16 janvāris, 2015

2014: GADA SINGLI (20.-11.vieta)

AMGMUSIC 2014.GADA SINGLU TOP 100
PART 5 (20.-11.):

20.Jamie xx - "All Under One Roof Raving" [Young Turks]

Jau iepriekš esmu teicis, ka daudz vairāk par jaunu The xx ierakstu es gaidu Jamie xx pilnu solo albumu. Tas nenozīmē neko sliktu The xx, tas pasvītro, cik ļoti veiksmīgi sānsoļi sanāk šim joprojām nepieklājīgi jaunajam producentam. Ar „All Under One Roof Raving” viņš šogad radīja fantastisku veltījumu nu jau vairāk nekā 25 gadus senajai britu reiva kultūrai. KLAUSIES ŠEIT.

19.JJ - "all white everything" [Sincerely Yours]

Manas ausis šoreiz pievīla, un patiesībā JJ dziesmas „all white everything” piedziedājuma sākums ir „All white everything / From my face to my wings” (nevis „veins”!), bet tas pat ir daudz loģiskāk. Jebkurā gadījumā vismaz manā skatījumā dziesmas mesidžs nemainās, un noslēguma „What you know about that? / No, you don’t know a thing!” ir labākā atbilde, ja kāds ar mani vēlas strīdēties par MDMA (ķīmiska viela, kas izraisa ekvivalentas sajūtas, kādas rodas iemīlēšanās stadijā, tikai ar daudz mazāk bīstamām sekām) „ļaunumu”. KLAUSIES ŠEIT.

18.Beyonce - "XO" [Columbia]

2014.gada spēcīgākais mēnesis singlu ziņā bija... 2013.gada decembris. Divas dziesmas atrodamas pirmajā pieciniekā, bet vēl viena 18.vietā. Ja viss komercradio repertuārs būtu tik ideāli nostrādāts un perfekti izpildīts kā „XO”, mana dzīve būtu daudz garlaicīgāka, jo nebūtu iemesla tā cepties. Viena no grandiozākajām un skaistākajām dziesmām Bejonsē karjerā. KLAUSIES ŠEIT.

17.Beck - "Blue Moon" [Virgin EMI]

Izdauzījies ar hip-hop bītiem, eksperimentālu folkmūziku un ko tik vēl ne, pēdējos gados Beks pārsteidz ar izteikti liriskām un skaistām popmūzikas balādēm. 2013.gadā AMGmusic Top 100 iekļuva „I Won’t Be Long” (25.vietā), ko tolaik nodēvēju par „vienu no pēdējās desmitgades Beka labākajiem darbiem”. Copy-paste tas pats par šo dziesmu. KLAUSIES ŠEIT.

16.Manta - "Mazie un Lepnie" [HI]

Augustā beidzot sagaidījām Edgara Šubrovska jaunā projekta Manta debijas albumu, kurā netrūkst lielisku dziesmu, taču ir viens darbs, kas izceļas uz pārējo fona. „Mazie un Lepnie” apvieno visas labākās Šubrovska kā mūzikas autora īpašības. Lielas uzslavas arī Ingum Baušķeniekam, kurš parūpējies par skaņu, bet ar visu to kaut kā pat nepārsteidza Ulda Rudaka teiktais, ka „Mazie un Lepnie” tapusi vēl Hospitāļu Ielas laikos. KLAUSIES ŠEIT.

15.Total Control - "Flesh War" [Iron Lung]

Sākam piešķirt pirmās balvas! AMGmusic iedomu statuete par 2014.gada labāko stadionroka himnu pienākas Melburnas kolektīvam Total Control. „Tear yourself apart from this / Break a hole inside the day / Carve your way across the plains / Carve a space inside your brain” ar visu savu skumjo noskaņu ir viens no lipīgākajiem piedziedājumiem aizgājušajā gadā, un tik ļoti atsauc atmiņā vasaru un Radio Naba studiju, kur topa ietvaros šī dziesma vienmēr tika pagriezta skaļāk. KLAUSIES ŠEIT.

14.White Lung - "Face Down" [Domino]

Tehniski viena rokmūzikas dziesma ir vēl augstākā pozīcijā – pirmajā pieciniekā. Taču, tā kā tai mēs varam piešķirt titulu „gada labākā „alus reklāmu rokmūzikas” dziesma”, rokmūzikas hīts #1 2014.gadā lai pienākas Kanādas pankroka apvienībai White Lung un viņu izcilajam hītam „Face Down”. Turklāt grupas soliste Miša Veja ir by far visseksīgākā feministe, kādu es savā mūžā esmu redzējis! Pat neskatoties uz mētāšanos ar – es atvainojos – kakām kādā naktsklubā („Tas bija ļoti, ļoti sen! Tagad es esmu pieaugusi sieviete, un nekas tāds vairs neatkārtosies”). KLAUSIES ŠEIT.

13.Run The Jewels - "Blockbuster Night Pt. 1" [Mass Appeal]

Šis gads hip-hop mūzikā nebija tik spēcīgs kā divi iepriekšējie – mans apgalvojums, par ko, protams, var pastrīdēties. Taču viens ir pavisam skaidrs – gada labāko šā žanra albumu izdeva jau 2013.gadā iepazītais duets Run The Jewels. Killer Mike un El-P ir šobrīd iespaidīgākais duets hip-hopā, apvienojot gan izcilu repošanu, gan masīvu skanējumu apakšā. „Blockbuster Night Pt. 1” tam ir vislabākais apliecinājums. AMGmusic 2014.gada hip-hop singls #1. KLAUSIES ŠEIT.

12.Sun Kil Moon - "Ben's My Friend" [Caldo Verde]

Kādas tik balvas šogad mēs nevarētu piešķirt Markam Kozelekam jeb Sun Kil Moon! „Gada Trollis”, „Gada Īgņa”, „Gada Labākās Dziesmas Par Dzimumlocekļu Sūkāšanu Autors”? Visas derēs. Taču brīvā brīdī Kozeleks rada arī izcili skaistu mūziku. „Ben’s My Friend” – asprātīgs un vienlaikus melanholiski skaists stāsts par savu čomu Benu Gibardu – ir viens no daudzajiem hailaitiem albumā „Benji”, par ko būs atsevišķs stāsts Gada Albumu Topā. Šī ir gada labākā folkmūzikas dziesma! KLAUSIES ŠEIT.

11.Ariel Pink - "Picture Me Gone" [4AD]

Īsti nevaru ar sevi vienoties, vai es esmu vairāk dusmīgs uz Ariel Pink par to, ka viens no albuma „pom pom” singliem nebija „Not Enough Violence” (tas būtu Top 5 bez nekādām šaubām!), vai tomēr vairāk pats uz sevi, ka tik strikti pieturos pie principa gada singlu topā iekļaut tikai oficiāli izdotos/publiskotos singlus. Taču visas dusmas aizmirstās, ieskanoties pirmajām taktīm no „Picture Me Gone” – vissentimentālākās dziesmas, ko Ariels savā karjerā ir radījis. Šis ir Gada Valsis! KLAUSIES ŠEIT.


AMGMUSIC 2014.GADA SINGLU TOP 100 1.DAĻU (100.-81.vieta) MEKLĒ ŠEIT.
AMGMUSIC 2014.GADA SINGLU TOP 100 2.DAĻU (80.-61.vieta) MEKLĒ ŠEIT
AMGMUSIC 2014.GADA SINGLU TOP 100 3.DAĻU (60.-41.vieta) MEKLĒ ŠEIT.
AMGMUSIC 2014.GADA SINGLU TOP 100 4.DAĻU (40.-21.vieta) MEKLĒ ŠEIT.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru