20 oktobris, 2014

A-LIST: Viet Cong - Continental Shelf


Viet Cong - "Continental Shelf" [Jagjaguwar]
(from f/c LP "Viet Cong", out January 2015)

Jau neilgi pēc sava otrā (kā vēlāk izrādījās, arī pēdējā) studijas albuma izdošanas Kalgari psihodēliskā art-rock kolektīva Women savstarpējās attiecības apvija skandāli un baumas par grupas izjukšanu. Pēdējais piliens diemžēl izrādījās traģisks – 2012.gada februārī nieka 26 gadu vecumā nomira grupas ģitārists Kristofers Reimers. Jau dažus mēnešus vēlāk solists Patriks Fleigals nodibināja jaunu projektu Cindy Dee, savukārt pārējie divi dalībnieki – basģitārists Metjū Fleigals un bundzinieks Maikls Voless kopā ar vēl diviem domubiedriem – Viet Cong.

Pagājušajā gadā grupa izlaida EP „Cassette”, ko sākumā tirgoja tikai savos koncertos, bet pēc tam šogad izdeva jau lielākā tirāžā, taču lielākās ovācijas ievāca 2014.gada pavasarī, uzstājoties slavenajā jauno talantu atklāšanas saietā – Teksasas festivālā SXSW. Pati grupa savu skanējumu dēvē par „post-punk labirintu”, un vismaz par otro daļu var pilnīgi piekrist. Katra no līdz šim dzirdētajām dziesmām bijusi pietiekami atšķirīga, trijās vai četrās minūtēs pamanoties izlavierēt starp uzreiz vairākiem ģitārmūzikas paveidiem, lielākoties psihodēlisko roku un jau pieminēto postpanku.

Jaunākais singls „Continental Shelf” ir pagaidām visspēcīgākais. Tajā jau atkal var atrast dažādas atsauces, sākot no post-punk grupu sakarā klišejisko Joy Division, beidzot ar Wolf Parade. Respektīvi, apbrīnojami balansējot starp raupju trokšņainumu un plašu melodiskumu, kuri pamīšus nomaina viens otru. Turklāt pāri visam ir cieša pārliecība, ka „Continental Shelf” ir tikai PAGAIDĀM grupas labākais darbs, jo kvartets ir tikai pašā ceļa sākumā. 2015.gada janvārī gaidāms debijas albums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru