10 jūlijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (06.-12.JŪLIJS) - DMS

DIFFERENT MUSIC SELECTION

Almighty Defenders – „Bow Down And Die” [Vice Records]

Šīs nedēļas DMS labākais skaņdarbs ir labs ieskats tajā, kas notiek, kad Berlīnē satiekas seši dzērāji – mūziķi no Ziemeļamerikas. Perfekts, līdzi-dziedams putrojums, kas ja ne gluži pretendē uz augstām vietām topos, tad vismaz rada labu un lustīgu garastāvokli.

Projekts Almighty Defenders radās šī gada sākumā, kad skandalozo amerikāņu garage rock apvienību Black Lips lūdza pamest Indiju pēc kāda ne mazāk skandaloza koncerta, kurā grupas dalībnieki uz skatuves atkailinājās un imitēja homoseksuālas darbības. Ņemot vērā, ka tie ir Black Lips, tas nebūtu nekas īpašs, bet problēma tāda, ka Indijā šādas ēverģēlības nav pieņemamas, arī no likuma puses. Hmm, kurš to būtu domājis... :)

Tā nu grupa devās uz Vāciju (vēsture klusē – vai uz kārtējo koncertu, vai vienkārši atkal iedzert), kur satikās ar saviem kolēģiem no Kanādas – The King Khan & BBQ. Varu gara acīm iztēloties šo jautro tusiņu, taču tā laikā tapis arī ieraksts. Turklāt ne tikai šis skaņdarbs, bet gan vesels albums, kurš septembrī pavisam oficiāli iznāks uz Vice Records leibla. Nezinu, kāds būs šis albums un vai vīriem būs atlicis spēka visām 11 tajā iekļautajām dziesmām, bet šis ir lielisks! Neko pielikt, neko atņemt! Un tagad uz ledusskapi pēc kārtējā aliņa un vēlreiz šo dziesmu, lūdzu! :)
Dziesmu iespējams lejuplādēt šeit:
http://downloads.pitchforkmedia.com.s3.amazonaws.com/Almighty%20Defenders%20-%20Bow%20Down%20And%20Die.mp3 (spiest peles labo pogu un "save target as")


VĒL ŠONEDĒĻ:

Darker My Love – „Talking Words” [Dangerbird Records]

Arī šis ir lielisks skaņdarbs, kuru var legāli lejupielādēt no interneta.

Darker My Love nav gluži jauna apvienība. Šis psihodēliskais indie-rock kvintets no Kalifornijas mūzikas lauciņā darbojas jau vismaz piecus gadus, taču tikai nākammēnes beidzot arī Eiropā oficiāli iznāks viņu otrais studijas albums „2”. Piebildīšu, ka ASV šī plate iznāca pirms apaļa gada.

Portugal The Man – „Guns And Dogs” [Equal Vision Records]

Un šī mēneša trijnieku noslēdz vēl vieni amerikāņi – kvartets Portugal The Man no Aļaskas. Kopš 2006.gada Portugal The Man ir izlaiduši katru gadu pa albumam, un izņēmums nebūs arī 2009.gads. Pēc divām nedēļām klajā nāks viņu ceturtā studijas plate „The Satanic Satanist”, kurā būs iekļauts arī šis skaņdarbs – „Guns and Dogs”. Mēs pievērsām uzmanību šīs dziesmas akustiskajai versijai, kura pieejama šeit: http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&p=6655&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Digikid84 – „BBoy Underground” [Equal Vision Records]

Ko lai dara franču elektroniskās mūzikas pārstāvji, kad viņu britu kolēģi sāk izklausīties pēc frančiem (skatīt We Have Band, Fenech-Soler u.c.)? Pareizi, jāsāk izklausīties pēc angļiem!

Digikid84 ir jauns projekts no Francijas, kas savā mūzikā, kura balstās uz 80’to gadu electro labākajiem paraugiem, nekautrējas izmantot arī hip-hop bītus un chicago house noskaņas. Gluži kā šajā piemērā – elegantajā un dejojamajā „BBoy Underground”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru