22 oktobris, 2014

Sleater-Kinney - Bury Our Friends


Sleater-Kinney - "Bury Our Friends" [Sub Pop]
(from f/c LP "No Cities to Love", out on January 19, 2015)

Kā dzīvē tomēr viss notiek līdzsvarā! Vienā brīdī Tev pasaka, ka Tu esi jau par vecu, lai vadītu raidījumu jauniešiem domātā radiostacijā, bet stundu vēlāk esi liecinieks interneta mūzikas portālos saceltam tracim ap „vecas” grupas apvienošanos, par kuru Tu līdz šim esi dzirdējis stipri attālināti. Sleater-Kinney ir trīs dāmu rokmūzikas kolektīvs, kas dibināts pirms divdesmit gadiem Vašingtonā, bet 2006.gadā savu darbību pārtraucis. Sākotnējā informācija liecināja, ka Sleater-Kinney plāno izdot labāko dziesmu izlasi, taču tagad zināms, ka dāmas 2015.gada pašā sākumā atgriezīsies ar pilnīgi jaunu albumu „No Cities to Love”.

Lai nu par ko, bet par kritiķu uzmanību un mīlestību Sleater-Kinney nevar žēloties. Turklāt grupas nosacītā līdere Kerija Braunsteina pēcāk izveidoja vēl vienu ļoti veiksmīgu grupu Wild Flag, kurā darbojās arī Mērija Timonija, kas nupat izdeva ļoti atzītu albumu jau kā Ex Hex vadītāja. Ar visu to, ka pēdējos pāris gados „girl-power” rokmūzikā ir tik lielos augstumos kā vēl nekad (kaut vai britu Savages!), un arī to, ka šīm „meitenēm” ir krietni pāri trīsdesmit (dažai pat četrdesmit), „Bury Our Friends” ir teju sapņu atgriešanās. Sleater-Kinney izklausās enerģijas, apetītes un vēlmes sevi atkal pierādīt pilnas, kas rezumējies lipīgā old-school-rock dziesmā.

Exhume our idols and bury our friends / We’re wild and weary, but we won’t give in” skan piedziedājuma pirmā puse, kā tāda perfekta deklamācija, ka dāmas ir nevis norietā, bet tajā visnotaļ ideālajā vecumā, kad Tu spēj sākt racionāli domāt, bet vēl esi enerģijas pilns dot ārā maksimumu un nodoties mežonīgākajām ballītēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru