Records; 03/08/2009]
AMG rating: 8/10


Dziesma, kuras sākums ir nu ļooooti līdzīgs Royksopp pirms pieciem gadiem aktuālajam singlam „What Else Is There?”. Tomēr brīdī, kad liekas, ka tūlīt jau mikrofonam pieslēgsies Kārinas Dreijeres Andersones balss, viss nostājas savās vietās.

Glint ir pajauna new wave/electro rock apvienība no Ņujorkas, kuriem drīzumā gaidāms trešais studijas albums. Muzikāli personīgi man pirmās asociācijas raisās ar IAMX, taču grupa visbiežāk tiek salīdzināta ar Muse (drošvien solista balss dēļ), Mogwai un 70’to gadu Deivida Bovija daiļradi. Emocionāli spēcīgs un jaudīgs skaņdarbs katrā ziņā.

Dziesmu iespējams lejuplādēt par velti šeit:

The Twang - "Barney Rubble" [B-Unique; 27/07/2009]
AMG rating: 7/10


Šis ir milzīgs pārsteigums arī man. Pirmkārt jau, The Twang man nav patikuši NEKAD. Arī tad, kad dažs labs atļāvās dikti slavēt grupas debijas albumu „Love It When I Feel Like This” pirms diviem gadiem. Tiesa gan, veseli divi singli no šīs plates savulaik iekļuva AMG rokmūzikas topa labāko sešpadsmitniekā, no kuriem visaugstāko – 12.vietu – sasniedza „Either Way” 2007.gada jūlijā.

Ja pirms diviem gadiem kādam vēl pret šo Birmingemas kvintetu bija kādas jūtas, tad tagad vienīgās jūtas ir žēlums, un tās ir man. Proti, tik zemas atzīmes, kādas ieguvis The Twang otrais studijas albums „Jewellery Quarter” es neatceros redzējis vēl kādai 2009.gada platei. Albumu klausīšos vēlāk, taču pirmais singls... IR LABS! Lai arī sākotnēji šķita, ka dziesma ir vienkārši ok – neuzbāzīgs, tradicionāls britroks, tad tagad jau šīs dziesmas piedziedājums ir tā pielipis, ka nākas dungot pat dušā. „Double trouble/Barney Rubble” pirms piedziedājuma vien ir ko vērts. :) Nepretendējoši, taču mīļi un pozitīvi.



Simian Mobile Disco - "Audacity of Huge" [Polydor; 03/08/2009]
AMG rating: 7/10


LIELISKI atgriezušies Simian Mobile Disco. Duets, kam ir tieša saistība ar new rave viļņa izplatīšanos pirms diviem gadiem, jau pēc nedēļas laidīs klajā savu otro albumu „Temporary Pleasure”. Pirmais singls ir sadarbība ar Yeasayer solistu Krisu Kītingu – „Audacity of Huge”.

Līdzīgi kā gadījumā ar Gus Gus, arī šis skaņdarbs sākotnēji nelikās nekas īpašs, taču jo vairāk to klausās, jo vairāk šis gabals izraisa pozitīvas emocijas. Diezin vai izdosies sasniegt 2007.gada augstumus („I Believe” – 4.vieta 2007.gada jūlijā, „Hustler” – 3.vieta tā paša gada novembrī), taču ievads albumam gana spēcīgs.


+

Holy Ghost - "I Will Come Back" [free download; 03/08/2009]
AMG rating: 7/10

Casiokids - "Finn Bikkjen!" [Moshi Moshi; 03/08/2009]
AMG rating: 7/10

Metric - "Gimme Sympathy" [PIAS; 03/08/2009]
AMG rating: 7/10

The Twilight Sad - "I Became a Prostitute" [Fat Cat; 03/08/2009]
AMG rating: 7/10

Mirrors - "Look At Me" [self-released; 03/08/2009]
AMG rating: 6/10

Malcolm Middleton - "Zero" [Full Time Hobby; 03/08/2009]
AMG rating: 6/10

Kill It Kid - "Burst Its Banks" [One Little Indian; 03/08/2009]
AMG rating: 6/10

Humanzi - "Bass Balls" [Kick In The Eye; 03/08/2009]
AMG rating: 6/10

Antony & The Johnsons - "Aeon" [Rough Trade; 03/08/2009]
AMG rating: 6/10

Eminem - "Beautiful" [Polydor; 03/08/2009]
AMG rating: 5/10

Beastie Boys feat Nas - "Too Many Rappers" [Parlophone; 27/07/2009]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru