21 oktobris, 2014

A-LIST: Andy Stott - Faith In Strangers


Andy Stott - "Faith In Strangers" [Modern Love]
(from f/c LP "Faith In Strangers", out November 17th)

Pirms mēneša, prezentējot novembrī gaidāmā albuma „Faith In Strangers” pirmo singlu „Violence”, Mančestras minimal/techno mūzikas producents Endijs Stots nedaudz pārsteidza. Savu reputāciju pirms tam viņš bija iemantojis kā monotonu ritmu un skaņu semplu kolāžists, kurš rada izteiktu tumšu noskaņu. Tā pēdējā ir vizītkarte arī „Violence”, taču pirmoreiz Endijs Stots šķita tuvu tradicionālai dziesmas struktūrai.

Taču tie ir tikai ziediņi salīdzinājumā ar to, ko mēs dzirdam gaidāmās plates tituldziesmā „Faith In Strangers”. Man pat pašam neticas, ka es kaut ko tādu rakstu Endija Stota sakarā, bet šeit var droši lietot vārdu „romantisks”. Jā, gabals joprojām ir tumšs, bet vairāk naksnīguma un dūmakainības izpratnē. Elisonas Skidmoras vokāls, kurš iepriekš tika gan raustīts, gan aplikts ar spocīgiem elementiem, šeit skan enģeliski un maigi, radot siltas un apvijošas sajūtas.

Ja kādam vēl bija šaubas par to, vai Endijs Stots pieskaitāms pie TOP producentiem šobrīd mūzikā, „Faith In Strangers” tās vajadzētu izgaisināt pavisam. Trīs singli un visi trīs AMGmusic A-LIStē. Iespaidīgi.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru